ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΑΕΛ - ΑΡΗΣ 0-0: Στόχος να μην νικήσει ο Άρης

Υπάρχουν πολλοί  λόγοι όταν ένα παιχνίδι έχει κακό θέαμα. Στο συγκεκριμένο υπήρχε ένας. Ο σκοπός της ομάδας του κάμπου. Μην τυχόν νικήσει ο  Άρης. Να μην συνεχίσει τα νικηφόρα αποτελέσματα. Ο τρόπος για να τον πετύχει ήταν το πολύ σκληρό παιχνίδι με την συνδρομή της κακής διαιτησίας.
Γράφει ο Αντώνης Πακαλίδης

Στην Super League το θέαμα των αγώνων είναι σε γενικές γραμμές μέτριο. Εκτός από δύο τρεις ομάδες , οι υπόλοιπες δεν προσφέρουν ποδοσφαιρικές τεχνικές συγκινήσεις. Ο Άρης είναι από τις δύο τρεις που έχει αποδείξει ότι παίζει ποδόσφαιρο. Σε κάθε αγώνα προσπαθεί να κερδίσει ποδοσφαιρικά. Έχει τους παίκτες που μπορούν να δημιουργήσουν, να εκτελέσουν αυτοματισμούς, να εκμεταλλεύονται χώρους, να κάνουν ευκαιρίες. Οι προϋποθέσεις για να παρουσιάσει αυτό το ποδόσφαιρο είναι ο αντίπαλος, ο αγωνιστικός χώρος, ο διαιτητής, το τρέξιμο, η τακτική.
Το τερέν του γηπέδου της Λάρισας , παρά τις βελτιώσεις, συνεχίζει να είναι κάτι σαν αγωνιστικός χώρος. Καμία ομάδα δεν μπορεί να παίξει με βάση τις δυνατότητες της.
Η Λάρισα, ως αντίπαλος του Άρη, έδειξε πόσο σημαντικό θεωρούσε να κόψει βαθμούς. Έπαιξε ξύλο, έκανε συνεχώς φάουλ, είχε πολλούς παίκτες πίσω από τη μπάλα, έκοβε τον ρυθμό με οποιοδήποτε τρόπο, λειτούργησε μικρομεσαία. Αυτό ακριβώς που είναι. Οι ευκαιρίες που δημιούργησε ήταν αποτέλεσμα αντεπιθέσεων , χωρίς να νιώσει ο Κουέστα φοβερή πίεση. Η εξαφάνιση του Ουάρντα από τους Κόρχουτ και Ρόουζ, ήταν η αιτία της επιθετικής ανυπαρξίας των «βυσσινί». Η άμυνα του Άρη δεν τον ένιωσε ποτέ. Η κούραση των συνεχόμενων παιχνιδιών αυτής της εβδομάδας επηρέασε την επιθετική λειτουργία του Άρη. Τα τρεξίματα του Λάρσον ήταν λιγότερο έντονα από ότι μας έχει συνηθίσει, ο Ιντέγε δεν είχε δύναμη να κοντράρει τους δύο αμυντικούς, ο Γκάμα δεν πίεσε όσο χρειαζόταν ενώ ο Φέτφατζίδης έκανε λιγότερες κούρσες. Ο Σάσα έγινε αλλαγή με τον Μπα, αποτέλεσμα των πολλών χιλιομέτρων που έχει διανύσει στους αγώνες. Οι αλλαγές ήταν σε θέσεις με αλλαγές προσώπων και ίσως θα μπορούσαν να γίνουν σε πρότερο χρόνο. Ο Ρόουζ συνεχίζει να εκπλήσσει με την απόδοση του ως δεξί μπακ. Πλέον ανεβαίνει στην περιοχή από τα άκρα,(overlap) και όσο του επιτρέπουν οι τεχνικές του δυνατότητες , προσπαθεί να γίνει απειλητικός. Ο Ματίγια δείχνει βελτιωμένος στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Έλειπε αυτό στην αρχή της χρονιάς. Βλέπουμε όμως ότι δεν αρχίζει το παιχνίδι από τον Βέλεθ αλλά από τον Κουέστα με μεταφορά της μπάλας απευθείας στην επίθεση. Είναι κάτι που αποφορτίζει τους Βέλεθ - Δεληζήση από την πρώτη πάσα και μειώνει την πιθανότητα λάθους κοντά στην περιοχή.
