ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

F1: Ο Jenson Button μιλά για τον πρώην teammate του, Lewis Hamilton αλλά και τον… Max Verstappen


Μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε εχτές (17/10) ο πρωταθλητής της Formula 1 το 2009, Jenson Button στο Βρετανικό ραδιοφωνικό σταθμό talkSPORT. 

Ο Βρετανός απάντησε σε ερωτήματα όπως για το που θεωρεί ότι έχει φτάσει ο πρώην teammate του, Lewis Hamilton και στη συνέχεια αποκάλυψε ποιον θεωρεί το μεγαλύτερο ταλέντο που οδήγησε μονοθέσιο της F1! 

Ο Jenson Button και ο Lewis Hamilton συνυπηρξαν την τριετία 2010-12 στην ομάδα της Mclaren. Το γεγονός πως ήταν οι δύο τελευταίοι χρονικά πρωταθλητές(2008 ο Lewis, 2009 o Jenson) σημαίνει αυτόματα πως οι δυο τους θα μάχονται για τον τίτλο και υπήρχε έντονος ανταγωνισμός. 
Ο Button παραδέχτηκε πως ίσως να μην είναι οι καλύτεροι φίλοι, αφού στο παρελθόν η ανταγωνιστικότητά τους ίσως έβαζε ένα εμπόδιο μεταξύ τους κατά τη διάρκεια του χρόνου που περνούσαν μαζί στην ομάδα, με επιχειρήματα πάνω σε team orders  και στις αντίστοιχες αξιώσεις τους για έναν άλλο τίτλο.

Τότε βέβαια ο Lewis Hamilton είχε μόλις έναν τίτλο τον μοναδικό του με την Mclaren, ενώ σήμερα είναι πολύ κοντά στον έκτο και να κάνει ένα βήμα πιο κοντά στο ρεκόρ των επτά τίτλων του Michael Schumacher. Θυμίζουμε πως ο πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής άφησε την Mclaren στο τέλος του 2012 για την Mercedes. Έκτοτε έχει πανηγυρίσει άλλους τέσσερις τίτλους το 2014-15 και το 2017-18. Φέτος ο ίδιος μέτρα εννέα νίκες και η ομάδα του, η Mercedes πανηγύρισε στην Suzuka τον έκτο συνεχόμενο τίτλο. 

Ο άλλοτε οδηγός της Brawn GP παραχώρησε συνέντευξη στον Alan Brazil με αφορμή την παρουσίαση του καινούριου του βιβλίου, "Πώς να είσαι οδηγός F1" αλλά κάποιες ερωτήσεις ήταν δεδομένο πως θα γίνουν. 

Ο Button ρώτηθηκε αν ο πρώην ομόσταυλος του είναι καλύτερος από ποτέ, με τον Βρετανό να απαντά: 
"Είναι πολύ καλός. Ήμασταν teammates για τρία χρόνια για να ξέρω από πρώτο χέρι πόσο καλός είναι. Η φυσική του ικανότητα είναι φανταστική. "

Ρωτήθηκε αν μπορούμε να τον συγκρίνουμε με τον Sir Jackie Stewart και τις άλλες θρυλικές μορφές του αθλήματος, προσθέτοντας:"Δεν μπορείτε να τα συγκρίνετε".

Ο Button ερωτήθηκε αν ο πρώην teammate του είναι" καλός τύπος", απαντώντας:" ... τόσες πολλές ερωτήσεις!

-"Δεν είναι τότε; Καλώς. απλά πες το: δε μου αρέσει" , σχολιάζει με χιούμορ ο οικοδεσπότης Alan Brazil στον οποίο ο Μπάτον απάντησε γελώντας: "Αυτά είναι λόγια σου!"

https://twitter.com/talkSPORT/status/1184823878323003393?s=19

Συνεχίζοντας την προηγούμενη απάντησή του, πρόσθεσε: "Δεν μπορείτε πραγματικά να τα συγκρίνετε. Είναι σε μια ομάδα που κυριάρχησε στη Formula 1. Έχω αγαπήσει την F1 φέτος, επειδή η Ferrari και η Red Bull είχαν πιθανότητες να κερδίσουν αγώνες και ήταν υπέροχο να το παρακολουθείς, αλλά σε μια εποχή που η Mercedes ως ομάδα είναι τόσο κυρίαρχη.
Έχει κάνει μια φανταστική δουλειά ως οδηγός, έχει κάνει αυτό που του ζητήθηκε, αλλά δεν μπορείτε να το συγκρίνετε με οδηγούς μιας διαφορετικής εποχής. Ήταν ένα διαφορετικό άθλημα, ακόμη και τότε."

Ο Button πιστεύει επίσης ότι υπάρχει ένας οδηγός στο τρέχον grid της F1 που θα μπορούσε να γίνει καλύτερος από τον Hamilton και ίσως είναι ο γρηγορότερος που το σπορ έχει δει: o Max Verstappen της Red Bull.

"Νομίζω ότι είναι ο γρηγορότερος οδηγός που οδήγησε ποτέ ένα αυτοκίνητο της F1, πραγματικά το πιστεύω", πρόσθεσε ο Βρετανός για τον 22χρονο Ολλανδό οδηγό.

"Νομίζω ότι είναι απίστευτα γρήγορος. 
Πριν από αυτή τη χρονιά έκανε κάποια λάθη, όπως θα περίμενε κανείς από έναν νέο οδηγό, αλλά τώρα κάνει μια φανταστική δουλειά.
Πιστεύω πραγματικά ότι είναι πολύ ξεχωριστός."

Πηγή: talkSPORT.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code