ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Λαμία: Δεν κατάφερε να σπάσει την παράδοση! (HL/vid)

Η Λαμία διατήρησε την αρνητική της παράδοση κόντρα στον πρωταθλητή ΠΑΟΚ και έμεινε στο -3 από τις θέσεις που οδηγούν στα play-offs.
Σημαντικό διπλό για την ομάδα του ΠΑΟΚ στην οικονομία του πρωταθλήματος με τη Λαμία να μη μπορεί σε ένα ακόμα παιχνίδι με ομάδα από την πρώτη τετράδα να δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες. Φτωχό δημιουργικά παιχνίδι και από τις δύο ομάδες με την ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα να εκμεταλλεύεται μια στατική φάση για να ανοίξει το σκορ και στη συνέχεια να κάνει διαχείριση του αγώνα με τη Λαμία να προσπαθεί να αντιδράσει στο τέλος μετά τις αλλαγές του Άκη Μάντζιου όμως να μην καταφέρνει να πάρει κάτι από το ματς.

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ:  Χωρίς εκπλήξεις παρέταξαν τις ομάδες τους οι Άκης Μάντζιος και Αμπέλ Φερέιρα. Ο προπονητής των γηπεδούχων διάλεξε για ένα ακόμη ματς το 3-5-2, με τον Θεοδωρόπουλο να παίρνει θέση κάτω από τα δοκάρια για ένα ακόμα παιχνίδι έχοντας μπροστά του τους Βύντρα, Αντέτζο και Πλιάτσικα. Στα άκρα και σε ρόλο φουλ μπακ οι Ασίγκμπα από δεξιά και ο Βάντερσον από αριστερά, με τρία χαφ στο κέντρο τους Δημούτσο, Μπεχαράνο και Σκόνδρα πίσω από τους Καραμάνο και Ρόμανιτς με το δεύτερο να έχει ένα πιο περιφερειακό ρόλο. 

Από τη μεριά τους οι φιλοξενούμενοι, που παρατάχθηκαν με το γνώριμο τους 4-2-3-1 ή όπως προτιμάει να το χαρακτηρίζει ο Πορτογάλος προπονητής 4-4-1-1, είχαν κάτω από τα δοκάρια τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς , στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά τους Μάτος, Ίνγκασον, Βαρέλα και Γιαννούλη. Στη δυάδα των χαφ θέση πήραν ο Εσίτι με τον Μαουρίτσιο, έχοντας μπροστά τους σε ρόλο δεκαριού τον Γιόσιπ Μίσιτς, σε ένα ρόλο που είχε αγωνιστεί και κόντρα στον ΟΦΗ, δεξιά βρέθηκε ο Λημνιός, αριστερά ο Βιειρίνια και μοναδικός προωθημένος ήταν ο Τσούμπα Άκπομ.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ: Η Λαμία ξεκίνησε τον αγώνα πρεσάροντας ψηλά θέλοντας να δυσκολέψει την ανάπτυξη του ΠΑΟΚ πράγμα που πέτυχε τα πρώτα λεπτά με τους παίχτες του δικεφάλου να επιλέγουν συνεχώς βιαστικές μεγάλες μπαλιές. Στο 8' είχαμε την πρώτη φάση, όταν μετά από γρήγορη ανάπτυξη από τα δεξιά και σέντρα του Μίσιτς η μπάλα έφτασε στο Βιειρίνια ο οποίος σούταρε πάνω στο τερματοφύλακα της Λαμίας. Στο 14' ο Μάτος έκανε την προσπάθεια από τα δεξιά συνέκλινε και σούταρε με το αριστερό πάνω από τα δοκάρια. Στο 15' μετά από σέντρα του Γιαννούλη από τα αριστερά ο Άκπομ βρέθηκε μόνος στο πρώτο δοκάρι όμως πλάσαρε άουτ. Ο ΠΑΟΚ μετά το αρχικό μούδιασμα ισορρόπησε τον αγώνα, κυκλοφόρησε τη μπάλα καλύτερα και πήρε μέτρα στο γήπεδο χτυπώντας κυρίως από τα άκρα. Μετά όμως από αυτές τις συνεχόμενες φάσεις η Λαμία κατάφερε να ρίξει το ρυθμό και να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της χωρίς όμως και η ίδια να δημιουργεί κάποια ευκαιρία.

