ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Η Λαμία κόλλησε χειρότερα από το VAR!

Σε ακόμη ένα ματς με το Big4 η Λαμία σεβάστηκε υπέρ του δέοντος τον αντίπαλο της με αποτέλεσμα να κολλήσει αγωνιστικά, τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ μετά την επίτευξη του γκολ έδειχνε να έχει το μυαλό του εκτός γηπέδου.



Το απόγευμα ξεκίνησε ιδανικά στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας με αρκετό κόσμο στο γήπεδο και με την ομάδα της Λαμίας έτοιμη για μία μάχη, όπως δήλωνε το περιβάλλον της. Ζητούσε απεγνωσμένα ο Άκης Μάντζιος να σπάσει την αρνητική παράδοση που έχει η ομάδα του απέναντι στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο 50χρονός τεχνικός παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 3-5-2 ή ακριβέστερα 5-1-3-2. Δεν υπήρχε αλλαγή κάτω από τα δοκάρια με τους τρεις στην άμυνα το Λουκά Βύντρα, που είχε αναλάβει ρόλο λίμπερο, τον Πλιάτσικα δεξιά του και τον Αντέτζο αριστερά του να κινούνται σε κοντινούς χώρους, για να υπάρχουν οι εύλογες αλληλοκαλύψεις. Ο Ασίγκμπα από δεξιά και ο Βάντερσον από αριστερά αντιμετώπισαν σημαντικά προβλήματα λόγω της συχνής ανάπτυξης των παιχτών του ΠΑΟΚ από τις πτέρυγες και με μακρινές μπαλιές και με το Μίσιτς που συχνά άφηνε τη θέση του στον άξονα και έβγαινε πότε αριστερά πότε δεξιά.

Στον άξονα με το Σκόνδρα, σε ρόλο σκούπας μπροστά από την 3αδα των στόπερ, και μπροστά του τους Δημούτσο και Μπεχαράνο η Λαμία κατάφερε στα πρώτα λεπτά του αγώνα να πρεσάρει ψηλά. Δεν μπόρεσε να κλέψει αρκετές μπάλες και να απειλήσει με κάποια ευκαιρία, όμως παρόλα αυτά δυσκόλεψε πάρα πολύ την ανάπτυξη του δικεφάλου του Βορρά και αυτό το βλέπαμε από τις πολλές βιαστικές μακρινές μπαλιές που επέλεξαν οι παίχτες του μέχρι να διατηρήσουν την κατοχή και να κερδίσουν μέτρα στο γήπεδο. Όπως ήταν φυσικό όσο περνούσαν τα λεπτά και με τον ΠΑΟΚ να ανεβάζει τις γραμμές του η Λαμία αναγκάστηκε να υποχωρήσει στο γήπεδο. Διατήρησε κοντά τις γραμμές της και περιόρισε τους κινδύνους με εξαίρεση μία-δύο περιπτώσεις που απείλησε ουσιαστικά η ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Η έλλειψη ενός δημιουργικού χαφ στον άξονα του ΠΑΣ Λαμία δε φώναζε απλά, αλλά έσκουζε. Η απουσία του Τιρόνε για ένα ακόμα ματς στέρησε από την ομάδα του Άκη Μάντζιου το κάθετο παιχνίδι και το κουβάλημα της μπάλας στο νευραλγικό χώρο του κέντρου. Ίσως και μία μεταγραφή ενός παίκτη πιο πολύ προς το 8 με 10(σε θέσεις γηπέδου), ένα πιο δημιουργικό χαφ να είναι επιτακτική ανάγκη και θα δώσει και στην ομάδα άλλη ώθηση στη διεκδίκηση της 6αδας. Αμυντικά η Λαμία δεν αντιμετώπισε τόσα σημαντικά προβλήματα σε σετ παιχνίδι και πιο πολύ μπορούμε να πούμε ότι απειλήθηκε από στατικές φάσεις. Οι Ρόμαντις και Καραμάνος όμως ήταν εντελώς αποκομμένοι και με τον ΠΑΟΚ να έχει παρατάξει ενδεκάδα με μόνο ένα αμυντικό χαφ τον Εσίτι.

Στο γκολ που δέχθηκε η ομάδα της Λαμίας και που πέρα από την όποια πλάκα έχει γίνει για το κόλλημα του VAR, η αντίδραση και της άμυνας και του τερματοφύλακα ήταν η χειρότερη δυνατή. Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ πιο πολύ κοίταξε να διατηρήσει το σκορ και να βγει από το ομολογουμένως σκληρό τερρέν χωρίς περαιτέρω προβλήματα. Ο Άκης Μάντζιος ίσως και να άργησε να δώσει μια παραπάνω επιθετικότητα στην ομάδα του, καθώς είδαμε πως μετά την είσοδο των Μπιανκόνι και Βασιλόγιαννη και με την αλλαγή συστήματος, η Λαμία κέρδισε πολλά μέτρα στο γήπεδο και έβγαλε κάποια σουτ κερδίζοντας παράλληλα και στατικές φάσεις. Στη Λαμία πρέπει να αφήσουν πίσω γρήγορα αυτό το παιχνίδι γιατί τη Δευτέρα έρχεται ο Αστέρας Τρίπολης ανεβασμένος ψυχολογικά,χωρίς όμως τον πρώην κυανόλευκο Χερόνιμο Μπαράλες που αποβλήθηκε, σε ένα παιχνίδι που η ομάδα από τη Φθιώτιδα πρέπει να το κερδίσει καθώς μια ενδεχόμενη νίκη θα την απομακρύνει σημαντικά από τους φιλοξενούμενους.

Υ.Γ.) Για να ευλογήσουμε και λίγο τα γένια μας, τη Δευτέρα είχαμε μιλήσει για δύο τουλάχιστον μεταγραφές  μέχρι να τελειώσει η μεταγραφική περίοδος. Ήδη έχει ανακοινωθεί ο Λεονάρντο Βιγιάλμπα ενώ σήμερα βρέθηκε στη τοπική πόλη και ο πρώην τερματοφύλακας του Λεβαδειακού Ντέιβις Επασί. Οι συζητήσεις συνεχίζονται και λογικά θα υπάρξει happy end.

Υ.Γ. 1) Το κέντρο της Λαμίας χρειάζεται ποιοτική ενίσχυση με ένα δημιουργικό χαφ που θα αναλάβει την κυκλοφορία της μπάλας με μεγαλύτερη αξιοπιστία. Ωραία χαφ υπάρχουν ήδη στην ομάδα όμως με πιο αμυντικογενή στοιχεία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code