ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ολυμπιακός-Λαμία (3-2): Πάλεψε για 60' λεπτά, προδόθηκε από την άμυνα της! (HL/VIDEO)

Ο Ολυμπιακός πήρε το πρώτο εισιτήριο για τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας επικρατώντας της Λαμίας με 3-2, σε ένα σκορ που μαρτυράει τη δυσκολία που έβαλαν οι φιλοξενούμενοι στους παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς.

Η Λαμία δεν τα κατάφερε κόντρα στον ανώτερο Ολυμπιακό και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του κυπέλλου. Οι παίκτες του Άκη Μάντζιου κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια κόντρα στους Πειραιώτες αλλά τρεις σημαντικές αδράνειες στο κέντρο της άμυνας της και μία υπερβολική αποβολή του Ρόμανιτς με δεύτερη κίτρινη για θέατρο έδωσαν την πρόκριση στην ομάδα του Ολυμπιακού, που είχε ασφαλώς τον έλεγχο του αγώνα αλλά απειλούσε κατά βάση από στατικές φάσεις. Στο πρωτάθλημα στρέφουν πλέον την προσοχή όλοι στο στρατόπεδο της Λαμίας με τον αγώνα της Κυριακής στη Ξάνθη κόντρα στη τοπική ομάδα να είναι ζωτικής σημασίας.

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ:

Με επιθετικό τρόπο και διάθεση να καθαρίσει από νωρίς την παρτίδα παρέταξε την ομάδα του ο Πέδρο Μαρτίνς με το κλασικό του 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια σε έναν ακόμη αγώνα κυπέλλου βρέθηκε ο Γάλλος Αλέν, έχοντας μπροστά του στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά τους Γκασπάρ, Σεμέδο, Σισέ και Τσιμίκα. Τη δυάδα των χαφ αποτελούσαν οι Γκιγιέρμε και Καμαρά. Αριστερά στην επίθεση θέση πήρε ο Μασούρας, με το Λοβέρα δεξιά και τον Κώστα Φορτούνη να κινείται σε ελεύθερο ρόλο πίσω από το μοναδικό προωθημένο Χασάν. Ξεκάθαρη πρόθεση του προπονητή των ερυθρολεύκων να μη ρισκάρει στο ελάχιστο την πρόκριση και να μην υποστεί η ομάδα του τον περσινό οδυνηρό αποκλεισμό.

Από τη μεριά των φιλοξενούμενων ο Άκης Μάντζιος βλέποντας την ομάδα του να αποδίδει καλά στον πρώτο αγώνα με το 4-4-2, δε θέλησε να πειράξει κάτι όσον αφορά το σύστημα. Ως προς τα πρόσωπα υπήρξαν αλλαγές σε κάποιες θέσεις σε σχέση με τον αγώνα στο ΔΑΚ Λαμίας. Κάτω από τα δοκάρια φανέλα βασικού πήρε ο Κάχριμαν, με το Θεοδωρόπουλο να παίρνει τις απαραίτητες ανάσες. Στο δεξί άκρο της άμυνας βρέθηκε ο Ασίγκμπα, με τον Αντέτζο και τον Τζανετόπουλο να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Αριστερά ο Βάντερσον έμεινε αμετακίνητος. Στα χαφ δεξιά ο Βασιλόγιαννης επέστρεψε στη βασική ενδεκάδα, με το Μπουλούλη και το Νιάσε να κινούνται κεντρικά και να αποτελούν τη δεύτερη γραμμή άμυνας και πίεσης. Αριστερά ο Ρόμανιτς είχε και αυτός εντολή να ντουμπλάρει τον Βάντερσον στα ανεβάσματα του Γκασπάρ. Στην επίθεση ο Ταιρόνε που πήρε θέση δίπλα στο Τάσο Καραμάνο, είχε την εντολή να κινείται περιφερειακά και να ανοίγει χώρους, πέρα από το ότι αποτελούσαν και οι δύο την πρώτη γραμμή άμυνας.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:

Ενώ όλοι θα περιμέναμε το παιχνίδι να ξεκινήσει με έναν αργό ρυθμό οι δύο ομάδες μας έδειξαν το αντίθετο. Στα πρώτα δέκα λεπτά ο ρυθμός ήταν πολύ γρήγορος με φάσεις εκατέρωθεν. Πρώτη απείλησε η Λαμία όταν στο 6' σε μια πολύ γρήγορη αντεπίθεση με εκφραστή το Ταιρόνε ο Ισπανός μπήκε στην περιοχή σέντραρε χαμηλά, όμως ο Καραμάνος δεν μπόρεσε να εκτελέσει σωστά και ο Αλέν μπλόκαρε. Στο 7' μετά από μπαλιά στην πλάτη του Ασίγκμπα ο Τσιμίκας πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Κάχριμαν αυτή έφτασε στο Χασάν αλλά ο επιθετικός των γηπεδούχων την έστειλε ψηλά άουτ. Η Λαμία έδειχνε επικίνδυνο πρόσωπο στις αντεπιθέσεις και ο Μαρτίνς έβαλε τις φωνές στους παίκτες τους.

