ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Άρης - Βόλος 4-0: Εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες του

Σ' ένα παιχνίδι που έπρεπε να κερδίσει, ο Άρης κατάφερε εύκολα να επιβληθεί της ομάδας του Βόλου με το ευρύ 4-0. Μονόδρομος η νίκη για να επαναφέρει την ηρεμία και να δώσει ψυχολογία στους παίκτες του Άρη για την δύσκολη συνέχεια.
Γράφει ο Αντώνης Πακαλίδης

Έχω γράψει σε προηγούμενα άρθρα για τον κακό προγραμματισμό που έγινε το καλοκαίρι στην ομάδα του Άρη. Στον αγώνα με τον Βόλο ο προπονητής Ένιγκ διόρθωσε μία ανορθογραφία με μία άλλη. Ο Σάσα επέστρεψε στην φυσική του θέση και ο Ρόουζ έγινε δεξί μπακ από κεντρικός αμυντικός για να καλυφθεί η θέση. Κάτι που δεν το είχε κάνει ποτέ στην καριέρα του. Αποτέλεσμα αυτής της κίνησης ήταν η εμφανής βελτίωση στο κέντρο, και η δυσκολία επίθεσης από τα άκρα όπου έπρεπε  ο Ρόουζ να είναι πιο επιθετικός. Ευτυχώς για τον Άρη δεν χρειάστηκε να να δείξει τα αμυντικά του προσόντα γιατί ο Βόλος δεν επιτέθηκε σχεδόν ποτέ σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Κάποιες επιθέσεις που προσπάθησε να οργανώσει , σταμάτησαν στην καλή ανασταλτική λειτουργία του Σάσα και Τόνσο και έτσι δεν είδαμε ποτέ αν θα μπορούσε να κερδίσει κάτι από την μετατόπιση του Ρόουζ στα άκρα.
Αξιοσημείωτο η λιγότερες ευκαιρίες που σημειώνει η στατιστική για την ομάδα του Άρη αλλά με καλύτερη αποτελεσματικότητα. Ο Ιντέγε σκοράρει για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι και μάλιστα αυτή τη φορά πέτυχε δύο τέρματα. Το δεύτερο τέρμα είναι απ' αυτά που δείχνουν ότι έχει την ποιότητα να σκοράρει. Η φάση έδειξε πως πρέπει να δέχεται την μπάλα. Όταν την έχει μπροστά όλα γίνονται πιο εύκολα. Μέχρι τώρα , στις περισσότερες φάσεις αναγκαζόταν να παίζει με πλάτη στο τέρμα, κάτι που δεν το βοηθάει ιδιαίτερα. Ο Λάρσον ως δεύτερος επιθετικός κατάφερε να ανοίξει τους χώρους ώστε να μοιράζει την μπάλα ο Τόνσο με κάθετες πάσες. Διπλός πονοκέφαλος για την άμυνα του Βόλου, όπου είχε να αντιμετωπίσει δύο παίκτες μέσα στην περιοχή του.
Ο Βόλος δεν μπήκε ποτέ στον αγώνα και έγινε εύκολη λεία για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο δεν μπορούσε να αντιδράσει σε καμία κατάσταση που δημιουργούσε ο Άρης. Δεν δικαιούνταν τίποτα περισσότερο από την ήττα. Τα τέσσερα τέρματα πρέπει να προβληματίσουν τους υπεύθυνους της ομάδας.
Ο Άρης έπαιξε δυνατά στην αρχή και από την στιγμή που κλείδωσε το παιχνίδι χαμήλωσε τον ρυθμό του και ασχολήθηκε με την συντήρηση των παικτών του για το ματς της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό. Ίσως το πιο σημαντικό παιχνίδι απ' όλα τα επόμενα που ακολουθούν.
Η αντικατάσταση του Ματίγια με τον Τόνσο ήταν μία κίνηση που έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα. Ήταν φανερό ότι ο Ματίγια διένυε περίοδο χαμηλής απόδοσης. Τα δύο γκολ του Ιντέγε και οι γενικότερη συμπεριφορά του και απόδοση, έδωσαν υποσχέσεις για την συνέχεια. Ίσως ήταν η ευκαιρία του για να ηρεμήσει, να σκοράρει εύκολα και να πάρει την ψυχολογία που του λείπει από την αρχή του πρωταθλήματος.
Έτσι όπως παίζεται το πρωτάθλημα , κάτω από τις δύο πρώτες θέσεις, κάθε πόντος είναι σημαντικός. Όταν έρχεται εύκολα όλα γίνονται πιο απλά.

Υ.Γ. Πολύ συζήτηση για το επικοινωνιακό κομμάτι της ΠΑΕ. Ένα σύνθημα που μπορεί να δημιουργήσει η διοίκηση και να προτρέπει τον κόσμο να φτιάξει νέους αρειανούς είναι μια καλή αρχή για να μπούνε όλοι στο παιχνίδι. Η δύναμη της κάθε ομάδας είναι πάνω κάτω μετρήσιμη. Όσο πιο πολλοί τόσο πιο δυνατοί.    

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code