ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ 4-2: Ανατροπή και διασυρμός

Ο νόμος του Χαριλάου επέβαλλε νικητή τον Άρη στο κατ' ευφημισμόν ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Ένας Άρης που ήθελε να νικήσει και ένας ΠΑΟΚ που απλώς μπήκε στο γήπεδο. Τα τέσσερα τέρματα προδίδουν άλλωστε την αγωνιστική εικόνα των δύο ομάδων.
Γράφει ο Αντώνης Πακαλίδης

Ένα γήπεδο που έβραζε, μία ομάδα που ήξερε τι ήθελε και πως θα το έπαιρνε, ένας αντίπαλος χαμένος στην ποδοσφαιρική τυποποίηση, ένας διαιτητής που το πήγε 50-50 είναι συνταγή νίκης του γηπεδούχου. Ένας Άρης βγαλμένος από μία ποδοσφαιρική νουβέλα γραμμένη για να αναδείξει τον έρωτα μεταξύ του κόσμου και της ομάδας, ισοπέδωσε κυριολεκτικά την άκρως υπερτιμημένη ομάδα του ΠΑΟΚ. Παίζοντας έξυπνα και με πάθος ουσιαστικά αχρήστευσε κάθε ατού του αντιπάλου, πάτησε στο γήπεδο πολύ γερά και έδωσε ένα μάθημα ποδοσφαιρικής παιδείας,στον μέχρι πριν τον αγώνα αήττητο του πρωταθλήματος.
Παρόλο που το ξεκίνημα δεν ήταν αυτό που άρμοζε στις περιστάσεις που είχαν δημιουργήσει οι οπαδοί στις κερκίδες του γηπέδου, ήταν ηλίου φαεινότερο ότι η άμυνα του αντιπάλου δεν ήταν σε καλή μέρα. Το πρώτο εικοσάλεπτο ήταν κακό για τον Άρη. Δέχτηκε το τέρμα, έγιναν και άλλες δύο σημαντικές ευκαιρίες τις οποίες απέκρουσε ο Κουέστα και φαινόταν να υπάρχει ασυνεννοησία ανάμεσα στις γραμμές του. Το ανέβασμα του Γκάμα προς το κέντρο για να πιέσει σε συνδυασμό με τις κακές τοποθετήσεις του Λάρσον στον άξονα , έδιναν την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να βρίσκει ελεύθερους χώρους στην δεξιά πλευρά και στο κέντρο του γηπέδου για να μεταφέρει τη μπάλα γρήγορα στην περιοχή του Άρη. Όταν όμως έγινε η ισοφάριση με την καλά εκτελεσμένη αντεπίθεση , φάνηκε η αδυναμία των αμυντικών  αντιπάλων στην ταχύτητα και τις επιστροφές των κεντρώων παικτών. Από εκείνο το σημείο και μετά , σε συνδυασμό με την έκρηξη των οπαδών που δημιούργησαν μια τρομερή ατμόσφαιρα, τα πόδια των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ άρχισαν να βαραίνουν. Μπαλιές δεν περνούσαν προς την επίθεση, προσωπικές μονομαχίες κερδιζόταν μόνο από τον Άρη, διάδρομοι δεν υπήρχαν για εύκολο passing game, οπότε άρχισε να γυρίζει το momentum του παιχνιδιού. Με το δεύτερο τέρμα του Βέλεθ , που νίκησε όλη την άμυνα , ο αγώνας άρχισε να γέρνει υπέρ του Άρη. Έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενος, χωρίς να απειλείται και είχε ένα ημίχρονο ακόμα για να σφραγίσει την κυριαρχία. Έγινε ακόμα πιο εύκολο όταν με την έναρξη του δευτέρου μέρους πέτυχε το τρίτο τέρμα με τον Ρόουζ και ακύρωσε την όποια προπονητική οδηγία του ημιχρόνου. Φυσικά καταρράκωσε  την ψυχολογία των αντίπαλων παικτών και έκοψε την διάθεση τους για να αντεπιτεθούν. Με φλύαρη κατοχή ο ΠΑΟΚ φαινόταν να δίνει το ρυθμό του αγώνα αλλά αυτό ήταν εσφαλμένη εντύπωση. Κάθε κατοχή των παικτών του Άρη ήταν μία εν δυνάμει ευκαιρία. Το τέταρτο τέρμα του Σάσα ήταν μία τέτοια. Με γρήγορο συνδυασμό των παικτών , έβγαλαν τον σκόρερ χωρίς αντίπαλο μέσα στην περιοχή ο οποίος έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι του τερματοφύλακα χωρίς να έχει καμία δυνατότητα αντίδρασης.
  Το δεύτερο ημίχρονο ίσως να είναι το πιο ώριμο που έχει παίξει η ομάδα του Άρη. παίζοντας ακριβώς όπως έπρεπε κράτησε τον αντίπαλο μακριά από την περιοχή, έδωσε τη μπάλα χωρίς να νιώθει ότι κινδυνεύει, με μία πάσα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα, έκανε όσα έγραψε ο προπονητής στο πινακάκι των οδηγιών. Ήταν μία ολοκληρωτική κυριαρχία στον αγωνιστικό χώρο, που το τελικό σκορ τον αδικεί γιατί θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα τέρματα αν πίεζε περισσότερο στην επίθεση.
Ο Άρης έδειξε ότι αδικείται από την βαθμολογική θέση του. Οι δυνατότητες της ομάδες είναι σαφώς μεγαλύτερες και πρέπει να τις αναδείξει. Δεν του επιτρέπονται άλλα σκαμπανεβάσματα ειδικά μετά από τέτοιες νικηφόρες ποδοσφαιρικές παραστάσεις.
Για τον ΠΑΟΚ είναι τιμητικό ότι έφυγε με τέσσερα μόνο τέρματα παθητικό. Θα μπορούσε να είχε χάσει με περισσότερα. Δεν έδειξε τίποτα ως ομάδα, παρά μόνο ότι είχε κατοχή χωρίς να ξέρει τι να κάνει τη μπάλα. Άοσμος, άχρωμο, άγευστος. Ήρθε για ένα ντέρμπι , ξέχασε όμως ότι αυτά παίζονται με πολλές παραμέτρους. Το by the book παιχνίδι του είναι για άλλα παιχνίδια. Το τυποποιημένο σύστημα, η μπάλα μπροστά για να βρουν το σέντερ φορ, ο οποίος θα έχει κινηθεί από τα άκρα προς την περιοχή και να μπει ο Βιερίνια σε θέση φορ είναι για να τα βλέπουν στο βίντεο. Στον αγωνιστικό χώρο , συγκεκριμένα του Χαριλάου, χρειάζονται πολλά περισσότερα. Δεν τα είχε και έφυγε ηττημένος. Έχει υπερτιμηθεί και είναι καιρός να ξεκαβαλικέψει. Ο Άρης του έδειξε πως γίνεται.
                                                  (Οι πανηγυρισμό μετά το τέλος του αγώνα)

Υ.Γ. Ο Άρης νίκησε για τον Άρη και τους οπαδούς του.
Υ.Γ 1. Ο ολυμπιακοί μπορεί να χάρηκαν παραπάνω από τους αρειανούς.
Υ.Γ. 2. Το Χαριλάου ήταν κόλαση. Απίστευτος ρυθμός, απίστευτη ατμόσφαιρα.
Υ.Γ. 3. Ο Ένιγκ πήρε προπονητικά πορτοφόλια. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code