ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ρόμα-Τορίνο 0-2: Πρόβλημα οι κλειστές άμυνες

Η χρονιά του 2020 ξεκίνησε με ήττα για την Ρόμα σταματώντας έτσι το καλό σερί που έχτισε με το τέλος του προηγούμενου έτους. Απέναντι στην Τορίνο είχε διάθεση, αλλά δεν βρήκε τον τρόπο να παραβιάσει την εστία του Συριγκού. Αποτέλεσμα να δεχτεί δύο τέρματα χωρίς να καταφέρει να ανταποδώσει.
Γράφει ο Αντώνης Πακαλίδης

Το πρόβλημα με τις ομάδες που παίζουν τόσο κλειστά, όπως η Τορίνο, το αντιμετωπίζει η Ρόμα πολλές φορές μέσα στην σεζόν. Άλλες καταφέρνει να σκοράρει και να φύγει νικήτρια από το γήπεδο και μερικές, όπως η χθεσινή, βρίσκεται στο καναβάτσο. Η διακοπή του πρωταθλήματος έκοψε τον ρυθμό της και φάνηκε να αποπροσανατόλισε τους παίκτες. Οι κακές επιλογές του Πελεγκρίνι κόστισαν σε φάσεις. Έδειξε από ένα σημείο και μετά , ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, μπλοκαρισμένος, χωρίς καθαρό μυαλό για να αξιοποιήσει τους συμπαίκτες του, ενώ οι ευκαιρίες που του δόθηκαν δεν είχαν κατάληξη τα δίχτυα του τερματοφύλακα Συριγκού. Ο Ντιαβαρά έπεσε θύμα της τακτικής του Ματσάρι. Με παίκτη να τον επιτηρεί συνεχώς δεν μπόρεσε να πάρει την πρώτη πάσα και να δημιουργήσει παιχνίδι. Η πίεση της Τορίνο γινόταν ψηλά και ήταν ο λόγος που η κάθε επίθεση της Ρόμα ξεκινούσε ανορθόδοξα. Στο πρώτο ημίχρονο υπήρξαν οι φάσεις που μύριζαν γκολ, η απόδοση όμως του τερματοφύλακα της Τορίνο ήταν τέτοια που φύλαξε καλά την εστία του. Η μόνιμα δύο παίκτες πάνω στον Τζέκο , μέσα στην περιοχή, ουσιαστικά τον απομόνωσαν από το παιχνίδι. Δεν πάτησε και ο ίδιος καλά στο γήπεδο. Ήταν μακριά από τις καλές εμφανίσεις του. Ζανιόλο και Περότι προσπάθησαν όσο έβρισκαν χώρους χωρίς να γίνουν απειλητικοί στην αντίπαλη άμυνα. Ο τρόπος που πρέπει να βρει ο Φονσέκα ώστε η Ρόμα να μην πετάει βαθμούς εντός έδρας,  με ομάδες που παίζουν αυτό το γνώριμο αμυντικό παιχνίδι, επιβάλλεται να επισπευσθεί για καθαρά βαθμολογικούς λόγους. Η μάχη της τετράδας είναι πολύ δύσκολη και δεν υπάρχει περιθώριο απωλειών.
Ένας παράγοντας που δυστυχώς δεν θα έπρεπε να μας απασχολεί ήταν ο διαιτητής του αγώνα. Η Ρόμα έπεσε θύμα των αποφάσεων του. Πολλά από τα φάουλ που γινόταν στην επίθεση της Ρόμα δεν καταλογίστηκαν , η δεύτερη κίτρινη κάρτα, που δεν δόθηκε, στον αμυντικό της Τορίνο για χέρι έξω από την περιοχή και θα άφηνε την ομάδα του με δέκα παίκτες, το σκληρό γενικά παιχνίδι που ανέχτηκε και δεν τιμώρησε όπως είχε υποχρέωση, είναι η εικόνα του στον αγώνα. Είχα καιρό να δω ιταλό διαιτητή να υποπίπτει σε τόσα λάθη. Μου έκανε κακή εντύπωση.
Από την άλλη υπήρχε η Τορίνο, που ταμπουρώθηκε σε όλο το παιχνίδι, ασφάλισε την περιοχή της και όποτε δινόταν η ευκαιρία έβγαινε στην αντεπίθεση με κύριο εκφραστεί τον Μπελότι. Κατάφερε να πετύχει τέρμα στο τέλος του ημιχρόνου και διαχειρίστηκε στο δεύτερο αυτό το προβάδισμα της. Κέρδισε πέναλτι από το VAR σε φάση που είχε τελειώσει και απείλησε σοβαρό με ένα δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο. Σκληροτράχηλη ομάδα που κάνει την προσπάθεια της στο πρωτάθλημα για να καταλάβει όσο το δυνατόν υψηλότερη θέση.
Απώλεια βαθμών για την Ρόμα και τον αγώνα για την τετράδα, με μέτρια απόδοση , χωρίς νεύρο και φαντασία. Χρειάζεται περισσότερη συγκέντρωση , καλύτερο παιχνίδι από τους παίκτες βαρόμετρα της ομάδας και μεγαλύτερο ρίσκο από τον πάγκο όταν κάτι πρέπει να αλλάξει κατά την διάρκεια του αγώνα. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code