Ο διαιτητής έπαιξε το δικό ρόλο στο παιχνίδι. Οι κίτρινες κάρτες έχουν σκοπό να τιμωρήσουν παίκτες όταν αυτοί παρεκτρέπονται στο παιχνίδι, παίζοντας αντικανονικά. Η σκληρότητα των παικτών της Λάρισας στα μαρκαρίσματα ήταν μόνιμη και η ατιμωρησία της έδινε το δικαίωμα να το κάνουν σε όλο τον αγώνα. Δυστυχώς ο διαιτητής άφησε να γίνονται μαρκαρίσματα που έπρεπε να τιμωρηθούν με κάρτες. Αυτό αμέσως θα άλλαζε το παιχνίδι.  Προφανώς δεν ήταν αυτή η επιδίωξη του. Ήθελε ένα ματς που έμοιαζε με κατς.
Άκουσα τον πρόεδρο της Λάρισας σε μία συνέντευξη του, να λέει ότι η ΑΕΛ είναι μια μεγάλη ομάδα. Αυτό που είδα ήταν μια μικρή ομάδα. Όλοι πίσω, χτυπάμε, πετάμε τη μπάλα όπου βρούμε, ροκανίζουμε το χρόνο, ψάχνουμε τον Ουάρντα γιατί μόνο αυτός μπορεί, και όταν δεν θέλουμε κάποιος να κερδίσει χρησιμοποιούμε όλα τα μέσα. Λυπάμαι αλλά αυτή δεν είναι μεγάλη ομάδα. Οι μεγάλες ομάδες έχουν κόσμο στο γήπεδο, έχουν χορτάρι για ποδόσφαιρο, παίζουν για να κερδίσουν, αξιοποιούν όλες τις δυνατότητες τους. Τίποτα απ' αυτά δεν είδα να υπάρχουν στη Λάρισα. Θα είναι ευχαριστημένοι με την ισοπαλία γιατί δεν έδειξαν κάτι ιδιαίτερο. Απολύτως τίποτα. Στήθηκαν για να κόψουν βαθμούς και το κατάφεραν.
Ο Άρης μπήκε σε μια σειρά αγώνων που υπάρχουν απαιτήσεις. Πρωτάθλημα , κύπελλο σε μία εβδομάδα και ξανά αγώνας σε τρεις μέρες. Δεν μπορεί να παίζει η ίδια ενδεκάδα. Είναι η ώρα να φανεί κατά πόσο υπάρχει πάγκος που θα αναπληρώσει επάξια παίκτες της ενδεκάδας. Η κούραση θα παίξει τον δικό της ρόλο και είναι αναγκαίο να δοθούν ανάσες ώστε να υπάρχουν φρέσκα πόδια ενόψει των συνεχόμενων αγώνων. Το πρωτάθλημα τελειώνει την 1η Μαρτίου και τα play offs ξεκινάνε στις 7 Μαρτίου. Η οργάνωση πρέπει να είναι τέτοια που όλοι οι ποδοσφαιριστές θα είναι έτοιμοι για τις φετινές προκλήσεις της ομάδας.
Ο Άρης χρειάζεται ένα σερί νικηφόρων αγώνων για να ξεφύγει επιτέλους από την μάζα των ομάδων που βρίσκονται κοντά στην 6η θέση. Πρέπει να βρει στο πρόγραμμα τρεις με τέσσερις αγώνες που θα τους κερδίσει και θα τελειώσει με την θέση στην βαθμολογία για να αποκτήσει ψυχολογία και πίστη για το μίνι πρωτάθλημα των 10 αγωνιστικών από Μάρτιο μέχρι Μάιο.

Υ.Γ. Η Λάρισα θα παίξει άλλο τέτοιο παιχνίδι με τόσο ξύλο;
Υ.Γ.1 Ακόμα δεν έχω καταλάβει πότε επεμβαίνει το VAR.

Η άποψη σας είναι πολύ σημαντική και περιμένω να την διαβάσω.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code