ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Κάτι γίνεται στη Ρώμη

Στη Serie A όλοι γνώριζαν ότι η Γιουβέντους με την Ίντερ θα είναι οι ομάδες που θα διεκδικήσουν με αξιώσεις τον φετινό τίτλο. Η ομάδα του Τορίνο με τις συνεχόμενες κατακτήσεις φαντάζει το απόλυτο φαβορί, η Ίντερ με τις ηχηρές μεταγραφές , νέο προπονητή, θέλει να γκρεμίσει το οικοδόμημα του Ανιέλι και να φτιάξει την δική της ιστορία.

Με τα φώτα στραμμένα στις δύο διεκδικήτριες , έχει χαθεί εν μέρει η πορεία που κάνει μέχρι στιγμής η Ρόμα , των πολλών ελλείψεων από τραυματισμούς παικτών.
Το καλοκαίρι πουλήθηκε ο Μάνωλας στη Νάπολι, αποχώρησε ο Ντε Ρόσι για Αργεντινή αφήνοντας τον Φλορέντζι να θυμίζει κάτι από τα παλιά. Προπονητής ανέλαβε ο Φονσέκα, ερχόμενος από την Ουκρανία και την Σαχτάρ, ενώ οι μεταγραφές δεν ενθουσίασαν το απαιτητικό κοινό της ομάδας.
Μετά από ένα σχετικό σήριαλ έμεινε ο Τζέκο και ανανέωσε ο Ζανιόλο , το μεγάλο next big think του ιταλικού ποδοσφαίρου.
Μέσα από σωρεία τραυματισμών και προβλημάτων ομοιογένειας , το ξεκίνημα δεν ήταν το ιδανικό για μία ομάδα που πριν δύο χρόνια φιλοδωρούσε τρία γκολ στην Μπαρτσελόνα και προκρινόταν στους «4» του Champrions League
Κι όμως μετά από 10 αγώνες έχει μαζέψει 22 πόντους, φιγουράρει μόνη στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και δείχνει να αναγεννιέται μετά το περσινό στραπάτσο που την άφησε εκτός από την κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης.
Με ποδόσφαιρο ουσίας, «προσγειωμένο» όσο ποτέ σε σχέση με τα τελευταία χρόνια, συνεχές τρέξιμο και πίεση, αυτοματισμούς στην επίθεση που κάποιες φορές «χάνεται» η μπάλα, δείχνει να έχει μπει σε μια νέα εποχή.
Η μεγάλη πολυτέλεια αυτής της ομάδας είναι δύο ονόματα, που με την απόδοση τους έχουν αλλάξει την απόδοση της Ρόμα. Ο Ζανιόλο με τον Κλάιφερτ αποτελούν τα βαριά χαρτιά της σημερινής ομάδας. Η σταθερότητα του Τζέκο και η ποιότητα των Μαντσίνι και Βερετού συμπληρώνουν το παζλ και παρουσιάζουν μια εικόνα βγαλμένη από τα όνειρα των Romanista.
Η αναφορά στους δύο μικρούς δεν είναι καθόλου τυχαία. Ο μεν Κλάιφερτ ερχόμενος πέρσι στην ομάδα από τον Άγιαξ έπρεπε να προσαρμοστεί στον ιταλικό τρόπο παιχνιδιού ο δε Ζανιόλο , απόκτημα από την Ίντερ, έπρεπε να καταλάβει τον ρόλο που θα έχει για να αρχίσει να αποδίδει με βάση την αξία του. Ο χρόνος δικαίωσε και τους δύο. Τα άκρα της Ρόμα είναι ένας συνεχής κίνδυνος για την άμυνα κάθε ομάδας. Η ταχύτητας τους, η άψογη τεχνικής τους, ο ρυθμός που έχουν μέσα στο παιχνίδι, η αλλαγή ρυθμού που μπορούν να επιβάλλουν  σε οποιοδήποτε χρονικό σημείο, τους καθιστά σημείο αναφοράς αλλά και ποδοσφαιρικής γοητείας. Κάνω εύκολα την σύγκριση ανάμεσα στους ακραίους της Λίβερπουλ Μανέ και Σαλάχ με Ζανιόλο και Κλάιφερτ ακριβώς για τον λόγο το πόσο σημαντικοί είναι αμφότεροι για τις ομάδες τους στις ίδιες θέσεις που αγωνίζονται.

Η μέχρι στιγμής βαθμολογική θέση της μπορεί να μοιάζει σε πολλούς αναπάντεχη. Παρόλα αυτά όμως οι εμφανίσεις της είναι πειστικές και δεν χωρά αμφισβήτηση για το ποιος είναι ο στόχος.
Η τετράδα στο πρωτάθλημα είναι ένα κίνητρο, που για τους νέους ειδικά παίκτες, θα δώσει την ευκαιρία της συμμετοχής στους ομίλους του Champions League , θα πάρουν περισσότερες εμπειρίες, θα ανεβάσουν φυσικά το κασέ τους στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο και θα ονειρευτούν ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες. Καθόλου λίγο για μια ομάδα που είχε σπείρει απογοήτευση την περσινή χρονιά.
Οι αγωνιστικές είναι πολλές μέχρι το τέλος και σίγουρα θα υπάρξουν απώλειες και σκαμπανεβάσματα στην απόδοση τους. Φαίνεται όμως ότι κάτι καλό ήδη χτίζεται στην πρωτεύουσα της Ιταλίας και έχει ενδιαφέρον να το παρακολουθήσουμε.
Άλλωστε οι μυημένοι στο ποδόσφαιρο πάντα παρακολουθούν Serie A γιατί κάθε αγώνας είναι ένα σεμινάριο τακτικής και λειτουργίας ομάδας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code