ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Λαμία: Σε κάθε παιχνίδι και ένα χαμένο ημίχρονο!


Ο Θανάσης Μαγκλάρας γράφει για ένα παιχνίδι που η Λαμία πέταξε ένα ημίχρονο, αναλύει τη συνέχεια, ενώ έχει και υστερόγραφα.



Την Κυριακή στα Πηγάδια γίναμε μάρτυρες ενός ακόμα παιχνιδιού που η Λαμία πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων το πρώτο ημίχρονο. Στα τελευταία εφτά παιχνίδια πρωταθλήματος που η τοπική ομάδα αγνοεί τη νίκη, ένα κοινό στοιχείο που υπάρχει είναι πως υπάρχουν ημίχρονα που δεν εμφανίζεται στον αγωνιστικό χώρο, κυρίως επιθετικά. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου αυτή τη φορά σπατάλησε το πρώτο μέρος του αγώνα κάνοντας άμυνα στο μισό γήπεδο σε μία ομάδα που ναι μεν έχει μεγαλύτερη ποιότητα ( στα χαρτιά ) από τη δική του, όμως παράλληλα δεν αποτελεί και το μεγάλο επιθετικό φόβητρο.

Μια άμυνα λοιπόν που ξεκινούσε από το κέντρο του γηπέδου να γίνεται πιεστική, ώστε να μην επιτρέψει στα χαφ της Ξάνθης να πάρουν τη μπάλα, καθώς ήταν και οι μόνοι παίκτες που μπορούσαν να δημιουργήσουν ενδεχόμενες απειλές είτε σουτάροντας οι ίδιοι, είτε φτιάχνοντας φάσεις για τους συμπαίκτες τους. Η προσπάθεια που έγινε θα τη χαρακτηρίζαμε σχεδόν άριστη καθώς οι γηπεδούχοι απειλούσαν κυρίως με στατικές φάσεις, στις οποίες πάλι υπήρξαν προβλήματα όπως και με τον Ολυμπιακό στο κύπελλο αλλά ήταν σε μικρότερη συχνότητα και επικινδυνότητα. Τα ντουμπλαρίσματα στα άκρα ήταν αποτελεσματικά με τον Ασίγκμπα και το Βιγιάλμπα από δεξιά και το Σκόνδρα με το Βασιλόγιαννη από τα αριστερά ο ΠΑΣ Λαμία δεν επέτρεψε ανεβάσματα από τα πλάγια μπακ. Με αυτό το τρόπο υπήρξαν ελάχιστες σέντρες προς τον Κάστρο, ενώ και στη μοναδική φάση που φάνηκε να δημιουργεί απειλή ένα μπακ από τη Ξάνθη ήταν το μακρινό και πολύ άστοχο σουτ του Μπαξεβανίδη.

Από εκεί και πέρα όπως τονίσαμε με τις γραμμές της άμυνας κοντά και με Νιάσε, Μπεχαράνο στα χαφ και με το Δημούτσο να κινείται πολύ κοντά στον Καραμάνο τα χαφ της Ξάνθης βραχυκυκλώθηκαν. Οι Αντέτζο και Τζανετόπουλος παρουσίασαν πολύ καλύτερη εικόνα από το παιχνίδι του κυπέλλου και ατομικά και στη μεταξύ τους συνεργασία. Όλα αυτά τα θετικά όμως η ομάδα του Άκη Μάντζιου τα ισορροπούσε με τη μηδενική της επιθετική δημιουργία. Πέρασε ένα ολόκληρο ημίχρονο με τη Λαμία να έχει ένα σουτ που παραλίγο να καταλήξει εκτός γηπέδου.

Αυτό όμως άλλαξε άρδην στην επανάληψη. Λες και στα αποδυτήρια παίκτες και προπονητής γύρισαν έναν διακόπτη και είπανε " Τώρα θα βγούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο ". Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο η Ξάνθη πιέζοντας ψηλά, όπως και στο πρώτο. Γρήγορα όμως η Λαμία αυτό άρχισε να το εκμεταλλεύεται σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο. Οι αντεπιθέσεις άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους με μεγάλη συχνότητα και οι απειλές για την εστία του Αμπάντ ήταν πολλές. Σε αυτό ρόλο έπαιξε η άνοδος των εξτρέμ της Λαμίας. Βασιλόγιαννης και Βιγιάλμπα ξεμαρκάρονταν καταπληκτικά και έβρισκαν συνεχώς μπροστά τους κενούς χώρους. Οι Νιάσε και Μπεχαράνο ανέβασαν 20 με 25 μέτρα την πίεση τους στο γήπεδο και έκλεψαν μπάλες. Δεύτερο συνεχόμενο καλό παιχνίδι για το Σενεγαλέζο χαφ και χαίρομαι για αυτό καθώς του έχω ιδιαίτερη συμπάθεια.

