ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Η Λυών στο δρόμο για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς



Σε ένα όμορφο και ισορροπημένο παιχνίδι , η Λυών κατάφερε να πάρει τη πρόκριση στον τελικό του League Cup Γαλλίας και περιμένει σήμερα να μάθει τον αντίπαλο της . 


Λυών και Λιλ αναμετρήθηκαν στον ημιτελικό αγώνα για τον θεσμό του “Coup de la Ligue” , με τη Λυών να καταφέρνει την πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτι . Το παιχνίδι διεξήχθη στην κατάμεστη έδρα της Λυών , γεγονός που δεν φάνηκε να επηρεάζει την ομάδα της Λιλ σε σχέση με τη γενικότερη απόδοση της στα εκτός έδρας παιχνίδια της τρέχον σεζόν , όπου είναι από τις χειρότερες στη Γαλλία . 


Για 90 λεπτά παρακολουθήσαμε ένα γρήγορο και δυνατό παιχνίδι ανάμεσα στις 2 ομάδες , με τον ρυθμό να μην πέφτει μέχρι και το τελευταίο λεπτό . Οι δύο ομάδες φάνηκαν να είχαν παρόμοιες οδηγίες  στο τερέν . Είδαμε δυνατές μονομαχίες ένα-προς-ένα κυρίως στο κέντρο του γηπέδου με σκοπό όχι την κατοχή της μπάλας , αλλά την άμεση εύρεση δημιουργίας επιθέσεων αφού η μπάλα πήγαινε μόνο μπροστά και ποτέ πίσω . Το αποτέλεσμα ήταν ένα ανοιχτό παιχνίδι με αρκετά γκολ .


Το σκορ άνοιξε στο 13ο λεπτό ο Ρενάτο Σάντσες για τη Λιλ ύστερα από ένα χαμηλό σουτ στη δεξιά γωνία του τέρματος , από το όριο της μεγάλης περιοχής . Το προβάδισμα για την Λιλ δεν κράτησε για πολύ καθώς μόλις 5 λεπτά αργότερα και έπειτα από χρήση του VAR , ο διαιτητής αντιλήφθηκε την επαφή της μπάλας με το χέρι του Γκαμπριέλ σε μια προσπάθεια του να μπλοκάρει μια σέντρα και τιμώρησε την Λιλ αποδίδοντας της , την εσχάτη των ποινών . Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μούσα Ντεμπελέ και έκανε το 1-1 για την Λυών . Στο δεύτερο ημίχρονο οι 2 ομάδες παραμείναν στον ίδιο ρυθμό με την Λιλ να υπερισχύει ελάχιστα στον αγωνιστικό χώρο , τουλάχιστον μέχρι το 85ο λεπτό , όπου μετά από μια εκπληκτική ντρίμπλα και ένα ένα υποδειγματικό σουτ που κατέληξε στην κάτω δεξιά γωνία του τέρματος , ο Χουσεμ Αουάρ πέρασε 2 παίκτες και σούταρε από τη γωνία της μεγάλης περιοχής γράφοντας μόνος του το 2-1 . Η Λιλ στα λίγα λεπτά που απέμειναν πίεσε για την ισοφάριση όπου και ήρθε στις καθυστερήσεις του αγώνα μετά από ένα σκληρό τάκλιν του Ραφαέλ στι μικρή περιοχή και τον καταλογισμο του πέναλτι . Ο Λοις Ρεμί αναλαμβάνει για την Λιλ , εκτελεί τον Ταταρουσάνου για το 2-2 και στέλνει το ματς στα πέναλτι . 


Στα πέναλτι κριθηκε εκτός του νικητή και ο MVP του αγώνα , που δεν θα μπορούσε να ναι άλλος εκτός από τον Ρουμάνο τερματοφύλακα της Λυών , Σίπριαν Ταταρουσάνου . Απέκρουσε συνολικά 2,5 πέναλτι . Έπεσε σωστά στο πρώτο πέναλτι της διαδικασίας , αποκρούοντας το σουτ του Τζοναθαν Μπάμπα , έπεσε σωστά και στην εκτέλεση του Οσιμεν αλλα δεν μπόρεσε παρά να αλλάξει τη πορεία της μπάλας , έπεσε σωστά και στο πέναλτι του Ρενάτο Σάντσεζ αποκρούοντας και στέλνοντας την Λυών στο τελικό . 


Σήμερα στις 22:00 διεξάγεται ο δεύτερος ημιτελικός ανάμεσα στην Ρεμς και την Παρί Σεν Ζερμέν και αναμένουμε να μάθουμε τον αντίπαλο της Λυών για τον τελικό της διοργάνωσης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code