ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Λέστερ-Λίβερπουλ 0-4: Δεν έχει αντίπαλο.

Ντέρμπι; Σε καμία περίπτωση. Η διαφορά της πρώτης Λίβερπουλ με την δεύτερη Λέστερ αποδείχθηκε χαώδης. Άλλωστε ποτέ τα παιχνίδια ανάμεσα στις δύο ομάδες δεν ήταν ντέρμπι. Η προϊστορία έτσι κι αλλιώς ήταν με το μέρος της Λίβερπουλ. Μετρούσε 14 νίκες  έναντι 7 της Λέστερ και 6 μάτς έληξαν ισόπαλα. Πλέον οι νίκες έγιναν 15 και οι διαφορά στην βαθμολογία εκτοξεύθηκε στους 13 βαθμούς με ένα παιχνίδι λιγότερο της Λίβερπουλ.
Γράφει ο Αντώνης Πακαλίδης

Αυτή η Λίβερπουλ δεν χάνει. Δεν υπάρχει αντίπαλος που να την κοντράρει και να την κερδίσει. Στην έδρα της Λέστερ έστησε ένα χριστουγιενιάτικο πάρτι για να γιορτάσει την φετινή της κυριαρχία στην Premier League. Ένα παιχνίδι που δεν σηκώνει κριτική. Ήταν τέτοια η δυναμική της Λίβερπουλ που δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην αντίπαλο της. Με συνεχή πίεση ανάγκαζε τους παίκτες της Λέστερ σε λάθη με αποτέλεσμα η μπάλα να παίζεται στο μισό γήπεδο και την Λίβερπουλ σε φάση επίθεσης. Η μία φάση διαδέχονταν την άλλη με τον Σμάιχελ να είναι σε διαρκή εγρήγορση. Το ότι το πρώτο ημίχρονο έληξε με 0-1 οφείλεται στην αναποτελεσματικότητα που έδειξαν ο Μανέ με τον Σαλάχ. Στο δεύτερο ημίχρονο όλα έγιναν πιο εύκολα με το δεύτερο τέρμα με πέναλτι του Μίλνερ. Η σεμνή τελετή από την πλευρά της Λέστερ έλαβε τέλος. Με άλλα δύο τέρματα του Φιρμίνιο και του Άρνολντ το σκορ πήρε διαστάσει θριάμβου.
Το εντυπωσιακό αυτής της Λίβερπουλ είναι ότι μπορεί να σκοράρει ο κάθε παίκτης Είναι τέτοιες οι αποστάσεις των γραμμών που σε κάθε σπριντ μπαίνουν τρεις και τέσσερις παίκτες οπότε οι επιλογές είναι περισσότερες, για να εκμεταλλευτεί ένας την ευκαιρία. Το ποδόσφαιρο της Λίβερπουλ χαρακτηρίζεται ολοκληρωτικό. Μπορεί να έχει  την μπάλα στα πόδια και να την κυκλοφορεί όπως θέλει ακόμα και αν δεν επιτίθεται. Δεν αφήνει χώρους στο γήπεδο και εγκλωβίζει τον αντίπαλο σε περιοχές που δημιουργεί μαρκαρίσματα τριών και τεσσάρων παικτών πάνω στην μπάλα.
Σε ένα παιχνίδι με έντονο βαθμολογικό ενδιαφέρον ο Άλισσον ήταν θεατής. Ο πολύς Βάρντι δεν κατάφερε να απειλήσει αφού Γκόμεζ και Βαν Ντάικ κυριολεκτικά τον εξαφάνισαν.
Τρομερή δουλεία από Χέντερσον, Κεϊτά, Βαινάλντουμ. Απροσπέλαστοι, ψυχωμένοι, με πολλά χιλιόμετρα όργωσαν το γήπεδο. Εκπληκτικό το σύνολο του Κλοπ , αφαίρεσε κάθε ελπίδα από την Λέστερ να πιστέψει ότι μπορεί να κερδίσει και να κυνηγήσει στην βαθμολογία.

Η Λέστερ χάθηκε μέσα στο γήπεδο. Δεν άντεξε την πίεση ενός τέτοιου παιχνιδιού. Ο Ρότζερς έβλεπε τους παίκτες του να έχουν χάσει την συγκέντρωσή τους και την όποια αυτοπεποίθηση αδυνατώντας να αντεπεξέλθουν στα δύσκολα που τους έβαζαν οι κόκκινοι. Έχαναν την μπάλα μετά από δύο επαφές, δεν έβρισκαν χώρους για να τρέξουν,  δεν υπήρχε αμαρκάριστος συμπαίκτης τους για να δώσουν την μπάλα. Απλώς προσπαθούσαν να αποφύγουν κάποιο τραγικό λάθος. Αμύνονταν όσο είχαν δυνάμεις, έχαναν όλες τις προσωπικές μονομαχίες και ένιωθαν την πίεση να είναι από την μία στιγμή στην άλλη αυξανόμενη. Δεν είχαν αντοχές για κάτι καλύτερο. Σωματικές και ψυχικές.
Αυτή η Λίβερπουλ , αήττητη μέχρι τώρα, έχει βάλει τις βάσεις για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Υπάρχουν πολλές αγωνιστικές ακόμα , για την Λίβερπουλ είναι ευκαιρία για ακόμα περισσότερες νίκες. Η εικόνα της είναι τέτοια που δεν δίνει το δικαίωμα σε κανέναν να πιστέψει ότι μπορεί να την αμφισβητήσει. Σφύζει από αγωνιστικότητα, έχει κίνητρο, καθοδηγείται από ένα άριστο προπονητή. Δεν λείπει πλέον τίποτα που θα την εμπόδιζε να τερματίσει πρώτη. Αυτό είναι το ζητούμενο και το επιθυμητό.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code