ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Λαμία: Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση!

Ο Θανάσης Μαγκλάρας γράφει για έναν ακόμη αγώνα που η Λαμία προηγείται χωρίς να καταφέρει να κρατήσει τη νίκη μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή, κάνει αναφορά στις επικείμενες μεταγραφικές κινήσεις και σημειώνει τρία υστερόγραφα.



Μία από τα ίδια για την ομάδα της Φθιώτιδας σε έναν ακόμη αγώνα που ενώ παίρνει το προβάδισμα δέχεται την ισοφάριση σε σημείο δύσκολο να αντιδράσει. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου έδειξε ανταγωνιστικό πρόσωπο απέναντι σε μια καλύτερη( θεωρητικά ) ομάδα. Μπορεί ο ίδιος ο τεχνικός να σημείωσε ότι και ο βαθμός είναι σημαντικός στην προσπάθεια που κάνει η ομάδα του το τελευταίο καιρό όμως οι αντιδράσεις του στην εξέλιξη του αγώνα έδειχναν κάτι διαφορετικό.

Η ενδεκάδα με την οποία παρατάχθηκε η Λαμία έδειχνε σαφή διάθεση να κυνηγήσει τον αγώνα και να πάρει τη νίκη. Το 3-5-2 έκανε στην άκρη για να πάρει τη θέση του το 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια δεν υπήρχε κάποια αλλαγή σε ένα επιπλέον παιχνίδι με το Θεοδωρόπουλο να διατηρεί τη θέση του. Ο πιο φρέσκος Σκόνδρας κέρδισε στο νήμα τον Ασίγκμπα για τη θέση στο δεξί άκρο, με το κέντρο της άμυνας και το αριστερό άκρο να μην παρουσιάζουν εκπλήξεις καθώς οι Πλιάτσικας, Αντέτζο και Βάντερσον βρέθηκαν εκεί για άλλη μια φορά. Η δυάδα των χαφ έδειχνε πολύ σίγουρη με τους Δημούτσο και Μπεχαράνο να επωμίζονται ξανά πολλά τρεξίματα ώστε να υπάρχουν τα απαραίτητα κλεψίματα. Ο Ταιρόνε σε ρόλο «10» δεν παρουσίασε το καλύτερο του πρόσωπο σε αγώνα με Λαμιώτες, καθώς δε φάνηκε η παραγωγικότητά του και το κάθετο παιχνίδι που αποδεδειγμένα μπορεί να υποστηρίξει, ίσως και επηρεασμένος από την απουσία του λόγω τιμωρίας. Στα άκρα ο Βασιλόγιαννης και ο Ρόμανιτς έδωσαν αρκετές μάχες στις καλύψεις των μπακ του Αστέρα Τρίπολης. Ο Ρόμανιτς βέβαια έχει και τεράστια συνεισφορά στο γκολ μετά τον πολύ ωραίο συνδυασμό του με τον Μπιανκόνι. Ο Καραμάνος στην κορυφή έδειχνε απελπιστικά μόνος στο πρώτο ημίχρονο με αποτέλεσμα πολλές φορές να γυρίζει πίσω, ώστε να μπορέσει να έχει συμμετοχή στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Ο Αστέρας στα πρώτα λεπτά έδειχνε να πατάει πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Διέθετε καλύτερη ανάπτυξη, έψαχνε να χτυπήσει τα αδύναμα σημεία της Λαμίας, που για ένα ακόμη παιχνίδια φάνηκε να είναι τα ακραία μπακ. Δεν είχε τη δυνατότητα να σπάσει τον καλά οργανωμένο άξονα της Λαμίας ο Αστέρας, κατάφερε παρόλα αυτά να τον περιορίσει δημιουργικά. Ο Άκης Μάντζιος είχε πολλά παράπονα από τις αποστάσεις των παικτών του στο γήπεδο καθώς και από την αποτυχία τους να κρατήσουν τη μπάλα και να την κυκλοφορήσουν σωστά. Έφτασε σε σημείο να τους φωνάξει από τον πάγκο σε ένα λάθος στο πλάγιο "ΞΥΠΝΗΣΤΕ". Δεν κατάφεραν τα εξτρέμ της Λαμίας να μπουν δημιουργικά στο παιχνίδι παρά σε ελάχιστα σημεία του αγώνα. Αυτός είναι και ένας λόγος που οι δύο από τις τρεις μεταγραφές που έχουν γίνει μέχρι τώρα ( με την ανακοίνωση να απομένει για το Νιασέ) αφορούν τα άκρα της επίθεσης. Θέλει ο προπονητής της Λαμίας να εκμεταλλευτεί τα άκρα του ώστε να δημιουργεί χώρους και για τα χαφ να μπορούν να ανέβουν μέτρα στο γήπεδο και να παράξουν φάσεις.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λαμία ισορρόπησε τον αγώνα αισθητά και περιόρισε τους κινδύνους προς την εστία της. Οι πολλές κάρτες ήταν κυρίαρχες στον αγώνα με τις ομάδες σε αρκετά σημεία να βγάζουν νευρικότητα, ίσως και από τη μεγάλη τους επιθυμία για να πάρουν το τρίποντο. Σε μία ανύποπτη φάση μετά από βαθιά μπαλιά του Αντέτζο και διώξιμο του Πασαλίδη ο Δημούτσος έκλεψε ο Ρόμανιτς στη μοναδική φάση που φάνηκε στον αγώνα δημιουργεί ένα εκπληκτικό ένα-δύο με τον Μπιανκόνι και ο τελευταιός σκοράρει αφού πέρασε και τον Παπαδόπουλο, δικαιώνοντας τον προπονητή του που τον πέρασε στον αγώνα και δείχνοντας πως έχει τη δυνατότητα ο Βραζιλιάνος σέντερ φορ να αντικαταστήσει τον  Τουράμ. Κακά τα ψέματα ο Μπιανκόνι είναι και καλύτερος τεχνικά από τον πρώην επιθετικό της Λαμίας και μπορεί να βοηθήσει και στην ανάπτυξη της ομάδας. Ένα γκολ πολύ όμορφο από τη Λαμία στη μοναδική φάση στον αγώνα που οι παίκτες του Άκη Μάντζιου έκαναν αυτό που τους ζητήσε. Πρέσινγκ ψηλά, κλέψιμο, γρήγορη πάσα για να βγει παίκτης σε θέση βολής. Προσπάθεια που χειροκροτήθηκε από το τεχνικό της ομάδας. Γρήγορα όμως τα παράπονα επέστρεψαν στον κυανόλευκο πάγκο.

