ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ποιος θα νικήσει την Λίβερπουλ;

Ώρα Λίβερπουλ δείχνουν όλα τα ρολόγια στο Νησί. Μετά από τριάντα χρόνια φιγουράρει  ως πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Έχει διαφορά 8 βαθμών από την δεύτερη Λέστερ και 14 βαθμών από την τρίτη Μάντσεστερ Σίτυ. Καθόλου εύκολο για ένα τέτοιο πρωτάθλημα.
Γράφει ο Αντώνης Πακαλίδης

Η φετινή χρονιά, συνέχεια της επιτυχημένης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, είναι η απόλυτη δικαίωση του προπονητή και των παικτών του. Η τρομερή ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία προς τον τίτλο, αήττητη, χωρίς ίχνος αλαζονείας αλλά ολοκληρωτικής κυριαρχίας μέσα στο γήπεδο. Ο προπονητής έφτιαξε μία ομάδα που έχει στόχους και καθοδηγείται από τον ίδιο με μαεστρία. Απίστευτη ταχύτητα σε όλους τους χώρους του αγωνιστικού χώρου, πίεση παντού, κλειστοί διάδρομοι προς την εστία, αμυντική προσήλωση και των 11 παικτών, γρήγορες και όχι βιαστικές μεταβιβάσεις, τερματοφύλακας φύλακας-άγγελος ανωτάτου επιπέδου, είναι χαρακτηριστικά που διακρίνουν την Λίβερπουλ.
Χρειάστηκε χρόνος για να μπει και να αξιοποιηθεί κάθε κομμάτι του πλαζ που θα έδινε την συνολική εικόνα της ομάδας. Ο Κλοπ ερχόμενος στο λιμάνι μίλησε για τρία χρόνια αναμονή. Ποιος κάθεται να μετρήσει χρόνια όταν στα χέρια του η ομάδα μεταμορφώθηκε; Μετά από πολλά χρόνια ξέρεις ότι όπου παίζει η Λίβερπουλ ο αντίπαλος δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Η τριανδρία Φιρμίνιο-Σαλάχ-Μανέ σκορπίζει τρόμο. Οι τρόποι με τους οποίους διασπούν την άμυνα είναι αμέτρητοι. Αλλά βασίζονται σε μία πολύ βασική ιδιότητα τους. Την ταχύτητα. Εκμεταλλεύονται τα ελάχιστα μέτρα που βρίσκουν για να δημιουργήσουν φάση ή να σκοράρουν χωρίς ο αντίπαλος να προλάβει να οργανωθεί. Είναι επίσης εντυπωσιακή η απόδοση του Βαν Ντάικ , ο οποίος έφτασε φέτος δεύτερος καλύτερος ποδοσφαιριστής πίσω από τον Μέσι. Κυριολεκτικά απροσπέλαστος. Δεν υπάρχει αντίπαλος φορ που να μην έχει δεινοπαθήσει από το μαρκάρισμα του. Ήταν ένας βασικός κρίκος στην αλυσίδα του συνόλου. Έκανε την ομάδα να είναι συμπαγής , με σωστές αποστάσεις στις γραμμές, και έδωσε περίσσια αυτοπεποίθηση σε όλους τους συμπαίκτες του. Οι κατευθύνσεις που δίνει κρατάνε κάθε απειλή μακριά από τον Άλλισον. Είναι ένας στυλοβάτης , που τα προηγούμενα χρόνια έλειπε είναι η αλήθεια, για να χτιστεί γύρω του μία αποτελεσματική τακτική άμυνας -επίθεσης.
Το πρωτάθλημα αποτελεί τον πρωταρχικό στόχο για την Λίβερπουλ και φαίνεται ότι όλος ο οργανισμός λειτουργεί γι' αυτόν. Η Ευρώπη είναι πάντα στόχος αλλά δεν νομίζω φέτος να ασχοληθεί κανείς αν δεν ξαναπάρει το Champions League. 
Είναι ποδοσφαιρική πανδαισία να βλέπεις τα ξεσπάσματα της ομάδας, αλλά και το πιεστικό και απίστευτα γρήγορο ποδόσφαιρο που παρουσιάζει στο χορτάρι. Έργο προπονητή που με υπομονή και συνέπεια κατάφερε να το εμφυσήσει στους ποδοσφαιριστές του κάτι που τον χαρακτήριζε άλλωστε και στην Ντόρτμουντ. 
Οι πιθανότητες επιτυχίας είναι περισσότερες από ποτέ. Μία ολοκληρωμένη ομάδα, με παίκτες που ξέρουν τους ρόλους τους,  αποδίδουν στο μέγιστο και ουσιαστικά κατατροπώνουν τους αντιπάλους. Κάθε αγώνας είναι μία παράσταση που χαροποιεί τους οπαδούς της αλλά και τον κάθε ποδοσφαιρόφιλο. Αρέσει η Λίβερπουλ και όσο συνεχίζει να παίζει  μ' αυτό τον τρόπο θα είναι μια ωραία ιστορία με διάρκεια. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code