Φτάνοντας στο 33' είχαμε το γκολ από τους φιλοξενούμενους όταν μετά από φάουλ από τα δεξιά του Βιειρίνια το οποίο κέρδισε ο Λημνιός, ο Μάτος πετάχτηκε πρώτος στην καρδιά της μικρής της περιοχής της Λαμίας και με προβολή άνοιξε το σκορ. Γκολ βέβαια που σήκωσε πολλές αντιδράσεις από τη μερια των γηπεδούχων γιατί η οθόνη του VAR είχε κολλήσει σύμφωνα με το Σέζο. Παρόλα αυτά το γκολ εξετάστηκε όπως μεταφέρθηκε από το 4ο διαιτητή στον πάγκο της Λαμίας. Στο 38' είχαμε την πρώτη φάση για τη Λαμία όταν μετά από περιστροφή του Ρόμανιτς στο ύψος της περιοχής και σουτ η μπάλα κατέληξε άουτ, όντας αυτή και η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες μπήκαν μουδιασμένα στον αγωνιστικό χώρο με τα φάουλ να είναι αυτά που επικρατούν στα πρώτα 14' λεπτά. Στο 59' μετά από συνεργασία του Μάτος με το Λημνιό ο δεύτερος σέντραρε όμως ο Μπεχαράνο πρόλαβε το Βιειρίνια στη μικρή περιοχή. Στο 62' μετά από κόρνερ που κέρδισε ο Ασίγκμπα και αφού έβγαλαν την άμυνα οι παίχτες του ΠΑΟΚ ο Σκόνδρας σούταρε έξω. Δύο λεπτά αργότερα μακρινό σουτ του Εσίτι κατέληξε άουτ, ενώ στο 66' σε σουτ του Μαουρίτσιο ο Θεοδωρόπουλος μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια. Σιγά σιγά ο ΠΑΟΚ έδινε μέτρα στην ομάδα της Λαμίας περιμένοντας να εκμεταλλευτεί όποια αντεπίθεση παρουσιαζόταν. Στο 69' είχαμε την είσοδο του Μπιανκόνι στη θέση του Καραμάνου με τον παίχτη της Λαμίας να ντεμπουτάρει και στο πρωτάθλημα μετά το κύπελλο. Στο 70' η κεφαλιά του Αντέτζο δεν απείλησε το Ζίβκοβιτς. Δύο λεπτά αργότερα φάουλ του Βιειρίνια πλασαριστά για το Λημνιό ο Ίνγκασον πήρε την πρώτη κεφαλιά όμως ο Μπεχαράνο έδιωξε πριν το Βαρέλα. Στο 73' λεπτό με την είσοδο του Βασιλόγιαννη αντί του Ασίγκμπα για την ομάδα του Άκη Μάντζιου είχαμε και αλλαγή συστήματος από 3-5-2 σε 4-1-4-1 περνώντας το Ρόμανιτς αριστερά και τον Πλιάτσικα στο δεξί άκρο της άμυνας. 

Στο 77' ο Δημούτσος έσπρωξε την ομάδα της Λαμίας στην αντεπίθεση και μετά από διαδοχικές προσποιήσεις αυτή έφτασε στο Μπεχαράνο που σούταρε πάνω στο τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Φθιώτιδας μετά τις αλλαγές προσώπων και συστήματος έδειξε διάθεση για δημιουργία, έχοντας και έναν ΠΑΟΚ που προσπαθούσε να διαχειριστεί το ματς. Στο 84' το φάουλ του Βασιλόγιαννη κόντραρε στο τείχος και κατέληξε κόρνερ. Στο 85' είχαμε αλλαγή σχήματος και για τον ΠΑΟΚ σε 4-3-3 όταν πέρασε ο Ντόουγκλας Αουγκούστο στη θέση του Βιειρίνια και μεταφέρθηκε στα αριστερά ο Μίσιτς. Στο 88' μετά από εκτέλεση φάουλ του Μίσιτς και κεφαλιά του Βαρέλα ο Μαουρίτσιο δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή στο δεύτερο δοκάρι ενώ στο 90+1' το σουτ του Ρόμανιτς κατέληξε στα χέρια του Ζίβκοβιτς όντας αυτή και η τελευταία φάση του αγώνα.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε την ομάδα της Λαμίας να παραμένει στους 23 βαθμούς και στο -3 από τα play-offs , ενώ ο δικέφαλος του Βορρά επανήλθε στο -1 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ: 
ΛΑΜΙΑ: Θεοδωρόπουλος, Βύντρα, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Ασίγκμπα(Βασιλόγιαννης 73'), Βάντερσον, Σκόνδρας( Σάσι 85'), Δημούτσος, Μπεχαράνο, Ρόμανιτς, Καραμάνος (Μπιανκόνι 69')

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης(Κρέσπο 69'), Εσίτι, Μαουρίτσιο, Μίσιτς, Λημνιός, Βιειρίνια(Ντόουγκλας Αουγκούστο 85'), Άκπομ(Σφιντέρσκι 63')


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code