Στο 11' ο Αντέτζο έκανε μεγάλο λάθος στα όρια της περιοχής, ο Φορτούνης έκλεψε μπήκε στην περιοχή, η μπάλα μετά από κόντρες έφτασε στο Μασούρα, ο οποίος πλάσαρε πάνω στον Κάχριμαν. Μετά το 12' λεπτό ο Ολυμπιακός πήρε τον απόλυτο έλεγχο της κατοχής αλλά οι γραμμές της Λαμίας ήταν πολύ κοντά στον αγωνιστικό χώρο και δεν μπορούσαν οι ερυθρόλευκοι να τις διασπάσουν εύκολα. Τα εξτρέμ των φιλοξενούμενων έπαιζαν δίπλα στα μπακ τους και η Λαμία επέτρεπε στα στόπερ και τα χαφ του Ολυμπιακού να παίρνουν μπάλα και να έχουν την κατοχή. Με το τρόπο αυτό ο Άκης Μάντζιος δεν ήθελε να επιτρέψει τα ανεβάσματα των Γκασπάρ και Τσιμίκα. Στο 22' σουτ του Φορτούνη εκτός περιοχής η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Στο 25' σε νέα αντεπίθεση των παικτών της Λαμίας ο Βασιλόγιαννης σούταρε πάνω στον Τσιμίκα εντός περιοχής.

Ο αργός ρυθμός ευνοούσε την ομάδα της Λαμίας και ο Πέδρο Μαρτίνς φώναζε συνεχώς στους παίκτες του και ζητούσε πιο γρήγορη ανάπτυξη για να μην προλαβαίνουν να οργανώνονται οι παίκτες του Άκη Μάντζιου. Στο 32' και μετά από μπαλιά του Φορτούνη στην πλάτη του Βάντερσον για τον Γκασπάρ η μπάλα έφτασε αριστερά στο Τσιμίκαμ ο οποίος σούταρε άουτ με το δεξί. Σε μια φάση πάντως που οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλντι για χέρι του Ασίγκμπα. Ο διαιτητής συμβουλεύτηκε και το VAR σε μία φάση που δεν υπήρχε κάτι μεμπτό. Στο 37' σε εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη ο Σισέ πήρε την κεφαλιά υπό πίεση με τη μπάλα να καταλήγει ψηλά άουτ. Στο 42' και ο Σισέ βλέποντας πως δεν έχει επιλογές, δοκίμασε ένα σουτ από πολύ μακριά που κατέληξε απελπιστικά άουτ και φτάσαμε στο 44'. Μετά από φάουλ που κέρδισε ο Βασιλόγιαννης και εκτέλεσε ο Ταιρόνε, ο Αντέτζο που ξέφυγε από το μαρκάρισμα του Σεμέδο με προβολή άνοιξε το σκορ παγώνοντας τους φιλάθλους των ερυθρολεύκων. Δύο τα λεπτά των καθυστερήσεων στο πρώτο μέρος με τελευταία φάση το μακρινό σουτ του Μασούρα που μπλόκαρε εύκολα ο Κάχριμαν.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον προπονητή των γηπεδούχων να προχωράει σε δύο γρήγορες αλλαγές περνώντας στις θέσεις των Λοβέρα και Μασούρα τους Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί. Ο αργός ρυθμός ήταν αυτός που επικρατούσε στα πρώτα λεπτά, με την άμυνα της Λαμίας να ξεκινάει από το κέντρο του γηπέδου και τις δύο ομάδες να κάνουν διαγωνισμό νευρικότητας. Στο 52' ωραία κάθετη του Φορτούνη ο Καμαρά σούταρε πάνω στα σώματα και κέρδισε το κόρνερ. Στην εκτέλεση του η κεφαλιά του Σισέ κατέληξε σε νέο κόρνερ. Στο 53' μετά από νέο κόρνερ ο Ελ Αραμπί πήρε την κεφαλιά με τη μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ. Στο 57' τρομερό γυριστό του Βαλμπουενά ο Κάχριμαν έπεσε στη δεξιά του γωνία και ενώ η μπάλα έσκασε μπροστά του απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο 60' ήρθε η ισοφάριση από τους παίκτες του Ολυμπιακού, όταν σε εκτέλεση κόρνερ του Βαλμπουενά ο Χασάν πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με μια πολύ ωραία κεφαλιά νίκησε τον Κάχριμαν. Στο 61' τα χαρμόσυνα για τον Ολυμπιακό συνεχίστηκαν με το διαιτητή Κουτσιαύτη να αποβάλλει με δεύτερη κίτρινη για θέατρο το Ρόμανιτς αφήνοντας τους φιλοξενούμενους με δέκα παίκτες. Μία φάση που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στον πάγκο του ΠΑΣ Λαμία. Στο 64' ο Άκης Μάντζιος πέρασε στον αγώνα τους Σκόνδρα και Σάσι αντί των Ταιρόνε και Καραμάνο μετατρέποντας το σύστημα σε 4-4-1 μετά και την αποβολή κατά της ομάδας του.

