ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Λυών-Γιουβέντους (1-0) : Eπιστροφή στις δόξες για την Λυών , ελπίδα για την πρόκριση

Το ευρωπαϊκό της μεγαλείο απέδειξε για άλλη μια φορά η Ολιμπίκ Λυών ύστερα από την χθεσινή της νίκη επί της Γιουβέντους για πρώτη φορά στην ιστορία της μετά από 5 αναμετρήσεις μεταξύ τους μέσα στη προηγούμενη 10ετία .

Πρωταγωνιστές του παιχνιδιού ήταν οι δύο κεντρικοί μέσοι της γαλλικής ομάδας . Ο Μπρούνο Γκιμαράες ήταν ο πιό αποδοτικός παίκτης του γηπέδου έχοντας ποσοστό επιτυχίας 86% όσον αφορά τις σωστές μοιρασιές της μπάλας και κερδίζοντας 7 απο τις 8 μονομαχίες σε έδαφος και αέρα . Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι αν κάποιος ρίξει μια ματιά στο θερμογράφημα δράσης του 22χρονου βραζιλιάνου θα δυσκολευτεί να βρει το πράσινο του γηπέδου καθώς βρισκόταν κυριολεκτικά παντού . Ο Λούκας Τουσάρ ήταν αυτός που σκόραρε το γκόλ του αγώνα ορίζοντας τον νικητή της αναμέτρησης . Η απόδοση του ήταν στατιστικά κατώτερη του προαναφερόμενου συμπαίκτη του μετρώντας ποσοστό επιτυχίας 84% στις αλάνθαστες πάσες και κερδίζοντας ακριβώς τις μισές μονομαχίες που αντιμετώπισε όμως η συνολική του εικόνα σε συνδυασμό με το γκόλ θα μπορούσε να τον αναδείξει τον πολυτιμότερο της αναμέτρησης . Από πλευράς των Ιταλών , θα μπορούσε κάποιος να πει ότι το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα ίσως τους αδικεί . Η αδράνεια της ομάδος στο πρώτο ημίχρονο όπου και την άφησε πίσω στο σκόρ διορθώθηκε μετά την ανάπαυλα αναγκάζοντας τους γάλλους να παραμείνουν στη περιοχή τους για σχεδόν όλο το 2ο ημίχρονο . Είχαν αρκετές ευκαιρίες να σκοράρουν με τις σημαντικότερες να εξαντλούνται απο τον Πάουλο Ντιμπάλα ο οποίος ήταν με διαφορά ο καλύτερος παίκτης της Γιουβέντους . Στο 88ο λεπτό της αναμέτρησης υπήρξε έντονη διαμαρτυρία των Ιταλών καθώς δεν σφυρίχτηκε κράτημα του Γκιμαράες στον Ντιμπάλα . Η παράβαση ήταν ξεκάθαρη αλλα ίσως το εύκολο πέσιμο του Ντιμπάλα να δημιούργησε αρνητική προδιάθεση στον ισπανό διαιτητή Χιλ Μανθάνο . Ο ίδιος δεν εξέτασε τη φάση μεσω του VAR και έδωσε συνέχεια στον αγώνα όπου και η Γιουβέντους πάλεψε πολύ σκληρά για την ισοφάριση μέχρι τέλους .
Κάπως έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 1-0 υπέρ των γάλλων . Στις τάξεις των φιλάθλων της υπάρχει πλέον ενθουσιασμός και αισιοδοξία καθώς πέρασε πολύς καιρός για τους ίδιους να πανηγυρίσουν μια νίκη ενάντια σε ευρωπαϊκή υπερομάδα . Δεν ξεχνάν άλλωστε τις τρομερές πορείες που πραγματοποίησαν στον θεσμό μέσα στην προηγούμενη 20ετία , με κορυφαίες στιγμές να θυμούνται τα ημιτελικά του 2009-10 όπως και τις 3 φορές που έχουν βρεθεί στην προημιτελική φάση . 

Βέβαια θα πρέπει να κρατήσουν μικρό καλάθι διότι ο επαναληπτικός στο Τορίνο θα είναι σίγουρα πολύ πιο σοβαρή και δύσκολη υπόθεση ακόμα και αν η Γιουβέντους δεν είναι η γνωστή άτρωτη και ατσάλινη μεγάλη κυρία . 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code