ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

GP Ιαπωνίας_Μετά τον τυφώνα Hagibis, o τυφώνας Vettel "έπληξε" την Suzuka


Μια εντυπωσιακή pole position κατέκτησε ο Sebastian Vettel στην Ιαπωνία, με τον teammate του Charles Leclerc να βρίσκεται πίσω του στο 1-2 της Ferrari!
Πίσω τους στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης θα βρεθούν οι δύο πιλότοι της Mercedes, με τον Valtteri Bottas να είναι μπροστά από τον Lewis Hamilton.

Σε ένα ξεχωριστό τριήμερο εξελίσσεται αυτό στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, καθώς ο τυφώνας Hagibis που πλήττει την Ιαπωνία πρωταγωνίστησε. Η Ιαπωνία είναι γενικά μια χώρα που έχει βιώσει αρκετές φορές τα στοιχειά της φύσης. Άλλες δύο φορές μάλιστα οι κατατακτήριες δοκιμές ακολούθησαν ανάλογες τροποποιήσεις με το φετινό πρόγραμμα (2004, 2010) και διεξήχθησαν την ημέρα του αγώνα. Ας μην λησμονούμε τους δύο αγώνες στο Fuji, το 1976 και το 2007 που είχε καταρρακτώδη βροχή.. 

Τα πράγματα όμως ήταν καλύτερα την Παρασκευή όπου το πρόγραμμα κύλισε κανονικά με τις δύο περιόδους ελεύθερων δοκιμών. Μάλιστα στην 2η περίοδο δοκιμών οι ομάδες ενημερώθηκαν ότι σε ενδεχόμενη μη διεξαγωγή των κατατακτήριων θα προσμετρούσε η τελική κατάταξη του FP2. 
O Robert Kubica εγκαταλείπει στο Q1
Πάμε όμως στο σήμερα, μετά τον τυφώνα Hagibis που πέρασε αφήνοντας πίσω του μόνο ισχυρές ρυπές ανέμου. Στο Q1 η πίστα της Suzuka υποδέχθηκε ηλιόλουστη την επανέναρξη της Formula 1. Στην πρώτη φάση των κατατακτήριων είχαμε δύο διακοπές της διαδικασίας λόγω κόκκινης σημαίας, με τον Kubica και τον Magnussen να έχουν έξοδο μετά από έντονη αποσταθεροποιηση του μονοθέσιου τους λίγο πριν την ευθεία εκκίνησης τερματισμού. Έτσι 10' λεπτά πριν το τέλος βγήκαν σχεδόν όλοι οι πιλότοι για να κάνουν την προσπάθεια τους. Ο Charles Leclerc σημείωσε τον ταχύτερο γύρο με 1.28.405, με τις δύο Mercedes σε αντίθεση με την Παρασκευή να δυσκολεύονται και τον Lewis Hamilton να σημειώνει το 2ο ταχύτερο χρόνο με το δεύτερο(συνεχόμενο) πέρασμα. Οι πιλότοι που δεν κατάφεραν να συνεχίσουν είναι οι: Kubica με Williams, o Magnussen με Hass, o Russell με την δεύτερη Williams, ο Perez με την Racing Point και ο Ricciardo με Renault.

Στο Q3 βρέθηκε η Mclaren και με τα δύο μονοθέσια της 

Στο Q2 ο Bottas αυτή την φορά κάνει το καλύτερο πέρασμα με 1.27. 688 με την soft γόμα και τον Hamilton να βελτιώνει αλλά να μένει δεύτερος. Πίσω τους βρέθηκε ο Albon με την RBR που έκανε εντυπωσιακή δεύτερη προσπάθεια. Οι δύο Ferrari πραγματοποίησαν μόνο μια χρονομετρημένη προσπάθεια. Εκτός συνέχειας έμειναν οι: δύο Alfa Romeo, ο Stroll της Racing Point, o Kvyat της Toro Rosso και ο Hulkenberg με τη δεύτερη Renault που απογοήτευσε με την απόδοση της. 

Έτσι στην τελική δεκάδα για τη μάχη της pole position τέσσερις ομάδες έχουν και τους δύο πιλότους τους: είναι η Ferrari, η Mercedes, η Red Bull, η Mclaren, ο Grosjean με την Haas και ο Gasly με την Toro Rosso. 

Στην πρώτη μάχη για το Q3 ο Sebastian Vettel εντυπωσίασε κάνοντας τον ταχύτερο χρόνο με 1.27.212 αφήνοντας πίσω του τον Leclerc 0,323 χιλιοστά του δευτερολέπτου! Πίσω από τις δύο Ferrari βρέθηκαν οι δύο Mercedes με τον Bottas να είναι μπροστά από τον Hamilton. Ο Vettel στην δεύτερη προσπάθεια έκανε ακόμη ταχύτερο χρόνο αφήνοντας έτσι πίσω του τον Leclerc, κατακτώντας την δεύτερη pole position τη φετινή χρονιά. Οι Mercedes μείωσαν μεν αλλά δεν άλλαξαν οι θέσεις τους στην αυριανή εκκίνηση. 
Αυτή είναι η 5η συνεχόμενη pole position για την Ιταλική ομάδα και 5η για τον Γερμανό στην πίστα της Suzuka. 

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί σε λιγότερο από 3 ώρες, στις 08.10! 

Αναλυτικά η κατάταξη:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code