Στο 71' είχαμε την προειδοποίηση για ανατροπή από πλευράς γηπεδούχων με το Χασάν να περνάει εξαιρετικά στον Ελ Αραμπί αλλά ο Κάχριμαν να του λέει όχι στο τετ-α-τετ και να διώχνει σε κόρνερ. Με την εκτέλεση του ο Χασάν με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Στο 72' σε νέο κόρνερ για τον Ολυμπιακό η μπάλα γύρισε περιφερειακά από την περιοχή της Λαμίας, έφτασε στο Βαλμπουενά και αυτός με μια πολύ ωραία σέντρα βρήκε τον αμαρκάριστο στην καρδιά της περιοχής Σισέ και αυτός έκανε το 2-1 δίνοντας σκορ πρόκρισης στην ομάδα του. Στο 77ο λεπτό οι γηπεδούχοι κλείδωσαν την πρόκριση. Σε εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά ο Σισέ πετάχτηκε ξανά πρώτος νικώντας τον Αντέτζο και η μπάλα αφού άγγιξε το δεξί δοκάρι του Κάχριμαν κατέληξε στα δίχτυα, με το Γάλλο σούπερσταρ του Ολυμπιακού να φτάνει τις τρεις ασσίστ στον αγώνα.

Στο 80' και με τους παίκτες των ερυθρολεύκων να έχουν εντολή για να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό, ο Τσιμίκας από αριστερά σέντραρε, ο Ελ Αραμπί γύρισε στο Μορ αλλά ο Κάχριμαν έδιωξε σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης ο Σεμέδο έκανε την προβολή με τη μπάλα να περνάει άουτ. Οι παίκτες της Λαμίας παρά την απογοήτευση τους προσπάθησαν να πρεσσάρουν οργανωμένα τους παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς. Στο 86' και μετά από προσωπική ενέργεια του Μορ που πέρασε δύο παίκτες, η μπάλα έφτασε με περιπέτεια στον Ελ Αραμπί με τον Κάχριμαν να του λέει ξανά όχι.

Εκεί που όλα έδειχναν να οδηγούμαστε στα τελευταία λεπτά με αργό ρυθμό παιχνιδιού μια προσωπική ενέργεια του Νιάσε το άλλαξε αυτό. Ο Σενεγαλέζος χαφ κουβάλησε τη μπάλα για πολλά μετρά μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από το Σισέ κερδίζοντας πέναλντι, που μετουσίωσε σε γκολ ο Βιγιάλμπα, ανοίγοντας λογαριασμό με τη νέα του ομάδα. Οι Λαμία ανέβασε τις γραμμές για να κυνηγήσει το γκολ που θα της δώσει την πρόκριση πιέζοντας τους γηπεδούχους, όμως οι παίκτες του Ολυμπιακού χειρίστηκαν εξαιρετικά τα τελευταία λεπτά και πήραν την πολυπόθητη πρόκριση.

ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ( 4-2-3-1 ): Αλέν, Γκασπάρ, Σεμέδο, Σισέ, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Καμαρά, Λοβέρα ( Βλαμπουενά 46'), Μασούρας ( Ελ Αραμπί 46'), Χασάν ( Εμρέ Μορ 78').

ΛΑΜΙΑ ( 4-4-2 ): Κάχριμαν, Ασίγκμπα, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Βάντερσον, Μπουλούλης, Νιάσε, Βασιλόγιαννης ( Βιγιάλμπα 75' ), Ρόμανιτς, Καραμάνος ( Σάσι 64' ), Ταιρόνε ( Σκόνδρας 64').


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code