ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Serie A: Πρωταθλήτρια χειμώνα η Γιουβέντους

Τέλος πρώτου γύρου στην Ιταλία , με την Γιουβέντους να οδηγεί την κούρσα της Serie A. Με μία μόνο ήττα στον πρώτο γύρο, από την Λάτσιο, συνεχίζει να ορίζει την τύχη της και να είναι έτοιμη για την δύσκολη συνέχεια. Δεύτερη η Ίντερ , σε απόσταση 2 βαθμών, πιέζει και διεκδικεί τα πρωτεία από την «μεγάλη κυρία», με τον Λουκάκου να κάνει ένα πολύ δυνατό πρώτο γύρο πετυχαίνοντας ήδη 14 τέρματα, δεύτερος μαζί με τον Ρονάλντο.

Οι εκπλήξεις και οι απογοητεύσεις του πρώτου γύρου στην Serie A κάνουν μία ωραία ποδοσφαιρική ιστορία. Η μόνιμη πρωταθλήτρια των τελευταίων χρόνων Γιουβέντους συνεχίζει να προελαύνει και είναι το απόλυτο φαβορί και φέτος για την κατάκτησή του. Ο Σάρι κρατάει την ομάδα του σε εγρήγορση , ξέρει ότι ο δεύτερος γύρος θα είναι πιο δύσκολος γιατί μπαίνουν και τα παιχνίδια του Champions League, στόχος που αποτελεί διακαή πόθο της ομάδας εδώ και χρόνια.
Η Ίντερ απειλεί ευθέως την πρωταθλήτρια. Ο Κόντε έχει φτιάξει μια πολύ δυνατή και συμπαγή ομάδα. Με Χαντάνοβιτς σε καλή φόρμα, Μπρόζοβιτς σε κομβικό ρόλο στο κέντρο του γηπέδου και με επιθετικούς εκφραστές του συνόλου τους Λουκάκου και Λαουτάρου, μαζί έχουν πετύχει 24 τέρματα, κυνηγάει το σκουντέτο με αξιώσεις. Ο αποκλεισμός από το Champions League έστρεψε το βλέμμα της ομάδας αποκλειστικά στο εγχώριο πρωτάθλημα και περιμένει το στραβοπάτημα της Γιουβέντους. Έχει δυναμική και είναι ισάξια διεκδικήτρια της πρωτιάς.
Τρομερό ξεπέταγμα της Λάτσιο στον πρώτο γύρο της Ιταλίας. Χωρίς να κάνει τις μεγάλες δηλώσεις , με πολύ δουλειά και επιτυχία στα αποτελέσματα βρίσκεται στην τρίτη θέση με 42 βαθμούς και έναν αγώνα λιγότερο, που με νικηφόρο αποτέλεσμα θα φτάσει την Ίντερ στον πόντο. Φοβερός Ιμμόμπιλε, που μετά την περιπλάνησή του στην Ευρώπη , γύρισε και είναι ο πρώτος σκόρερ στον αντίστοιχο πίνακα. Τα 20 τέρματα και οι 5 ασίστ είναι αξιοπρόσεκτος απολογισμός για ποδοσφαιριστή, ειδικά με ιταλικές άμυνες. Σίγουρα θα το κυνηγήσει όσο μπορεί και γιατί όχι να κάνει την έκπληξη.
Οι τρεις πρώτες ομάδες φαίνεται ήδη ότι έχουν καπαρώσει και τις θέσεις για του επόμενο Champions League. Η μάχη ξεκινάει από κει και κάτω για την τέταρτη προνομιούχα θέση. Την διεκδικεί η Αταλάντα, η Ρόμα , ισοβαθμούν με 35 βαθμούς και οι Κάλιαρι, Πάρμα και Τορίνο με διαφορά έξι πόντων από τους δύο προαναφερόμενους. Η Αταλάντα μετά την περσινή επιτυχία της να βγει Ευρώπη , στην μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση, συνεχίζει να στοχεύει ψηλά. Παίζει ένα πολύ οργανωμένο ποδόσφαιρο, φέρνει αποτελέσματα , οικονομικά είναι εύρωστη με τις κινήσεις που κάνει η διοίκηση της. Προκρίθηκε στους «16» του Champions League και βάζει βάσεις για να αναρριχηθεί όσο ψηλότερα αντέχει. Δύσκολος αντίπαλος για κάθε αντίπαλο. Η Ρόμα έχει πέσει θύμα των τραυματισμών. Τελευταίος και πολύ σημαντικός αυτός του Ζανιόλο, θα λείψει για όλη τη σεζόν και από το Euro 2020. Πλήγμα για τους Ρωμαίους και την Σκουάντρα Ατζούρα. με νέο προπονητή, καινούριο αμυντικό δίδυμο, στο κέντρο προστέθηκαν οι Ντιαβαρά και Βερετού, γίνεται η προσπάθεια να βρεθεί η κατάλληλη χημεία για να υπάρχει διάρκεια στις αγωνιστικές. Στον πρώτο γύρο είχε καλές και κακές στιγμές κάτι που εμπόδισε να είναι μέσα στις τέσσερις πρώτες ομάδες που θα διεκδικούν το πρωτάθλημα. Η Κάλιαρι έκανε την έκπληξη και παρουσιάστηκε δυνατή. Έχει καταφέρει να είναι στην πρώτη εξάδα και να διεκδικεί την έξοδο στην Ευρώπη. Η συνέχεια θα έχει ενδιαφέρον για το κατά πόσο μπορεί να επαναλάβει τις καλές εμφανίσεις στο δεύτερο γύρο. Πάρμα και Τορίνο χρειάζονται σερί νικών για να μπουν στο κλαμπ των ομάδων που έχουν βλέψεις για κάτι παραπάνω πέρα από το καλό πλασάρισμα στην βαθμολογία.
Απογοητεύσεις του πρωταθλήματος η Νάπολι και η Μίλαν. Και οι δύο ομάδες βρέθηκαν μακριά από τις πρώτες θέσεις και οι αναταράξεις ήταν φυσικό αποτέλεσμα γι' αυτές. Ο Αντσελότι αποχώρησε από τους παρτενοπέι, στη θέση του ο Γκατούζο, η Μίλαν ακόμα ψάχνει σοβαρές μεταγράφες για να αλλάξει επίπεδο. Ο Ιμπραΐμοβιτς είναι προσθήκη που δίνει αίγλη αλλά δεν ξέρω πόσο σημαντικός θα αποδειχθεί για την ομάδα του.
Το ενδιαφέρον της Serie A είναι σε υψηλό επίπεδο και κάθε αγωνιστική έχει εκπλήξεις. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο τα παιχνίδια παίζονται για τη νίκη και πολλές φορές το θέαμα είναι φανταστικό. Έχει ιδιαιτερότητες το ιταλικό πρωτάθλημα γιατί βασίζεται πάρα πολύ στην τακτική , κάτι που σε απαίδευτους φιλάθλους είναι δύσκολο να το παρακολουθήσουν. Παρόλα αυτά η συνεχή παρακολούθηση του λύνει πολλές απορίες.
Θα τα λέμε από δω για την εξέλιξη της Serie A. Κάθε σχόλιο είναι ευπρόσδεκτο για να διαβάζουμε τις απόψεις σας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code