ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ποιος θα ψάξει τον Π.Α.Ο.Κ.;

Ως κεραυνός εν αιθρία παρουσιάστηκε ρεπορτάζ , βάσει του οποίου, υπάρχουν στοιχεία ότι ο ιδιοκτήτης του Π.Α.Ο.Κ. έχει εμπλακεί στην αγοραπωλησία της Ξάνθης. Βάσει νόμου αυτό απαγορεύεται και διώκεται , με ποινές που φτάνουν στον υποβιβασμό των ομάδων.
Γράφει ο Αντώνης Πακαλίδης

Η «αποκάλυψη» ότι ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ είναι αυτός που πλήρωσε για την αγορά περιουσιακών στοιχείων της ομάδας της Ξάνθης και ουσιαστικός ιδιοκτήτης της, τάραξε την αθώα ποδοσφαιρική κοινωνία που δεν ήταν συνηθισμένη σε τέτοιου είδους συναλλαγές!!!!
Το θέμα που προέκυψε δημιουργεί πολλές απορίες.
Πως είναι δυνατόν να έχει γίνει τέτοιου είδους συναλλαγή και οι ελεγκτικές αρχές να μην είναι ενημερωμένες;
Γιατί δεν έγιναν οι έλεγχοι που προβλέπονται από τους αρμόδιους φορείς;
Οι φάκελλοι που κατατίθενται για τις αδειοδοτήσεις των ομάδων περιέχουν στοιχεία ιδιοκτητών; Αν ναι ποιοι εμφανίζονται ιδιοκτήτες της ΠΑΕ;
Πως παίρνει άδεια μία ομάδα αν , όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, άλλοι φαίνονται (οι μπροστινοί) και άλλοι είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες;
Όταν μπαίνουν λεφτά σε ΠΑΕ δεν γίνεται έλεγχος πόθεν έσχες γι' αυτούς που βάζουν τα λεφτά;
Πως διασφαλίζει το κράτος τον υγιή ανταγωνισμό όταν δεν γνωρίζει βασικές παραμέτρους για μία ομάδα;
Μπορεί ο καθένας να αγοράζει ΠΑΕ ενώ υπάρχουν σειρά νόμων για την διασφάλιση της νομιμότητας; Ελέγχουν αν τηρούνται;
Η ΕΠΟ έχει λόγο για τέτοιου είδους συναλλαγές; Αν ναι ποιοι τις ελέγχουν;
Είναι δυνατόν να παρουσιάζονται στοιχεία που να δείχνουν ότι ένας ιδιοκτήτης ΠΑΕ έχει δύο ομάδες και να μην υπάρχει κατεπείγουσα έρευνα;
Η UEFA έχει απαγορεύσει ρητά και κατηγορηματικά την κατοχή δύο ομάδων σε έναν ιδιοκτήτη για να προστατεύσει τον ανταγωνισμό των πρωταθλημάτων. Εδώ στην Ελλάδα έχουμε ερμηνεύσει διαφορετικά την απαγόρευση;
Πολλά ερωτήματα προκύπτουν από την στιγμή που είδαν το φως της δημοσιότητας οι αποκαλύψεις.
Κανένας δεν μπορεί να κάνει τον δικαστή και να πει με σιγουριά αν υπάρχει παρανομία και ενοχή κάποιου.
Όμως είναι απαραίτητο να υπάρξει εμπεριστατωμένη έρευνα που θα λύσει όλες τις απορίες , ειδικά των φιλάθλων.
Είναι παράλογο να μείνει ρετσινιά σε έναν άνθρωπο που δεν θα φταίει αλλά επίσης παράλογο θα είναι να βρεθεί ένοχος και να μην υποστεί τις συνέπειες των νόμων.
Πιθανόν κάποιος να σκεφτεί ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση, θίγονται τα συμφέροντα μιας ομάδας με αρκετούς φιλάθλους. Αν θέλουμε να έχουμε ποδόσφαιρο δεν μπορούμε να βλέπουμε έτσι τα πράγματα. Ο ΠΑΟΚ και κάθε ΠΑΟΚ παίζει σε ένα πρωτάθλημα με κανόνες και είναι υποχρεωμένος να τους τηρεί. Αν ο ιδιοκτήτης του δεν είναι ενήμερος λόγω του ότι ήρθε στην Ελλάδα και δεν ήξερε, έχει πλειάδα δικηγόρων που γνωρίζουν ακριβώς τον αθλητικό νόμο. Η ασπίδα που δημιουργούν οι φίλοι της ομάδας είναι η φυσική αντίδραση όσων αγαπούν την ασπρόμαυρη φανέλα. Ο νόμος όμως δεν ορίζει ότι ελέγχεται μόνο ομάδα που έχει λίγους φιλάθλους. Είναι ίδιος για όλους. Και έτσι πρέπει να είναι.
Η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να ψάξει το θέμα μέχρι τέλους. Να καταδείξει τυχόν παρανομίες ή να κρίνει αθώους όλους όσους κατονομάζονται ότι συμμετείχαν στην συναλλαγή.
Οι υπηρέτες του νόμου έχουν μπροστά τους μία πρόκληση. Να βρουν την αλήθεια. Όπως κάνουν σε κάθε περίπτωση του κάθε πολίτη και της κάθε εταιρείας.
Το ότι είναι ποδοσφαιρική ομάδα εμπλεκόμενη αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία η υπόθεση. Οι χιλιάδες φίλοι της ομάδας πρέπει να μάθουν αν υπάρχει κάτι μεμπτό.
Ο έλεγχος και η τελική κρίση των δικαιοδοτικών οργάνων είναι απαίτηση όλων.
Αν θέλουμε να κάνουμε ποδόσφαιρο οι ενέργειες πρέπει να είναι αστραπιαίες.
Το θέμα είναι σοβαρό και πρέπει να ελεγχθεί.
Πονηριές εκτός γηπέδου δεν είναι αποδεκτές. Ήδη έχουμε την μάστιγα των δανεικών παικτών. Μην φτάσουμε στο σημείο να έχουμε και «δανεικές ομάδες».
Γρηγορείτε....

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code