Αδικαιολόγητο πισωγύρισμα των παικτών του εξόργισε τον 50χρονο τεχνικό. Οι παίκτες της Λαμίας ίσως και με αίσθημα συντήρησης θέλησαν να κρατήσουν το υπέρ τους 1-0. Συνέβη και σε άλλα παιχνίδια κάτι αντίστοιχο. Η Λαμία έχει προηγηθεί σε παιχνίδια με τον Ατρόμητο εκτός, τον Παναιτωλικό εκτός, τον Άρη εκτός, τον Πανιώνιο εντός και χθες με τον Αστέρα και σε όλα δέχθηκε γκολ και έχασε τη νίκη. Μάλιστα στα τέσσερα εξ αυτών το γκολ της ισοφάρισης ήρθε μετά το 85! Είναι ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να λυθεί αρχικά από τον προπονητή. Έχουμε δει πως ο τεχνικός των Φθιωτών έχει την ικανότητα να εμπνεύσει τους παίκτες του και να τους οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα και όλοι στην ομάδα περιμένουν να το δουν στα επόμενα παιχνίδια.

Ο Άκης Μάντζιος πήρε και τη στήριξη του προέδρου πράγμα που του δίνει μεγαλύτερη σιγουριά. Η δε διοίκηση της ομάδας εξέφρασε σημαντικά παράπονα για το διαιτητή και του χρεώνουν το ότι δεν εξέτασε αν υπάρχει χέρι στο κατέβασμα της μπάλας από το Μουνάφο πριν σεντράρει και ανατρέψει ο Αντέτζο τον Ιγκλέσιας. Μια ενέργεια από το Σενεγαλέζο αμυντικό στην οποία δεν μας έχει συνηθίσει. Η Λαμία μπαίνει στη τελική φάση του πρωταθλήματος ενισχυμένη με τη διοίκηση με σωστά της και τα λάθη της να μην εγκαταλείπει την προσπάθεια για τα play-off.

Υ.Γ. 1) Στο γήπεδο βρέθηκε χθες ο Ιμπραχίμα Νιασέ που περιμένει την επίσημη ανακοίνωση για να ενταχθεί στη νέα του ομάδα και να ξεκινήσει προπονήσεις. Αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι πως στο γήπεδο βρισκόταν και ο Ντέιβις Επασί. Τις προηγούμενες μέρες είχαμε τονίσει πως η μεταγραφή χαλάει μετά τις απαιτήσεις του Λεβαδειακού, όμως η χθεσινή παρουσία του Γάλλου τερματοφύλακα στο ΔΑΚ Λαμίας ίσως να κρύβει νέες εξελίξεις.

Υ.Γ. 2) Τέσσερις μέρες πριν τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου και οι μηχανές στο στρατόπεδο των ανθρώπων της ομάδας δουλεύουν στο φουλ και δεν πρέπει να αποκλείσουμε νέο μεταγραφικό χτύπημα, ίσως για τον άξονα με ένα δημιουργικό χαφ.

Υ.Γ. 3) Ενώ στην αρχή το ιατρικό επιτελείο του ΠΑΣ Λαμία δεν ανησυχούσε ιδιαίτερα για το τραυματισμό του Βασίλη Πλιάτσικα εν τέλει αποδείχθηκε πως ο έμπειρος αμυντικός υπέστη θλάση δευτέρου βαθμού και θα απουσιάσει για τον επόμενο ενάμιση μήνα δημιουργώντας έναν πονοκέφαλο στον προπονητή του.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code