ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ούγκο Αλμέιδα: «Μεγαλύτερη μου νίκη, που βοήθησα ομάδες και την χώρα μου να κερδίζουν»

Αποκλειστική συνέντευξη έδωσε ο Ούγκο Αλμέιδα στον Παναγιώτη Καρπαθάκη και στο Sportsnewsgreece. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου μίλησε για όλα και έκανε λόγο τόσο για την μεγαλύτερη του στιγμή , η οποία δεν είναι άλλη από το τρόπαιο του Champions League που σήκωσε με την φανέλα της Πόρτο όσο και για τις στιγμές του στην χώρα μας και την ΑΕΚ. Δεν παρέλειψε να μιλήσει όμως και για την Πορτογαλία και τον Φερνάντο Σάντος.


για το τι κάνει τώρα: «Έχω αρχίσει να σκέφτομαι και να δραστηριοποιούμαι με άλλους τομείς επάνω στο άθλημα και όλα βαίνουν καλώς. Συγκεκριμένα, ξεκίνησα να σπουδάζω πάνω στο κομμάτι της προπονητικής και της διεύθυνσης στον αθλητισμό».

για την εμπειρία του στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Ήταν μία φοβερή στιγμή για μένα να βρίσκομαι στην Ελλάδα και στην ΑΕΚ, είναι ένα από τα αγαπημένα μου μέρη και έχω μία καλή επικοινωνία με τους Έλληνες. Είχα ωραίες στιγμές εκτός δουλειάς αλλά και μέσα στην ομάδα τόσο σε προπονήσεις όσο και κατά την διάρκεια των παιχνιδιών».

για τον λόγο, τον οποίο τον αγαπάει ο φίλαθλος κόσμος της ΑΕΚ: «Δεν ξέρω, ίσως λόγω της δουλειάς που έκανα. Έδινα πάντα τον καλύτερο μου εαυτό στα ματς για να τα φέρω εις πέρας τόσο για τον κόσμο όσο και για την ομάδα, την ίδια την διοίκηση, ίσως γι' αυτό λοιπόν να τους αρέσω αρκετά. Όταν πηγαίνω σε μία ομάδα, δίνω πάντα το 100% μου για να βοηθήσω εμένα και τους συμπαίκτες μου, ίσως και γι αυτό».

εάν την παρακολουθεί: «Βέβαια! Όποτε έχω χρόνο παρακολουθώ την ΑΕΚ, τον Σιμόες και ευχαριστιέμαι να την παρακολουθώ ».

η γνώμη του για τον Νέλσον Ολιβέιρα: «Συνυπήρξα με τον Νέλσον Ολιβέιρα στην Εθνική ομάδα πριν μερικά χρόνια, είναι ένα μεγάλο ταλέντο για τους Πορτογάλους και αυτή την στιγμή διανύει καλή χρονιά. Είναι πολύ καλός επιθετικός, έχει νεύρο στο παιχνίδι του και είναι γρήγορος στο τελείωμα των φάσεων, οπότε τον συγχαίρω και εύχομαι να χαρίσει όσες περισσότερες νίκες μπορεί στην ΑΕΚ».

εάν θα επιθυμούσε να ξαναβρεθεί από διαφορετικό πόστο στην ομάδα: «Δεν ξέρω, ποτέ δεν ξέρεις τί επιφυλάσσει το μέλλον.Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως είμαι χαρούμενος που έζησα στην Ελλάδα και έπαιξα για την ΑΕΚ. Φυσικά θα ήθελα να επιστρέψω για την ομάδα αλλά αυτό δεν έχει μόνο με εμένα αλλά και με την διοίκηση εάν το θελήσει. Φυσικά εάν το θέλει ο σύλλογος θα ήταν τιμή μου ».

οι καλές και κακές αναμνήσεις που αποκόμισε από την χώρα μας: «Για να πω την αλήθεια, έχω μόνο καλές αναμνήσεις. Είναι μία υπέροχη χώρα να ζεις και να δουλεύεις, μοιάζει λίγο με την Πορτογαλία, οπότε την ένιωθα σαν την χώρα μου κάπως...Κάποιες φορές σε άλλες χώρες και σε άλλα κλαμπς υπάρχουν ορισμένα αρνητικά αλλά δεν μπορώ να βρω κάτι κακό ως προς την ΑΕΚ και την χώρα. Αισθάνθηκα πολύ άσχημα όταν έπρεπε να ζητήσω να φύγω από την ομάδα αλλά έτσι είναι η ζωή του ποδοσφαίρου».

