ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ντέρμπι Δικεφάλων στην Τούμπα: Νίκη για ενδεχόμενη πρωτιά ή νίκη ελπίδας;

Το γήπεδο της Τούμπας ετοιμάζεται να φιλοξενήσει ένα ακόμα κλασικό ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ.
Γράφει ο Θανάσης Μαγκλάρας

 Στα προηγούμενα 63 παιχνίδια ( μαζί με αυτά των play-offs) η ομάδα από τη Θεσσαλονίκη υπερτερεί στις νίκες με 28 έναντι 13 των φιλοξενούμενων , καθώς και 22 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα , με τέρματα 84 υπέρ του ΠΑΟΚ και 60 υπέρ της ΑΕΚ.

Οι δύο ομάδες βρίσκονται εδώ και καιρό σε διαφορετική ρώτα. Ο γηπεδούχος ΠΑΟΚ έμεινε την περασμένη αγωνιστική στη δεύτερη θέση και στο μείον ένα από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, μετά τη βαριά ήττα από τον συμπολίτη  Άρη. Η ήττα αυτή έδωσε και άδοξο τέλος σε ένα εντυπωσιακό σερί 51 αήττητων αγώνων που διατηρούσε η ομάδα της Θεσσαλονίκης με τελευταία ήττα για το πρωτάθλημα το 3-2 στην Τρίπολη από τον Αστέρα στις 04/03/2018. Ζητούμενο πλέον για την ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα είναι η ανάκαμψη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ καθώς και η πρώτη νίκη φέτος σε ντέρμπι μετά από τέσσερις ισοπαλίες και μία ήττα.

Από τη δική της μεριά η ΑΕΚ μετά τα συνεχόμενα ναυάγια με τις επιλογές προπονητών και τα πολλά αρνητικά αποτελέσματα δείχνει σιγά σιγά να βρίσκει το δρόμο της με τον Μάσιμο Καρέρα στον πάγκο, ώστε να μπορέσει να τελειώσει με αξιοπρέπεια τη σεζόν και παράλληλα να χτίσει την επόμενη μέρα της και με κάποιες ενδεχόμενες μεταγραφικές κινήσεις. Αναζητεί και αυτή την πρώτη νίκη σε ντέρμπι όχι μόνο για φέτος που έχει καταγράψει δύο ισοπαλίες και δύο ήττες, αλλά την πρώτη νίκη στα τελευταία 11 ντέρμπι, όπου έχει έξι ήττες και πέντε ισοπαλίες, με τελευταία νίκη το 3-0 επί του ΠΑΟ τη χρονιά που κατέκτησε το τίτλο.
Οι προπονητές θα έλεγε κανείς ,ότι περισσότερο μπέρδεψαν το κοινό με τις προπονήσεις τους αυτή την εβδομάδα ως προς τις επιλογές τους για το ντέρμπι, παρά ότι έχουν δείξει μια ξεκάθαρη εικόνα. Από τη μεριά του ο Αμπέλ Φερέιρα μπορεί να χαμογελάσει ξανά καθώς είδε τον υπαρχηγό του Χοσέ Άνχελ Κρέσπο να προπονείται κανονικά ξεπερνώντας το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε και να θέτει υποψηφιότητα για την 11αδα. Πέρα από το δίλλημα για το αν θα χρησιμοποιηθεί ο Κρέσπο ο προπονητής του ΠΑΟΚ βρίσκεται αντιμέτωπος και με δύο ακόμα διλήμματα, όπως το αν θα χρησιμοποιήσει σε θέση αριστερού εξτρέμ τον αρχηγό του Βιειρίνια ή τον Ολλανδό Μπίσεσβαρ, καθώς και για τη θέση κάτω από τα δοκάρια όπου προς το παρόν δείχνει να έχει προβάδισμα ο Πασχαλάκης για να βρεθεί εκεί για δεύτερο συνεχόμενο ματς, μετά το 0-3 στην Κρήτη επί του ΟΦΗ. Επίσης το πιθανότερο είναι να βρεθεί και πάλι στην 11αδα ο Ντόουγκλας  Αουγκούστο που επανήλθε στο πλήρες πρόγραμμα.

Από την άλλη μεριά ο Ιταλός προπονητής της ΑΕΚ,που έχει όλους τους παίχτες στη διάθεση του(πλην του εγχειρισμένου Γαλανόπουλου) καθώς είδε και τον Νέλσον Ολιβέιρα να δηλώνει παρών, δοκίμασε αυτή την εβδομάδα τα πάντα. Δεν κάνουμε πλάκα. Ξεκίνησε με 5αδα στην άμυνα στις προπονήσεις που έλειψε ο Βράνιες τη Τρίτη και τη Τετάρτη , συνέχισε μετά με 4-2-3-1 όταν επέστρεψε ο Βόσνιος και τέλος την Παρασκευή  δόκιμασε και το 4-3-3 με καθαρό 6αρι τον Αντρέ Σιμόες και δύο εσωτερικούς χαφ τους Κρίστισιτς και Σαμπανάζοβιτς. Δεν ήταν όμως ένα 4-3-3 με καθαρούς εξτρέμ καθώς ο Μάνταλος από τη μία και ο Βέρντε από την άλλη συνέκλιναν συνεχώς και έρχονταν κοντά στον μοναδικό προωθημένο Μάρκο Λιβάια.

Αν μπορούμε να πούμε κάτι με σιγουριά είναι πως και οι δύο ομάδες θέλουν πολύ αυτό το παιχνίδι, η καθεμιά για το δικό της λόγο. Από τη μια ο ΠΑΟΚ δε θέλει να χάσει την επαφή με την πρώτη θέση και να ελπίζει σε πιθανό στραβοπάτημα του Ολυμπιακού, που παίζει στις 17:30 στη Λαμία, ώστε να βρεθεί πάλι μόνος πρώτος. Από την άλλη για την ΑΕΚ είναι μια τελευταία ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά από τη δεύτερη θέση και έχοντας και τον Ολυμπιακό στην έδρα της να ελπίζει σε κάτι παραπάνω στα play-offs από απλά μια συμμετοχή που θα διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα του πρωταθλητή. Εμείς αυτό που θα ευχηθούμε είναι να γίνει ένα ωραίο ποδοσφαιρικό παιχνίδι, να μη μας απασχολήσει κάτι άλλο πέρα από το ποδόσφαιρο και ο πιο άξιος και πιο τυχερός να πάρει τη νίκη.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

ΠΑΟΚ: 4-2-3-1 : Πασχαλάκης, Μάτος -Ίνγκασον – Βαρέλα- Γιαννούλης , Μίσιτς – Ντόουγκλας Αουγκούστο , Βιειρίνια – Πέλκας – Λημνιός , Σφιντέρσκι

ΑΕΚ:  5-2-1-2 : Μπάρκας, Μπακάκης- Βράνιες – Οικονόμου – Τσιγκρίνσκι – Λόπες , Σιμόες – Κρίστισιτς , Μάνταλος , Λιβάια – Ολιβέιρα

19:30: Γήπεδο Τούμπας, Μετάδοση :PAOK TV

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code