ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

El Clasico: Κανένας νικητής, κανένας ηττημένος

El Clasico ήταν και πάει. Η πολιτική αποτέλεσε την αιτία για την αναβολή του στην κανονική ημερομηνία του, αλλά αυτό παίχτηκε έστω και ως εξ αναβολής αγώνας. Μπορεί το 0-0 να μην ικανοποίησε τους φιλάθλους, ειδικά τους καταλανούς, ήταν όμως ένα παιχνίδι με τακτική , σοβαρές άμυνες, μικρό ρίσκο και κάποιες ευκαιρίες που όμως δεν τις εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες των δύο ομάδων.
Γράφει ο Αντώνης Πακαλίδης

Το 0-0 στα ντέρμπι είναι συνήθως , για τους φιλάθλους, ένα αδιάφορο αποτέλεσμα που συνοδεύεται από κακό έως μέτριο θέαμα. Κι αυτό το ντέρμπι δεν ξέφυγε από αυτό τον κανόνα. Λίγες οι καλές φάσεις, ελεγχόμενος ρυθμός στο παιχνίδι, μειωμένο ρίσκο στην επίθεση, συμπαγής άμυνες και μεγάλη πίεση , προπονητές διαβασμένοι για κάθε φάση και κάθε παίκτη, κλείσιμο όλων των χώρων του γηπέδου, υψηλή συγκέντρωση από τους ποδοσφαιριστές , τελικά ένα δίκαιο αποτέλεσμα. Ένας αγώνας που δεν θα θυμάται κανείς από αύριο.
Αναμφίβολα υπήρχε πολύ ποιότητα στον αγωνιστικό χώρο. Έκπληξη;; ο Μπέιλ που βρέθηκε στην αρχική ενδεκάδα της Ρεάλ. Έβγαλε όλο το εννενηντάλεπτο και μπορεί να μπει στην λίστα των διακριθέντων. Η Μπαρτσελόνα έχει τον Μέσι και από κει και πέρα δεν υπάρχει δημιουργικότητα. Οι παίκτες της περιμένουν τα πάντα από τον αργεντίνο. Ο Σουάρεζ δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει κόντρα σε Βαράν και Ράμος, ο Γκριζμάν δεν δείχνει να έχει προσαρμοστεί ακόμα στην ενδεκάδα, ενώ ο Ράκιτιτς σκεφτόταν περισσότερο την άμυνα από την επίθεση.
Η Ρεάλ πάτησε καλύτερα στο γήπεδο. Πίεσε πολύ , ο Ζιντάν έκλεισε όλους τους διαδρόμους, όρισε μαρκαρίσματα για να μην βρεθεί η ομάδα του εκτεθειμένη από τις κινήσεις των πίσω παικτών της Μπάρτσελόνα, κινδύνευσε μία φορά από τον Άλμπα, προσπάθησε να χτυπήσει από τα πλάγια, ειδικά από την πλευρά του Μεντί, η άμυνα όμως των αντιπάλων δεν της έδωσε δικαιώματα για να γίνει σοβαρά απειλητική. Έλεγξε το παιχνίδι σε όλη την διάρκεια του, έτρεξε για να μην αφήσει χώρους, ο Κρος έκανε καταπληκτική εμφάνιση στο κέντρο του γηπέδου, δεν μπόρεσαν οι επιθετικοί να πατήσουν με αξιώσεις την περιοχή, ενώ κάποια σουτ δεν δημιούργησαν πρόβλημα στον Τερ Στέγκεν.
Το παιχνίδι ήταν πολύ καλό για να το δει κάποιος ως ποδοσφαιρικό σεμινάριο. Είχε απ'όλα όσα ενδιαφέρουν προπονητές και γνώστες του ποδοσφαίρου. Δεν είχε θέαμα απ' αυτό που ενθουσιάζει το κοινό.
Αγώνας με βαθμολογικό ενδιαφέρον , χωρίς νικητή, ισόβαθμες και οι δύο στην κορυφή της Ισπανίας. Η ισοπαλία δεν δείχνει να είναι κακή για καμία από τις δύο ομάδες. Η Μπαρτσελόνα σε μία μέτρια εμφάνιση της δεν έχασε, η Ρεάλ παίζοντας εκτός έδρας , διεκδίκησε την νίκη μέχρι το όριο ότι δεν θα χάσει. Επιθετική μεν αλλά πάντα με έξι παίκτες στην άμυνα για προλάβει τυχόν αντεπίθεση και κάποια ενέργεια του Μέσι που θα την έφερνε σε δύσκολη θέση. Απαίτησε το γκολ ουσιαστικά μόνο με Μπενζεμά και Μπέιλ. Αν το έβαζαν όλα καλά. Δεν μπήκε , κρατάει τον βαθμό και συνεχίζει.
Η αλήθεια είναι ότι μετά από χρόνια η Ρεάλ έπαιξε καλύτερα από την Μπαρτσελόνα, κέρδισε όλες τις μονομαχίες, κυκλοφόρησε σωστά την μπάλα. Έργο Ζιντάν η μηδενική προσφορά Μέσι και η αναιμική πίεση των καταλανών στο κέντρο.
Το πρωτάθλημα έχει πολλούς αγώνες ακόμα, οπότε το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν όρισε κάποιο φαβορί. Υπάρχουν πολλές άλλες έδρες που θα δοκιμαστούν οι δύο ομάδες και εκεί θα παίξει τεράστιο ρόλο η διαχείριση των παικτών για να συνεχίσουν την διεκδίκηση του τίτλου.
Το el clasico τελείωσε , το ποδόσφαιρο δεν έγινε πιο σοφό, η μάχη συνεχίζεται.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code