εάν υπάρχει κάποιο όνειρο που δεν πραγματοποίησε: «Να πω την αλήθεια όχι, όλα μου τα όνειρα πραγματοποιήθηκαν. Έπαιξα για την χώρα μου, έγινα διεθνής παίζοντας με την φανέλα της χώρας μου σε Euro, στο Μουντιάλ και σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Αγωνίστηκα σε πολλές χώρες και σε διάφορες ομάδες. Κέρδισα πολλά Κύπελλα και πρωταθλήματα. Ο μεγαλύτερος στόχος για έναν ποδοσφαιριστή είναι το Τσάμπιονς Λιγκ και το κατέκτησα και αυτό. Δεν υπάρχει επομένως κάποια επιθυμία μου που να μην ολοκληρώθηκε».

για το ποια είναι η πιο μοναδική στιγμή του ως ποδοσφαιριστής: «Οτιδήποτε κερδίζεις είναι μοναδικό. Κάθε τρόπαιο που κέρδισα, οποιοδήποτε γκολ σκόραρα είναι κάτι μοναδικό για εμένα, οπότε δεν έχω μία μονάχα στιγμή μοναδική. Όλα αυτά είναι μοναδικά για εμένα, γιατί κάτι σημαίνουν. Έχω βοηθήσει μία ομάδα, μία χώρα να κερδίσει κάτι, οπότε αυτή είναι και η μεγαλύτερη μου εμπειρία, η μεγαλύτερη μου νίκη». 

για την στιγμή και ο τρόπος που πάρθηκε η απόφαση να αγωνιστεί ως τερματοφύλακας απέναντι στον Ολυμπιακό, στο Κύπελλο: «Εκείνη την στιγμή το εξήγησα και στα Μέσα και γενικά σε όλους. Βρισκόμαστε στον ημιτελικό και είμαστε στο 1-1 , εάν κρατήσουμε την ισοπαλία είμαστε στον τελικό, οπότε από την στιγμή που ο τερματοφύλακας μας αποβλήθηκε, έχεις λίγα δευτερόλεπτα να σκεφτείς την κίνηση σου, διότι δεν είχαμε βοήθεια από τον πάγκο, αφού έχουν ολοκληρωθεί οι αλλαγές. Από την άμυνα δεν θα μπορούσε να επιλεχθεί παίκτης, διότι γνωρίζαμε πως ο Ολυμπιακός θα άρχιζε να πιέζει. Έχεις λοιπόν τρεις επιλογές, εμένα τον Αραούχο ή τον Βάργκας απ' όσο μπορώ να θυμηθώ. Οι δυο τους είναι πολύ μικρόσωμοι , οπότε ήμουν η καταλληλότερη επιλογή.Όλα πήγαν καλά τελικά, περάσαμε στον τελικό αν και τελικά εκεί δεν τα καταφέραμε».

για την Πορτογαλία και το επερχόμενο Euro: «Δεν ξέρω, είμαστε αυτοί που το κατακτήσαμε την τελευταία φορά. Θα είναι δύσκολο, έχουμε ένα περίπλοκο όμιλο με Γαλλία, Γερμανία. Δεν μπορείς να πεις ότι είναι εύκολο από την μία αλλά από την άλλη μπορείς να το χαρακτηρίσεις και έτσι, διότι όλοι οι παίκτες θα είναι αφοσιωμένοι να πετύχουν κάτι. Κάποιες φορές είναι καλύτερα έτσι».

για τον Φερνάντο Σάντος: «Είναι ένας προπονητής με εκπληκτική καριέρα και έχει κάνει μία εκπληκτική δουλειά ως προπονητής της Εθνικής ομάδας, οπότε ναι δεν υπάρχει αμφιβολία, είναι ένας καλός προπονητής».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code