ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Κώστας Τσάνας: Η δικαίωση ενός σύγχρονου Έλληνα κόουτς

Εδώ και λίγες ώρες ο Κώστας Τσάνας αποτελεί μέρος της οικογένειας της ΑΕΚ, όντας ως νέος τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών του συλλόγου.
Η δικαίωση άργησε αλλά ήρθε για τον Έλληνα τεχνικό που μονάχα ανοδική πορεία έχει μέχρι στιγμής.

Την πρόσληψη του Βοιωτού τεχνικού από την κιτρινόμαυρη ΠΑΕ την γνωρίζαμε πως θα ερχόταν από μέρα σε μέρα, με την χθεσινή ανακοίνωση του κλαμπ να έρχεται ως επιβράβευση και με την... βούλα !

Όταν ακούς το όνομα «Τσάνας» σου έρχεται αμέσως στο μυαλό ο «άνθρωπος που γνωρίζει από αθλητική παιδεία». Κάτι, το οποίο σίγουρα είναι κολακευτικό για τον ίδιο , ωστόσο αποδεικνύει πως στην Ελλάδα έχουμε σοβαρό θέμα πάνω στο συγκεκριμένο κομμάτι. Ο νυν τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών της ΑΕΚ είναι από τους πολύ λίγους στα εντός σύνορα της χώρας μας που ξέρει να διαχειριστεί την ποδοσφαιρική νοημοσύνη ενός ποδοσφαιριστή που ακόμη πλάθεται και δεν είναι έτοιμος να βγει στο... ράφι .

Η Ένωση έχοντας χάσει από τις ακαδημίες της τον Κωστένογλου αναζητούσε λύση αντάξια και καλύτερη προκειμένου να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Αυτή βρέθηκε στο πρόσωπο του ανθρώπου που οδήγησε στις μεγαλύτερες επιτυχίες που είχαμε μέχρι σήμερα στα «εργαστήρια» της Εθνικής μας ομάδας αλλά αποτελώντας και σημαντικό γρανάζι των πιο επιτυχημένων χρόνων του εθνικού αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος μετά εποχή Ρανιέρι, ως πρώτος βοηθός του Μίκαελ Σκίμπε.

Για τον ίδιο δεν είναι η πρώτη φορά που θα βρεθεί στα κιτρινόμαυρα μονοπάτια, καθώς έχει ξαναυπάρξει στα ίδια μέρη,αφού την περίοδο 2008-2009 βρέθηκε στο τεχνικό επιτελείο της ΑΕΚ ως σκάουτερ.

Τα χρυσά χρόνια ξεκινούν από το 2009 και έπειτα, καθώς για μια δεκαετία θα ανήκει στο τεχνικό επιτελείο της ΕΠΟ. Αναλαμβάνοντας πρώτα την U19, την οποία οδήγησε στη 2η θέση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2012. Τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου γίνεται προπονητής της Εθνικής Ελλάδας U20 και θα την οδηγήσει στην πρώτη της συμμετοχή σε Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων το 2013 στην γείτονα χώρα, Τουρκία.

Την περίοδο 2013-15 αναλαμβάνει ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελπίδων U21 αλλά και άμεσος συνεργάτης του Μίκαελ Σκίμπε στην Εθνική Ανδρών την περίοδο 2015-18. Μάλιστα, πέρασε και από τον πάγκο της πρώτης ομάδας ως υπηρεσιακός προπονητής σε σύνολο πέντε αγώνων, το 2014 και το 2015.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code