ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Υπάρχει ζωή στον Άρη;

Στην φετινή περίοδο πολλά μάτια ήταν επάνω στην ομάδα του Άρη για να δούνε κατά πόσο η πετυχημένη προηγούμενη χρονιά θα έχει συνέχεια. Ο αποκλεισμός από την Ευρώπη ήταν ένα κακό σημάδι σε μια αρχή χρονιάς που οι απαιτήσεις θα ήταν περισσότερες και με λιγότερες δικαιολογίες.

Είναι αλήθεια ότι η κοινή γνώμη του ποδοσφαίρου ήθελε να ασχοληθεί εντονότερα με την προσπάθεια του Άρη ως άξιου μέλους του κλάμπ των ισχυρών ομάδων της χώρας.
Η ιδιοκτησία είχε δώσει δείγματα γραφής για περαιτέρω ενίσχυση και ομαλή λειτουργία της ομάδας την περίοδο που διανύουμε, έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση των φιλάθλων. Το γεγονός ότι ο στόχος των διαρκείας δεν πέτυχε σίγουρα αποτέλεσε λόγο για μειωμένα έσοδα σε μια χρονική περίοδο που κάθε ομάδα χρειάζεται ρευστό. Αυτί δημιουργεί επακόλουθα μειωμένης οικονομικής δύναμης και απόκτησης παικτών που θα ενίσχυαν την ομάδα.
Ο αποκλεισμός από την Ευρώπη έπαιξε τον ρόλο της σε όλο τον οργανισμό που λέγεται Άρης. χάθηκαν έσοδα, η ψυχολογία της ομάδας δέχθηκε πλήγμα και ο οικονομικός προγραμματισμός βρέθηκε μετέωρος. Σε συνδυασμό με την κακή μεταγραφική πολιτική η αρχή έγινε με τους χειρότερους δυνατούς όρους.
Η απομάκρυνση του τεχνικού διευθυντή και μετέπειτα του προπονητή ήταν το κερασάκι στην τούρτα για να στοιχειοθετηθούν όλα τα παραπάνω ως μία εντόνως προβληματική κατάσταση.
Τα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα ανέδειξαν όλα τα κακώς κείμενα που είχαν συντελεστεί το καλοκαίρι που μας πέρασε , χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα να διορθωθούν έστω την τελευταία στιγμή.
Ακόμα κι έτσι ο Άρης παρουσίασε μια ομάδα που με τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του, ειδικά τις τελευταίες αγωνιστικές, έδειξε ότι μπορεί να καλύψει κάποια από τα λάθη. Δεν παράγει ιδιαίτερο ποδοσφαιρικό θέαμα που θα περίμεναν οι φίλοι του, αλλά προσπαθεί να μπει σε ένα καλούπι που να του δίνει βαθμούς και να είναι μέσα στο παιχνίδι επίτευξης στόχου μέσω της βαθμολογίας του πρωταθλήματος.
Επειδή ακούγονται πολλά από τους φίλους του περί κατάκτησης του κυπέλλου, θα πρέπει να τονιστεί η ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης διοργάνωσης. Όλα κρίνονται από μια φάση, μία κλήρωση, ένα σφύριγμα, μια στιγμή και δεν διορθώνονται εκ των υστέρων. Καλή η σκέψη για ένα τρόπαιο αλλά δεν μπορεί να γίνει αυτοσκοπός. Αυτό είναι κάτι που έρχεται και δεν ορίζεται.
Με μία αξιολόγηση του υπάρχοντος δυναμικού του , ο Άρης, έχει μια πληρότητα σε παίκτες που απαρτίζουν την επιθετική γραμμή του και υπό προϋποθέσεις την μεσαία γραμμή, τουλάχιστον για το ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν είναι καθόλου εύκολο να πει κάποιος το ίδιο και για άμυνα του. Είναι ένα σημαντικό μείον η αμυντική λειτουργία του κάτι που απεδείχθη στους αγώνες με την ΑΕΛ και τον Βόλο. Με τον Ολυμπιακό είχες την εντύπωση ότι κάθε επίθεση θα μπορούσε να ήταν και τέρμα. Η δυστοκία των επιθετικών είναι επίσης ένα πρόβλημα. Με πολλές τελικές προσπάθειες , η συγκομιδή τερμάτων και βαθμών είναι ανεπαρκής. Υπάρχει διάθεση αλλά όχι αποτελεσματικότητα.
Κάθε χρόνο ο Άρης ξεκινάει για να πετύχει. Τι να πετύχει; Δεν το ξέρει κανείς. Και πάντα καταλήγει να βρίσκεται εκτός οποιουδήποτε στόχου λόγω προβλημάτων που προκύπτουν στην διάρκεια της χρονιάς. Είτε το οικονομικό, είτε η νοοτροπία, είτε η έλλειψη πλάνου, δεν έχουν δώσει ποτέ την δυνατότητα στην ομάδα να πανηγυρίσει έναν τίτλο που θα την ανέβαζε σε υψηλότερα επίπεδα αναγνωρισιμότητας , καλύτερης ψυχολογίας , ποδοσφαιρικής νοοτροπίας , που θα έκανε την φανέλα πιο βαριά και πιο σημαντική. Θα δημιουργούσε το μέταλλο που λείπει εδώ και πολλά χρόνια.
Εν κατακλείδι είναι ωραίο να είσαι Άρης αλλά δεν μπορείς να είσαι σίγουρος τι θα ξημερώσει, σε μια ομάδα που λείπουν πολλά ώστε να υπάρχει σταθερότητα για να έχει πορεία που θα κάνει τον κόσμο του υπερήφανο και να νιώσει ότι μπορεί να φτάσει ψηλότερα. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code