ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Λίβερπουλ - Μαν Σίτυ: Εύκολη νίκη για την ομάδα του Κλοπ

Κομβική νίκη για τον φετινό τίτλο πέτυχε η Λίβερπουλ κόντρα στην Μαν. Σίτυ. Με το 3-1 επιβεβαίωσε την πολύ καλή κατάσταση που βρίσκεται αυτή την περίοδο. Κατάφερε να αυξήσει την διαφορά της στον βαθμολογικό πίνακα από την περσινή πρωταθλήτρια και οδηγεί την κούρσα εκ του ασφαλούς στην Αγγλία.
Γράφει ο Αντώνης Πακαλίδης

Οι δηλώσεις εκατέρωθεν όλη την εβδομάδα από τους mind gamers προπονητές των δύο ομάδων , φάνηκε να επηρέασαν περισσότερο την ομάδα του Μάντσεστερ και έδωσαν επιπλέον κίνητρο στους παίκτες της Λίβερπουλ. Από το πρώτο λεπτό φάνηκε ότι η συγκέντρωση είναι στην πλευρά της ομάδας του λιμανιού. Με ένα συμπαγές στήσιμο από τον Κλοπ, που πίεσε την πρώτη πάσα και δεν έδωσε χώρους για εύκολο passing game , κατάφερε να περιορίσει την όποια επιθετικότητα της Σίτυ.
Όταν η μπάλα , με τα κόπων και βασάνων, έφτανε στην περιοχή της Λίβερπουλ τότε ανάγκαζε τους παίκτες του Γκουαρντιόλα να την μεταφέρουν από την μία πλευρά στην άλλη χωρίς την δυνατότητα δημιουργίας  αξιόλογων επιθετικών ενεργειών.
Από την άλλη η τριάδα Φιρμίνιο, Σαλάχ, Μανέ ήταν κίνδυνος-θάνατος σε κάθε επίθεση. Η ταχύτητα που τους διακρίνει σε συνδυασμό με τους χώρους που έβρισκαν ήταν βούτυρο στο ψωμί τους για να απειλούν με αξιώσεις. Κάπως έτσι βρέθηκε η Λίβερπουλ να προηγείται στο πρώτο μισάωρο του παιχνιδιού και να ελέγχει πλήρως το παιχνίδι.
Η αντίδραση της Σίτυ ουσιαστικά δεν ήρθε ποτέ. Αναιμική, χωρίς πίστη και πάθος, έδειξε να μην μπορεί να αντεπεξέλθει στον ρυθμό που παιζόταν ο αγώνας. Δεν βρέθηκε ποτέ ο παίκτης που θα έκοβε στο κέντρο και θα οργάνωνε το παιχνίδι. Ο Στέρλινγκ δεν δικαιολόγησε με την εμφάνιση του τα όσα λέγονται γι' αυτόν. Δεν απείλησε και δεν κατάφερε να μετουσιώσει καμία από τις ευκαιρίες σε τέρμα.

  Η βραδιά ανήκει εξ' ολοκλήρου στην Λίβερπουλ. Πέρυσι έδειξε σε όλη την Ευρώπη ότι ήταν καλύτερη  απ' όλες τις υπόλοιπες, φέτος δείχνει έτοιμη να πάρει τα σκήπτρα και στην Premier League.
Ο Κλοπ έχει σχεδιάσει μία ομάδα που δεν δέχεται φάσεις, δημιουργεί με δύο πάσες ευκαιρίες, εκμεταλλεύεται κάθε σπιθαμή του γηπέδου, έχει συμπαγή άμυνα και ένα σπουδαίο τερματοφύλακα. Συνταγή κυριαρχίας και πρωταθλητισμού, όλα τα παραπάνω. Είναι χαρακτηριστική η ευκολία με την οποία ανοίγει τις αντίπαλες άμυνες και η αποτελεσματικότητα βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα.
Από αυτή την ομάδα δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσεις κάποιον παίκτη ως βαρόμετρο. Κάθε ένας γνωρίζει τι πρέπει να κάνει στο γήπεδο, χωρίς υπερβολές και ανούσιες κινήσεις.
Η ποδοσφαιρική λογική του Κλοπ έχει βρει πλήρη εφαρμογή στην Λίβερπουλ. Δείχνει ότι τίποτα δεν αφήνετε στην τύχη και όλα λειτουργούν με την μαεστρική καθοδήγηση του. Το πάθος που δίνει στους παίκτες του είναι ο λόγος που το μάτι καθενός γυαλίζει, με απώτερο σκοπό να σηκώσουν το τρόπαιο του πρωταθλητή στο τέλος της περιόδου.
Υπάρχει ένα ολόκληρο πρωτάθλημα ακόμα. Η Λίβερπουλ στα χρόνια της κυριαρχίας της , έφτιαχνε κοιλιά στην απόδοση της Δεκέμβριο μήνα, μετά ετοιμαζόταν για την τελική επίθεση και κατακτούσε τους τίτλους. Η σημερινή Λίβερπουλ έχει μπει σε τροχιά πρωταθλήματος και μένει να δούμε αν θα υπάρξει περίοδος όπου θα υπάρχει μειωμένη απόδοση. Μην ξεχνάμε ότι είναι μέσα σε όλες τις διοργανώσεις και όπως είναι φυσικό υπάρχει και ο παράγοντας κούραση που επηρεάζει τους παίκτες.
Ανακεφαλαιώνοντας, η νίκη της Λίβερπουλ ήταν εύκολη και δίκαιη. Η ομάδα της ήταν μία ταχύτητα επάνω απ' αυτή της Σίτυ και χτύπησε στα αδύναμα σημεία της αντιπάλου. Πέραν αυτού έδειξε ότι έχει μεγάλη πίστη για την κατάκτηση του τίτλου κάτι που αποτελεί διακαή πόθο όλων των ανά τον κόσμο οπαδών της.  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code