ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

GP Μεξικού_Κατατακτήριες| Άλλαξε χέρια η pole position!


Σε μια άκρως ενδιαφέρουσα διαδικασία εξελίχθηκε η βραδυνή μάχη για την pole position, στην πίστα Hermanos Rodriguez του Μεξικού. 
Ο Max Verstappen ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής αφού κατέκτησε μεν την pole position, γεγονός που αποτελεί έκπληξη σε μια πίστα που η Ferrari κερδίζει πάρα πολύ χρόνο στην μεγάλη ευθεία εκκίνησης τερματισμού, αλλά ο Ολλανδός ήταν και πάλι στο προσκήνιο αφού μετά την εξέταση του συμβάντος στο φινάλε του Q3, ο Verstappen όταν πέρασε από το σημείο που έριξε την Mercedes του ο Bottas, δεν σήκωσε το πόδι του απ' το γκάζι. Ο οδηγός της Red Bull, έλαβε και ποινή 3 θέσεων στο grid, έτσι θα εκκινήσει από την τέταρτη θέση. 

Η Ferrari ευνοήθηκε άμεσα με τον Charles Leclerc να εκκινεί πρώτος και τον Sebastian Vettel δίπλα του, σε ένα κατακόκκινο τελικά front row. Παρόλα αυτά οι Ιταλοί δεν μπορούν να είναι ευχαριστημένοι αφού σε μια πίστα που έδειξε να ευνοεί τον κινητήρα της, δεν κατάφεραν να πάρουν την pole. H Honda στάθηκε αντάξια της, και ίσως καλύτερα και από την Mercedes, έτσι πάλεψε στα ίσα με την Ferrari και της στέρησε προσωρινά και την πρώτη θέση. 

Και ο Lewis Hamilton κέρδισε μια θέση, έτσι εκκινεί τρίτος, σε έναν αγώνα που υπό (βαθμολογικές) συνθήκες μπορεί εδώ να κατακτήσει το πρωτάθλημα οδηγών. Στην πέμπτη θέση θα βρεθεί η έτερη Red Bull, αυτή του Alex Albon προσπερνώντας μάλιστα μια Mercedes, αυτή του Valtteri Bottas που σήμερα θα εκκινήσει έκτος. Ο Φιλανδός είχε ένα μεγάλο ατύχημα στην τελευταία του προσπάθεια στο Q3. Ο πιλότος της Mercedes "έχασε" τον έλεγχο της W10 στην έξοδο της τελευταίας στροφής, της περίφημης peraltada, έτσι ουσιαστικά τελείωσε την διαδικασία αφού τέθηκε υπό καθεστώς κίτρινης σημαίας. 

Θετική παρουσία από τις δύο Mclaren που εκκινούν από τις θέσεις επτά και οκτώ με τον Sainz να είναι μπροστά από τον Norris. 
Άλλη μια έκπληξη είχαμε από την Honda αφού και οι δύο Torro Rosso εκκινούν από την 10αδα. Ο Kvyat θα βρεθεί 9ος μπροστά από τον Gasly. 

Ο τοπικός ήρωας Sergio Perez εκκινεί μπροστά στους θερμόαιμους μεξικανούς 11ος έχοντας την δυνατότητα να διαμορφώσει τη στρατηγική του λόγω επιλογής ελαστικού της αρεσκείας του. 
Στον αγώνα δεν αποκλείεται να μας περιμένουν και άλλες εκπλήξεις αφού είμαστε στον δυσκολότερο αγώνα για τους κινητήρες λόγω του υψηλού υψόμετρου που βρίσκεται η πίστα. 
Ο αγώνας θα μεταδοθεί απόψε στις 21:10. 

Αναλυτικά η κατάταξη:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code