ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Λαμία: Είναι ικανή μια συντριβή, να σβήσει μια παρατεταμένη φλόγα;

Η ομάδα από τη Φθιώτιδα γνώρισε την περασμένη Κυριακή μια οδυνηρή ήττα από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Είναι όμως αυτό ικανό να τη βγάλει από την πορεία που είχε μπει με τον Άκη Μάντζιο στο τιμόνι;

Η χρονιά δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδα της Λαμίας. Μετά την απομάκρυνση του Μάκη Χάβου από τον πάγκο της και την πρόσληψη του Σωτήρη Αντωνίου, υπήρξαν αρκετές ανακατατάξεις και στο ρόστερ πράγμα που χάλασε τον κορμό που έδειχνε να δημιουργεί την περασμένη σεζόν. Παίχτες όπως ο Μπαράλες, ο Μπερτόλιο, ο Μπλάζιτς, ο Αναστασιάδης, ο Μελλίσας, παίχτες δηλαδή που μέτρησαν αρκετά λεπτά πέρυσι και είχαν σημαντική προσφορά στην εύκολη,όπως αποδείχθηκε, σωτηρία της ομάδας στην Super League 1, αποτέλεσαν παρελθόν. Επίσης μη συνεχίζοντας στο ρόστερ ο 37χρονος Πίτι ,καθώς και ο επί δύο χρόνια δανεικός  από την ΑΕΚ Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος άφησαν πίσω τους κενό και στο βάθος του πάγκου.

Ο πρόεδρος δηλώνοντας πως θέλει να μεταβιβάσει τις μετοχές διατήρησε μια σφιχτή πολιτική στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο. Διατήρησε στο ρόστερ της ομάδας την εμπειρία των Βάντερσον, Πλιάτσικα, Δημούτσου, Αντέντζο και Σκόνδρα, προσθέτοντας δίπλα σε αυτούς έναν ακόμα πολύπειρο παίχτη των πρώην πράσινο Λουκά Βύντρα. Σημαντική μεταγραφή ήταν και αυτή του Μπεχαράνο από τον Παναιτωλικό, καθώς και του ελεύθερου Τουράμ που αγωνίστηκε πέρυσι με τα χρώματα της Κέρκυρας, όπως και η επιστροφή του Βασιλόγιαννη μετά από δύο χρόνια στην ομάδα που ανέβηκε μαζί της στην πρώτη εθνική κατηγορία.

Αρκετοί ήταν εκείνοι που στις πρώτες συζητήσεις για τον υποβιβασμό είχαν τη Λαμία ανάμεσα στα φαβορί. Η ομάδα από τη Φθιώτιδα μάλιστα τις πρώτες αγωνιστικές είχε βαλθεί να τους επιβεβαιώσει. Μετά το καλό ξεκίνημα και το 1-1 με αντίπαλο τον ΠΑΟ στο ΔΑΚ Λαμίας και την ισοπαλία στο Περιστέρι η Λαμία γνώρισε τέσσερις ήττες από ΑΕΚ,Ολυμπιακό,ΠΑΟΚ και Αστέρα στη Τρίπολη, έχοντας στο ενδιάμεσο και δύο εντός έδρας ισοπαλίες με Πανιώνιο και Παναιτωλικό. Η ήττα από τον ΠΑΟΚ οδήγησε τη διοίκηση της Λαμίας στην απόφαση να λύσει τη συνεργασία της με τον 44χρονο τεχνικό Σωτήρη Αντωνίου και να προσλάβει στη θέση του τον Άκη Μάντζιο. Ο 50χρονος τεχνικός δε ξεκίνησε της θητεία του με τους καλύτερο τρόπο καθώς γνώρισε τη συντριβή από τον Αστέρα στη Τρίπολη.

