ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Roma-Lazio: Derby della Capitale preview

Το κυριακάτικο ντέρμπι της Ρώμης επισκιάζει την 21η αγωνιστική της Serie A. Η Ρώμη θα φλέγεται και οι πιστοί οπαδοί των δύο ομάδων δίνουν ραντεβού στο Ολίμπικο για ακόμα μία ποδοσφαιρική μάχη.
Γράφει ο Αντώνης Πακαλίδης

Η φετινή χρονιά έχει και τις δύο ομάδες της Ρώμης σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Η Λάτσιο βρίσκεται στη τρίτη θέση της βαθμολογίας ενώ η Ρόμα στην τέταρτη και επιδιώκουν να φτάσουν στην βρύση του Champions League και όσο το δυνατόν ψηλότερα.
Θα παραθέσω κάποια από τα βασικά στατιστικά στοιχεία της μέχρι τώρα παρουσίας τους την περίοδο 2019-2020 για να έχουμε μία συνολική εικόνα τους.
Η Ρόμα είναι η θεωρητικά γηπεδούχος στο παιχνίδι που σημαίνει ότι θα έχει τον κόσμο της στο πλευρό της. Στα 20 μέχρι τώρα παιχνίδια η Ρόμα έχει 37 γκολ υπέρ έναντι 22 κατά. Έχει 11 νίκες 5 ισοπαλίες και 4 ήττες . Στα τελευταία 5 παιχνίδια έχει 2 νίκες και 3 ήττες. Εντός έδρας πετυχαίνει 1.85 τέρματα σε κάθε παιχνίδι και δέχεται 1.10 ενώ έχει 5 αγώνες όπου κράτησε το μηδέν στην άμυνα. Έχει μ.ο. σε πάσες 444.75 και παρατηρούνται οι παίκτες της με 3 κίτρινες κάρτες. Πρώτοι σκόρερ της περιόδου είναι ο Τζέκο με 8 τέρματα , Κολάροφ με 5 τέρματα και ο Ζανιόλο με 4 τέρματα. Στην λίστα των τραυματιών βρίσκονται οι Ζανιόλο, Παστόρε, Ζαπακόστα, Μιχταριάν, Αντονούτσι, Περότι και Μιράντε.
 Η Λάτσιο έχει ένα παιχνίδι λιγότερο και παίζει για να πλησιάσει ακόμα περισσότερο την Ίντερ. Δυνατή η φετινή ομάδα, τρέχει ένα σερί νικών και θέλει να το συνεχίσει εις βάρος της αιώνιας αντιπάλου της. Η στατιστική της εικόνα είναι εντυπωσιακή και δείχνουν την δυναμική της.
Έχει 46 τέρματα υπέρ της ενώ έχει δεχτεί 18 στην άμυνα της. Μέχρι στιγμής έχει 14 νίκες 3 ισοπαλίες και 2 ήττες. Βάζει 2.42 τέρματα ανά παιχνίδι και δέχεται 0.95. Η ομάδα κράτησε το μηδέν σε 6 αγώνες, έχει 464 πάσες  και οι παίκτες της παίρνουν 2.74 κίτρινες κάρτες.
Δεν έχασε σε 14 συνεχόμενες αγώνες , διαθέτει στην ενδεκάδα της τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος Τσίρο Ιμόμπιλε με 23 τέρματα και ακολουθούν ο Κορέα με 6 τέρματα και Καϊσέδο με 5 τέρματα. Τραυματίες οι Λουκάκου, Μάρουσιτς και Καταλντί.

Ένα πραγματικό ευρωπαϊκό ντέρμπι που προσφέρει συνήθως πολλές συγκινήσεις. Το ενδιαφέρον είναι στο ζενίθ και περιμένω να δω μία ποδοσφαιρική μονομαχία με ιταλικό ταμπεραμέντο.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code