Βέβαια για να μην παίρνουν όλη τη δόξα οι παίκτες και ο 50χρονος τεχνικός έκανε αυτό που έπρεπε από τον πάγκο. Ζητούσε συνεχώς πίεση ψηλά και επιτακτικά από τους παίκτες του τα ανεβάσουν τις γραμμές τους. Έδειχνε ότι ήθελε η ομάδα του να κατακτήσει τη νίκη και κατάλαβε γρήγορα πως η φοβική αντιμετώπιση του πρώτου μέρους δεν άρμοζε στην αναμέτρηση. Η αλλαγή του Σάλιακα επίσης ήταν πολύ ορθή. Ο νεαρός μπακ-χαφ πάλι αγωνιζόμενος σε ρόλο εξτρέμ, αυτή τη φορά από τα δεξιά, έκανε πολύ καλό παιχνίδι δίνοντας μεγάλη φρεσκάδα και ενέργεια. Ο Βιγιάλμπα και μετά τα πολλά χιλιόμετρα που έκανε στο Φάληρο όταν η ομάδα έπαιξε πιο επιθετικά έβγαλε την αναμενόμενη κούραση, καθώς του λείπουν και τα πολλά συνεχόμενα παιχνίδια, οπότε η αντικατάστασή του από τον προπονητή του ήταν στο σωστό σημείο.

Ένα αξιοσημείωτο που μου έκανε τρομερή εντύπωση ήταν η μη χρησιμοποίηση του Μπιανκόνι για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι. Ο Βραζιλιάνος φορ σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε από το ρεπορτάζ, δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα τραυματισμού. Μπορούμε μόνο να υποθέσουμε ότι ο Σάσι του ταίριαζε περισσότερο στο κομμάτι των αντεπιθέσεων με τη ταχύτητα του. Το θεωρώ παράλογο όμως να μη χρησιμοποιείς τον αποδεδειγμένα πιο παραγωγικό σου παίκτη στην κορυφή της επίθεσης, ακόμα και αν δεν έχει αποδώσει μέχρι τώρα τα αναμενόμενα. Η συνέχεια θα δείξει και τα δύο επόμενα παιχνίδια θα κρίνουν πολλά για τη συνέχεια της σεζόν, με την ομάδα της Φθιώτιδας να βρίσκεται πλέον στο -5 από τα play-offs, μετά και τη χθεσινή νίκη του ΟΦΗ.

Υ.Γ, 1) Ο Γιάννης Σκόνδρας τα πήγε αρκετά καλά σε ρόλο αριστερού μπακ, δίνοντας τις απαραίτητες ανάσες στο Βάντερσον. Έδειξε γιατί οι προπονητές που πέρασαν από τη Λαμία τον είχαν πάντα στο βασικό ροτέισον καθώς είναι ένας αξιόπιστος πολυθεσίτης.

Υ.Γ. 2) Δύο νίκες χρειάζεται η Λαμία σε δύο αγώνες για να μπει στην εξάδα, συν κάποια αποτελέσματα από τις ομάδες που βρίσκονται μπροστά της. Δεν είναι απίθανα τα πράγματα που πρέπει να γίνουν αλλά και η Λαμία πρέπει να ανεβάσει την απόδοσή της, κυρίως επιθετικά.

Υ.Γ. 3) Η μη συμμετοχή του Μπιανκόνι ίσως ήθελε να δώσει και τη δυνατότητα στον προπονητή των κυανόλευκων να δει πως θα λειτουργεί η ομάδα με ένα παίκτη το Σάσι που έχει παρόμοια στοιχεία με το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα το Χρήστο Αραβίδη, ο οποίος έχει ενσωματωθεί ενεργά στις προπονήσεις.

Υ.Γ. 4) Για το νεαρό εξτρέμ Μπλάνκο που με ρωτάτε θα τα πούμε μόλις έχουμε ακριβή εικόνα για το τι θα γίνει με την περίπτωση του. Συμμετέχει πάντως κανονικά στις προπονήσεις και δοκιμάζεται από τον Έλληνα τεχνικό.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code