ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

GP Βραζιλίας_Κατατακτήριες| Pole position για Verstappen και Red Bull στο Interlagos


Ο Max Verstappen ήταν ο ταχύτερος στο Ιντερλάγκος και κατέκτησε την 2η pole position της καριέρας του, στην προτελευταία διεξαγωγή κατατακτήριων δοκιμών της φετινής χρονιάς. 
Ο Ολλανδός είχε απέναντι του κατά κύριο λόγο τις δύο Ferrari να του βάζουν δύσκολα. Στην πρώτη προσπάθεια του Q3 μάλιστα, ο Sebastian Vettel ήταν μόλις 8 χιλιοστά πίσω του. Ο πιλότος της Red Bull όμως είχε κάνει και ένα λάθος που του κόστισε σε χρόνο, έτσι βγαίνοντας ξανά βελτίωσε το χρόνο του μη μπορώντας κάνεις να ακολουθήσει. Αυτή ήταν η δεύτερη pole της χρονιάς για τον Ολλανδό - και της καριέρας του.
Η Ferrari με τον Sebastian Vettel θα εκκινήσει δεύτερη. Ο Γερμανός αρχικά ήταν πίσω από τον teammate του στο Q1, αλλά σταδιακά ανέβασε την απόδοση του. O Charles Leclerc από την άλλη, ξέροντας ότι έχει ποινή 10 θέσεων στον αυριανό αγώνα, δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 4η θέση, δηλώνοντας απογοητευμένος από την εμφάνιση του στο Q3. Ο Μονεγάσκος έκανε πολλούς γύρους, ήταν πολύ γρήγορος στο Q1 και στο Q2, δοκιμάζοντας πράγματα και τελικά αύριο εκκινεί 14ος με μαλακή γόμα(ο μοναδικός από τις κορυφαίες ομάδες). 
H 3η τρίτη θέση του Lewis Hamilton μάλλον αναδεικνύει το ταλέντο του και είναι ευτύχημα, αφού η Mercedes σε αυτή την πίστα δείχνει να είναι πίσω σε ρυθμό κατατακτήριων δοκιμών. Ο έτερος πιλότος της Mercedes, Valtteri Bottas, έκανε τον 5ο ταχύτερο χρόνο, αλλά λόγω της ποινής του Leclerc, εκκινεί δίπλα στον Hamilton, στην 4η θέση. 
O Alexander Albon, πήρε την 6η θέση με το δεύτερο μονοθέσιο της Red Bull. Για να πούμε την αλήθεια περιμέναμε κάτι καλύτερο από αυτόν, μιας και ανακοινώθηκε η επέκταση του συμβολαίου του από την Αυστριακή ομάδα. Η διαφορά του από την pole position του Verstappen είναι περίπου μισό δευτερόλεπτο… 
Έκπληξη αποτελεί η 7η θέση του Pierre Gasly της Toro Rosso, ειδικά αν αναλογιστεί κάνεις ότι ο Daniil Kvyat αποκλείστηκε από το Q1.
Η Haas μετά από καιρό είχε και τα δύο της μονοθέσια στο Q3 με τον Romain Grosjean να εκκινεί 8ος και ο Kevin Magnussen 10ος. Ανάμεσα τους θα βρεθεί ο Kimi Raikkonen στην 9η θέση. 
Ο Lando Norris έκανε τον 11ο χρόνο, αλλά αύριο εκκινεί 10ος με ελεύθερη επιλογή ελαστικών, αφού ο Leclerc όπως αναφέραμε θα είναι 14ος. Ο δεύτερος πιλότος της Mclaren, Carlos Sainz, ήταν ο άτυχος της χθεσινής ημέρας αφού λόγω μηχανικού προβλήματος δεν κατάφερε να πάρει μέρος στην διαδικασία. 

Αναλυτικά η κατάταξη:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code