ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Φιορεντίνα - Ρόμα 1-4: Αφηνιασμένη «Magica»

Χθες στην Φλωρεντία, όποιος ήταν για τουρισμό, είχε την ευκαιρία να θαυμάσει τα έργα των Λεονάρντο Ντα Βίντσι, του Μιχαήλ Άγγελου, του Τιτσιάνο, του Μποτιτσέλι κ.ά. στην Piazza della Signora στο κέντρο και  το βράδυ στο «Αρτέμιο Φράνκι» την παράσταση της Ρόμα απέναντι στην Φιορεντίνα, με πρωταγωνιστές τους έντεκα στον αγωνιστικό χώρο. 
Γράφει ο Αντώνης Πακαλίδης

Αυτή ναι , είναι η Ρόμα που θέλουμε να βλέπουμε. Ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Από τον τερματοφύλακα μέχρι τον φροντιστή του πάγκου. Εντυπωσιακή εμφάνιση , τέσσερα τέρματα, ίχνος απειλής στην άμυνα της, απειλητική σε κάθε επίθεση, καθήλωσε την Φιορεντίνα και της έδωσε τη χαρά να παρακολουθήσει  δωρεάν ένα χορταστικό θέαμα. Το ότι ήταν η ίδια το θύμα λίγη σημασία έχει. Η Ρόμα ήταν αφηνιασμένη. Ήταν αποφασισμένη. Ήταν γεμάτη ενέργεια. Ήταν η πιο ολοκληρωμένη εμφάνιση της στο πρωτάθλημα μέχρι στιγμής.
Ο Φονσέκα , με εμφάνιση προπονητή που θύμιζε παλαιότερα χρόνια με την τραγιάσκα του, κάνει δουλειά. Πολύ δουλειά. Και φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο. Έχει δώσει σκληράδα στον ανασταλτικό τομέα με τον Ντιαβαρά και τον Βερετού, να κυριαρχούν σε όλες τις μονομαχίες τους. Ειδικά ο Ντιαβαρά, όσο περνάνε οι αγωνιστικές γίνεται όλο και καλύτερος. Στυλοβάτης της ομάδας, με τοποθετήσεις που κλείνουν διαδρόμους και κόβουν τις επιθετικές ορέξεις των αντιπάλων, αναδείχθηκε ως ο απόλυτος ρυθμιστής κυκλοφορίας της μπάλας. Κυρίαρχος στους χώρους ευθύνης του έδωσε ένα ρεσιτάλ ερμηνείας στη θέση του αμυντικού χαφ. Δίπλα ο εξίσου σημαντικός και ακούραστος Βερετού. μαζί συνθέτουν μία απροσπέλαστη γραμμή στον άξονα της ομάδας και δυναμώνουν την αμυντική λειτουργίας της. Το δίδυμο Σμόλινγκ-Μαντσίνι έχει εκπλήξει τους πάντες. Η ζωή των επιθετικών γίνεται δύσκολη όταν τους βρίσκουν απέναντί τους.
Όσο για την επίθεση...Ζανιόλο-Τζέκο-Πελεγκρίνι έπαιξαν την γάτα με το ποντίκι τους αμυντικούς της Φιορεντίνα.  Σκόραραν και οι τρεις με τέρματα το ένα καλύτερο από το άλλο. Ασίστ ο Ζανιόλο στον Τζέκο για το πρώτο γκολ, ασίστ ο Τζέκο στον Πελεγκρίνι , ασίστ ο Τζέκο στο Ζανιόλο. Στο ενδιάμεσο ο Κολάροφ έστειλε ένα φάουλ στο γάμα της εστίας της Φιορεντίνα, με τον τερματοφύλακα ακίνητο, σαν μια μέρα στο γραφείο. 
Τέτοιες εμφανίσεις δίνουν πίστη και δύναμη στην νέα ομάδα της Ρόμα, ότι ο στόχος της τετράδας μπορεί να επιτευχθεί. Παίζει ένα συγκροτημένο ποδόσφαιρο, χωρίς πολλές επιπολαιότητες, με βάθος στον πάγκο, με προπονητή που έχει μπει από την αρχή στο κάδρο της ομάδας. Είναι σημάδι βελτίωσης το γεγονός ότι δεν δέχεται εύκολα φάσεις και εκμεταλλεύεται στο έπακρο το κάθε λάθος του αντιπάλου. Το να σκοράρεις τέσσερα τέρματα στην Φιορεντίνα δεν είναι τόσο εύκολο όσο φάνηκε. Ο Τζέκο συνεχίζει να είναι η σταθερή αξία της ενδεκάδας και μαζί του μεγαλώνει ο Ζανιόλο. Παίκτης που θα μας απασχολήσει όλα τα επόμενα χρόνια. 
Η Φιορεντίνα δεν άντεξε. Κατέρρευσε από την στιγμή που καμία προσπάθεια της δεν κατέληγε ούτε καν σε απειλή. Ο Μοντέλα προσπάθησε να πιέσει αλλά οι παίκτες του ήταν κατώτεροι σε όλα από τους αντιπάλους τους. Ειδικά μετά το τρίτο τέρμα έχασαν οποιοδήποτε κίνητρο για τον αγώνα. Διασύρθηκαν με τα τόσα τέρματα που δέχτηκαν, εντός έδρας. Η εμφάνιση της ήταν κακή , αλλά όταν βρίσκεις την Ρόμα σε τέτοια μέρα όλα δικαιολογούνται. Αν θέλουν να τα δικαιολογήσουν. 
Η τετράδα στο ιταλικό πρωτάθλημα έχει αρχίσει να διαμορφώνεται. Με την Ίντερ και την Γιουβέντους να διεκδικούν το πρωτάθλημα και τις Ρόμα, Κάλιαρι, Λάτσιο να κυνηγάνε τις επόμενες θέσεις, κάθε επόμενος αγώνας των «τζιαλορόσι» θα είναι σημαντικός. Με απόδοση σαν αυτή στην Φλωρεντία , η Ρόμα έχει κάθε λόγο να αισθάνεται αισιόδοξη. Όσοι όμως παρακολουθούν την Ρόμα ξέρουν ότι κανένας αγώνας δεν είναι σαν τον προηγούμενο και ειδικά η προηγούμενη απόδοση δεν είναι δεδομένο ότι θα επαναληφθεί....

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code