ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Roma - Juventus: 1-2 Την έπιασε στον ύπνο

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Όταν βρίσκεσαι δύο τέρματα πίσω στο πρώτο δεκάλεπτο είναι λογικό να κάνεις την ζωή σου δύσκολη. Δεύτερη εντός έδρας ήττα για την Ρόμα από ομάδα του Τορίνο, αυτή τη φορά από την Γιουβέντους, που την ρίχνει στην βαθμολογία της Serie A.
Γράφει ο Αντώνης Πακαλίδης

 Η Ρόμα κατάφερε να χάσει ένα ακόμα παιχνίδι δίνοντας την χαρά στην κακή Γιουβέντους να πανηγυρίσει το τρίποντο που την κρατά στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος. Χαρακτηριστικό στο ξεκίνημα του παιχνιδιού η έλλειψη συγκέντρωσης των παικτών των γηπεδούχων. Σαν να μην βγήκαν ποτέ από τα αποδυτήρια. Τραγική η εμφάνιση τους στο πρώτο δεκάλεπτο , δεν είχαν καμία σιγουριά στις ενέργειες τους και βρέθηκαν μόλις στο δεύτερο λεπτό να χάνουν από μία αδράνεια ολκής του Κολάροφ απέναντι στον Ντεμιρέλ. Σε ένα γέμισμα από φάουλ όπου απλώς θα έδιωχνε τη μπάλα με τον αντίπαλο να είναι πίσω του, τοποθέτησε το σώμα του έτσι που ο αντίπαλος έβαλε το πόδι του και σκόραρε με το καλάμι αιφνιδιάζοντας τον τερματοφύλακα. Μετά  την ψυχρολουσία του τέρματος τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα. Αβίαστα λάθη , καμία οργανωμένη προσπάθεια και μία αψυχολόγητη πάσα του τερματοφύλακα στον Βερετού ανάμεσα σε τρεις γιουβεντίνους έξω από την περιοχή, με αποτέλεσμα το κλέψιμο της μπάλας από τον Ντυμπάλα και παράβαση πέναλτι μέσα στην περιοχή. Δεύτερο γκολ , αυτή τη φορά από τον Ρονάλντο, στο δέκατο λεπτό και φάνηκε ότι η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Το ημίχρονο τελείωσε χωρίς καμία ευκαιρία ή κάτι που θα απειλούσε τον Σέζνι. Αξιοσημείωτο ο τραυματισμός του Ζανιόλο.
Από κει και πέρα το δεύτερο ημίχρονο ήταν ένας μονόλογος μεν της Ρόμα αλλά χωρίς την κραυγαλέες περιπτώσεις για γκολ. Πίεσε πολύ ψηλά την Γιουβέντους, είχε κατοχή της μπάλας , κέρδισε κόρνερ, όλα ανεκμετάλλευτα, έδειξε ότι ξύπνησε χωρίς όμως να δημιουργήσει κινδύνους. Το  VAR την δικαίωσε σε μία φάση κερδίζοντας πέναλτι, με τον Περότι να είναι εύστοχος και άρχισε ένα σφυροκόπημα για να πετύχει την ισοφάριση. Παρόλο που στα λεπτά των καθυστερήσεων βρέθηκαν παίκτες της σε θέση βολής , ότι προσπάθησαν ήταν άστοχο με κακές τελικές προσπάθειες.
Σε ένα τέτοιο ντέρμπι περιμένει κανείς να βρει διακριθέντες γιατί αυτά τα παιχνίδια δίνουν ένα επιπλέον κίνητρο. Στο συγκεκριμένο υπάρχει το αντίθετο. Παίκτες που ήταν ωσεί παρόντες. Τραγικός για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Πελγκρίνι. Κάκιστος ο Κολάροφ. Εκτός παιχνιδιού ο Τζέκο. Ο Βερετού δεν είχε καμία σχέση με τον παίκτη των προηγούμενων παιχνιδιών. Ο Ουντέρ δεν άρπαξε την ευκαιρία που του δόθηκε. Ντιαβαρά σε ρηχά νερά. Μόνο ο Μαντσίνι έδειξε ότι ήταν έτοιμος για ένα τέτοιο ματς αλλά δεν έφτανε. Το κατάμεστο Ολύμπικο της Ρώμης απογοητεύτηκε από την εμφάνιση της ομάδας. Ήταν ευκαιρία για κάτι πολύ περισσότερο.
Από την άλλη είδαμε μία Γιουβέντους που χωρίς να παίξει ποδόσφαιρο αξιώσεων , κέρδισε εκμεταλλευόμενη τα λάθη των αντιπάλων και κράτησε το υπέρ της σκορ μέχρι το τέλος. Με συμπαγή άμυνα , τον Πιάνιτς να έχει τον ρόλο του μαέστρου και Ράμσεϊ με Ματουιντί να καλύπτουν όλους τους χώρους, κράτησε τη Ρόμα μακριά από την περιοχή της. Απειλήθηκε ελάχιστα , χωρίς να χρειαστεί ο Σέζνι να κάνει κάποια μεγάλη απόκρουση, ενώ οι αντεπιθέσεις της ειδικά στο πρώτο ημίχρονο έμοιαζαν απειλητικές. Είχε τον ρυθμό του παιχνιδιού, μέχρι να παραδώσει τα ηνία στο δεύτερο ημίχρονο και συντήρησε το προβάδισμα της. Η ανωτερότητα της φάνηκε στην αρχή του παιχνιδιού. Με δύο τέρματα υπέρ της είχε την πολυτέλεια να διαχειριστεί κάθε φάση. Η διάθεση της ήταν σε υψηλό επίπεδο και ο τρόπος λειτουργίας της αποθάρρυνε την αντίπαλο για ριψοκίνδυνες επιλογές. Κέρδισε κάνοντας ένα παιχνίδι άμυνας με σίγουρες αντιδράσεις. Το αποτέλεσμα ήταν απόρροια της δικής της δυναμικής και την αδυναμίας της Ρόμα. Επικράτησε δίκαια και συνεχίζει πρωτοπόρα με αντίπαλο την Ίντερ.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code