ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Coppa Italia: Η Γιουβέντους την πρόκριση με εύκολη νίκη (video)

Εύκολη νίκη - πρόκριση για την Γιουβέντους εναντίον της Ρόμα με 3-1 στο Τορίνο. Ένα ημίχρονο σοβαρής αγωνιστικής παρουσίας ήταν αρκετό για να επιβάλει τους όρους της στο παιχνίδι και να το τελειώσει με ηρεμία κάνοντας διαχείριση δυνάμεων.
Γράφει ο Αντώνης Πακαλίδης

Πριν τον αγώνα πίστευα ότι θα δω ένα αγώνα με ένταση, δύναμη, κίνητρο, έναν προημιτελικό. Διαψεύστηκα κατά το ήμισυ. Η Γιουβέντους τα έκανε όλα καλά, στο πρώτο ημίχρονο, η Ρόμα δεν εμφανίστηκε στο γήπεδο.
Με ψυχολογία νικητή η Γιουβέντους από την αρχή πίεζε και δημιουργούσε καταστάσεις στην εστία του Λόπεζ. Από ένα σημείο και μετά φαινόταν ότι δεν θα αργούσε να πετύχει τέρμα. Το έκανε ο Ρονάλντο στο 26ο λεπτό, όταν μπήκε σχεδόν ανενόχλητος από τα αριστερά και με πλασέ άνοιξε το σκορ. Ο Φλορέντζι τον κοίταζε χωρίς να προσπαθήσει να τον πιέσει ή να τον δυσκολέψει στην τελική προσπάθεια. Το γκολ έδωσε φτερά στους γιουβεντίνους και σε μία φάση που θα έπρεπε να είχε καθαρίσει η άμυνα της Ρόμα, βρέθηκε ο Μπεντανκούρ μέσα στην περιοχή με τη μπάλα στα πόδια και ένα σουτ διπλασίασε τα τέρματα της Γιουβέντους.Αυτό στο γκολ έγινε στο 38ο λεπτό. Κάπου εκεί η Ρόμα έδειξε σημάδια παραίτησης. Στις καθυστερήσεις ήρθε το τρίτο γκολ με τον Μπονούτσι να σκοράρει με το κεφάλι, εντελώς μόνος του στο δεύτερο δοκάρι. Οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ξέροντας ποιος έχει πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μια αγγαρεία που έπρεπε να συμμετάσχουν και οι δύο, με την μόνη ενδιαφέρουσα φάση την μείωση του σκορ από τη Ρόμα με σουτ έξω από την περιοχή του Ουντέρ, στο 50ο λεπτό, που βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια χτύπησε στο χέρι του Μπουφόν και κατέληξε στα δίχτυα.
Ο Σάρι έχει την δυνατότητα να κοιτάει στον πάγκο και να βλέπει ποιοτικές επιλογές για κάθε κίνηση που θέλει να κάνει κατά την διάρκεια του αγώνα. Αν και ο αγώνας έμοιαζε σαν μια καλή προπόνηση , έριξε μια καλή , επιθετική ενδεκάδα και δυστυχώς γι' αυτόν είδε τον Ντανίλο να γίνεται αναγκαστική αλλαγή στο πρώτο ημίχρονο. Όλη η ομάδα του έπαιξε όπως την έχουμε μάθει. Η κυκλοφορία της μπάλας, η εκμετάλλευση των κενών χώρων και η διάθεση του Ρονάλντο είναι εγγύηση για επιτυχία. Καλή εμφάνιση χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις στο παιχνίδι. Συνεχίζει στην διοργάνωση και έχει μπροστά της ένα βουνό υποχρεώσεων που θέλει να κατακτήσει τα πάντα.
Η Ρόμα δεν εμφανίστηκε στο παιχνίδι. Ήταν τραγική έως ανύπαρκτη. Η ενδεκάδα είχε μέσα παίκτες που δεν έδωσαν τίποτα σε όλο τον αγώνα. Ο Κλάιφερτ ήταν εκνευριστικά κακός, ο Πελεγκρίνι δείχνει ότι περνάει περίοδο ντεφορμαρίσματος, ο Κριστάντε δεν κατάλαβα που έπαιζε και τι ήθελε να κάνει, ο Κάλινιτς έμπλεξε με την άμυνα της Γιουβέντους και δεν το είδαμε σε κάποια θετική ενέργεια, ο Φλορέντζι έχασε κατά κράτος όλες τις μονομαχίες. Διασωθέντες ο Μαντσίνι, ο Ντιαβαρά και ο σκόρερ Ουντέρ.
Η μόνη δικαιολογία , αν υπάρχει κάτι τέτοιο, για τη Ρόμα είναι το κυριακάτικο παιχνίδι με τη Λάτσιο , το λεγόμενο Derby de la Capitale. Οι τραυματισμοί έχουν αποσυντονίσει την όποια προσπάθεια του προπονητή για μία ομάδα με συνεχείς αγώνες , δέσιμο των παικτών , βασικό κορμό, κάτι που της κοστίζει. Η διαφορά ποιότητας με την Γιουβέντους ήταν μεγάλη και αν ήθελε να πάρει την πρόκριση έπρεπε να παίξει ενά εντελώς διαφορετικό παιχνίδι σε διάθεση και πίστη. Η ηττοπάθεια που έχει η Ρόμα παίζοντας στο συγκεκριμένο γήπεδο έχει γίνει σημείο αναφοράς αφού είναι ίσως η μόνη ομάδα στην Ιταλία που δεν έχει καταφέρει να πάρει έστω μια ισοπαλία όλα τα χρόνια που παίζει εκεί η Γιουβέντους.
Δίκαια πρόκριση για τους μπιανκονέρι , θα παίξει στους «4» και βάζει πλώρη για τον τελικό. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code