Αυτό που ακολούθησε όμως ούτε ο ίδιος δε θα μπορούσε να το φανταστεί. Η ομάδα του καταγράφει έξι νίκες στα επόμενα εφτά παιχνίδια σε πρωτάθλημα και κύπελλο,ανάμεσα τους το πάρα πολύ σημαντικό διπλό στη Λάρισα απέναντι στη τοπική ομάδα και μια δύσκολη ισοπαλία στο Κλεάνθης Βικελίδης με αντίπαλο τον Άρη. Χωρίς να προλάβει να αλλάξει πολλά πράγματα ζήτησε από τους παίχτες του περισσότερο επιθετικό πρέσινγκ και να μην καθυστερούν με τη μπάλα στα πόδια. Μπόρεσε να αναγεννήσει παίχτες ξεχασμένους και να δώσει πνοή σε ένα υλικό που για τα δεδομένα της τωρινής Super League 1 μόνο αμελητέο δε χαρακτηρίζεται.

Το ανεβασμένο ηθικό της ομάδας τσαλακώθηκε εν μέρη στο παιχνίδι με τον ΠΑΟ και την ήττα με   2-0 στο ΟΑΚΑ, οδηγώντας τη Λαμία σε ξεκίνημα με το αριστερό στο δεύτερο γύρο. Όσο περνάει ο καιρός ο Άκης Μάντζιος δείχνει να εμπιστεύεται περισσότερο το ρόστερ του,αναγκασμένος ίσως και από την κούραση που δείχνουν στο γήπεδο βασικά γρανάζια, καθώς διευρύνει και το ροτέισον όπως είδαμε και στα πρόσφατα παιχνίδια με τα Τρίκαλα για το κύπελλο. Μετά το σημαντικό διπλό στην έδρα του Πανιωνίου,παίζοντας μάλιστα για πάνω από ώρα με δέκα παίχτες,φτάσαμε στην περασμένη Κυριακή και στην πολύ βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό. Έδειξε η ομάδα της Λάμιας να επηρεάζεται επιθετικά σημαντικά από την απώλεια του Τουράμ που μεταπήδησε έναντι 125 χιλιάδων ευρώ στη Τουρκική Κόνιασπορ.

Ο Άκης Μάντζιος ψάχνει τη λύση του γκολ και για αυτό είδαμε την προσθήκη του Μπιανκόνι για την επιθετική γραμμή από τον Πλατανιά. Ένας παίχτης που θυμίζει στα χαρακτηριστικά τον Τουράμ καθώς είναι δυνατός και γρήγορος, μπορεί όμως να παίξει και με τη μπάλα στα πόδια πράγμα που ζητάει από τα σέντερ φορ του ο προπονητής της Λαμίας.

Μένει πλέον να φανεί αν η Λαμία θα συνέλθει γρήγορα από την ήττα από τον Ολυμπιακό,πράγμα που δεν είδαμε να συμβαίνει στην αναμέτρηση με τα Τρίκαλα για το κύπελλο,όπου η ομάδα παρόλο το 0-1 του πρώτου αγώνα και το γρήγορο γκολ που πέτυχε στον επαναληπτικό δεν κατάφερε να έχει ένα ήσυχο απόγευμα. Στην ομάδα όσο και να το σιγοψυθιρίζουν έχουν αντιληφθεί, ότι κατά μεγάλο βαθμό έχουν εξασφαλίσει τη σωτηρία τους στην Super League 1 και αυτό που θέλουν είναι να εκμεταλλευτούν όποια ευκαιρία τους παρουσιαστεί για να πετύχουν κάτι καλύτερο στρέφοντας το βλέμμα τους προς τα play-offs.

Ο χρόνος θα δείξει αν μπορούν να κρατήσουν αναμμένη τη φλόγα και να κυνηγήσουν αυτό που στην αρχή της σεζόν φάνταζε άπιαστο. Το όνειρο της 6αδας παραμένει ζωντανό όσο και να μην το έχουν στο μυαλό τους! 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code