ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Καλώς ορίσατε στον κόσμο του καλύτερου τριαριού στην Ευρώπη...


  Αυτό που γράφω αυτή τη στιγμή, δεν είναι μια διαπίστωση που γίνεται τώρα, δεν είναι κάτι καινούριο και κάτι που εκπλήσσει τους αναγνώστες, τουλάχιστον όσους βλέπουν το άθλημα χωρίς παρωπίδες. Ωστόσο, νομίζω πως ήρθε η στιγμή, μιας και ο αγώνας με τη Βιλερμπάν δεν χρίζει καμιάς ιδιαίτερης κριτικής, να κάνω μια ειδική αναφορά στον εικονιζόμενο κύριο, μια αναφορά που έψαχνα αρκετό καιρό και τώρα άδραξα την κατάλληλη ευκαιρία.

  Για όσους παρακολουθούσατε τα άρθρα μου από την περσινή σεζόν, τέτοια εποχή ήταν περίπου όταν ο Παπαπέτρου άρχισε να παίρνει τα πάνω του για τα καλά, άρχισε να βγάζει σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την επιστροφή του από τον τραυματισμό όλα αυτά τα στοιχεία για τα οποία αποκτήθηκε. Τα επισήμανα σε κάθε άρθρο, σαν ξεχωριστό αφιέρωμα, όχι γιατί μου αρέσει να κάνω διακρίσεις ανάμεσα σε παίκτες, αλλά επειδή από τη στιγμή που έκλεισε στον Παναθηναικό είχα εκφράσει την άποψη πως το ''τριφύλλι'' χτύπησε...φλέβα χρυσού, σε μια από τις πιο επιτυχημένες κινήσεις επί ημερών Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Τότε που κάποια μέσα προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι για τον Ολυμπιακό ήταν κέρδος που ''ξεφορτώθηκε'' το συμβόλαιο του ''Πάπ'' και άνοιξε θέση για καλύτερους παίκτες όπως ο Τουπάν και ο Τίμα και πάει λέγοντας. Ουδείς αλάθητος, άλλωστε αν όλα αυτά έφτασαν στα αυτιά του Παπαπέτρου, μαζί με δηλώσεις πρώην συμπαικτών του που συμπεριφέρονταν σαν...κατίνες και εν ώρα ντέρμπι ''αιωνίων'' τραγουδούσαν εν χορώ υβριστικό σύνθημα για τη μητέρα του παίκτη, του έδωσαν κίνητρο να δουλέψει δέκα φορές περισσότερο.

  Το γεγονός πως ο Ιωάννης ήξερε πολύ μπάσκετ και πριν έρθει στον Παναθηναικό ήταν κάτι αδιαμφισβήτητο. Ένα τριάρι που έχει σουτ, παίζει εξίσου καλά με πλάτη και με πρόσωπο, παίζει άμυνα, έχει καλό χειρισμό μπάλας, είναι αλτικός, βγάζει ενέργεια και αστείρευτο πάθος, δεν γίνεται να μην είναι χρήσιμο στην ομάδα του. Ωστόσο, ενώ διέθετε όλο το πακέτο, σχεδόν ποτέ στους ''ερυθρόλευκους'' δεν έμοιαζε να ακουμπάει το ταβάνι του. Οι δυνατότητές του φαίνονταν από χιλιόμετρα, οι προσδοκίες τεράστιες, ωστόσο ήταν ξεκάθαρο πως κάτι έλειπε. Τι ήταν αυτό; Ρόλος...Ο Παπαπέτρου έψαχνε έναν ξεκάθαρο ρόλο μέσα στην ομάδα για να εκτοξευτεί. Αυτό δεν το έκανε ο Σφαιρόπουλος, δεν το έκανε ο Πασκουάλ, του το έδωσε στο...πιάτο όμως ο Πιτίνο από την πρώτη κιόλας μέρα. Μαζί με τον ρόλο ήρθε και η αυτοπεποίθηση, οι μεγάλες εμφανίσεις, το χτίσιμο μιας ηγετικής προσωπικότητας που πλέον έχει μεγάλη επιρροή στο παρκέ, οι 39 πόντοι με την Άλμπα, τα συνεχή ρεκόρ. Μαζί με τον ρόλο, ήρθαν όλα...Από ένας παίκτης ''των 4 πόντων'', ο Παπαπέτρου πλέον ευθυγραμμίζεται τέλεια και σουτάρει με εκπληκτικά ποσοστά από το τρίποντο, έχει ποικιλία στο σκοράρισμα, παίζει σκυλίσια άμυνα, μαζεύει ριμπάουντ, δημιουργεί...Βρείτε μου ένα τριάρι που τα κάνει όλα αυτά, ώστε να μπει σε διαδικασία αμφισβήτησης ο τίτλος μου

   Απαραίτητη υποσημείωση: Θα μου πει κανείς τι σε έπιασε και τα γράφεις όλα αυτά σήμερα; O Παπαπέτρου μέχρι χθες ήταν αμφίβολος, λόγω τραυματισμού στον αντίχειρα. Μάλιστα, ακόμα και σήμερα που τέθηκε οριστικά στη διάθεση του Πιτίνο, το γεγονός πως ο τραυματισμός ήταν στο χέρι πολλοί θεώρησαν πως θα μπορούσε να του χαλάσει για λίγο τη μηχανική στο σουτ...21 πόντοι (4χ5 τρίποντα, 4χ6 δίποντα), 1 ασίστ, 4 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 23 πόντοι στο σύστημα αξιολόγησης ο...φτωχός του απολογισμός. Έτσι λύνεται και η απορία γιατί επέλεξα να εκθειάσω σήμερα τον καλύτερο φόργουορντ των ευρωπαικών γηπέδων αυτή τη στιγμή.

- Στο ματς όπως είπα δε χωράει ιδιαίτερη κριτική. Έλεγχος ρυθμού από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, ένας Φρεντέτ και ένας Καλάθης σε εκπληκτική, ένας Παπαγιάννης που συνεχίζει να βελτιώνεται (5 μπλοκ απόψε) και ένας Ράουτινς που δυστυχώς ακόμα δεν μπορώ να διανοηθώ τι ακριβώς είδαν σε αυτόν και τον έφεραν. Ελπίζω να με διαψεύσει ο Αμερικάνος, αλλά το βλέπω κομματάκι δύσκολο.

- Όλη η ουσία για το ''τριφύλλι'' τα δύο ματς σε Βαλένθια και Βελιγράδι. Ή σε απογειώνουν και αποκτάς βλέψεις τετράδας ή συμβιβάζεσαι με την ιδέα πως είσαι μια ομάδα οχτάδας με λίγες πιθανότητες να κοιτάξεις πιο ψηλά. Στο χέρι των παικτών του Πιτίνο είναι πάντως και τα δύο παιχνίδια...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code