ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Νίκη με...καμπανάκια!



Ζητούμενο σε παιχνίδια όπως το αποψινό για τον Παναθηναικό δεν είναι να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης, ούτε να προσφέρει κάνα σπουδαίο θέαμα. Αυτοσκοπός είναι να έρχεται η νίκη, με όποιο τρόπο κι αν αυτή έρχεται.

Με το συγκεκριμένο σκεπτικό, οι ''πράσινοι'' απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα είχαν μια πολύ θετική πρεμιέρα. Σε ένα ματς, το οποίο από χθες είχα χαρακτηρίσει επίφοβο, η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη κατάφερε να ''καμουφλάρει'' τα νεκρά της διαστήματα, να βρει αρκετά ενθαρρυντικά σημεία στο παιχνίδι της και να φτάσει σε μια νίκη πιο εύκολη από ότι δείχνει το τελικό 87-82. Το ''τριφύλλι'' δεν είχε την έκρηξη που συνηθίζει να παρουσιάζει σε αρκετά ματς στο ΟΑΚΑ, ωστόσο αν εξαιρέσουμε το κακό πρώτο δεκάλεπτο, όπου βρέθηκε πίσω με 17-14, στην πορεία του αγώνα άρχισε να δείχνει μια σταδιακή πρόοδο, να βρίσκει διαφορετικούς πρωταγωνιστές, παίζοντας μυαλωμένο και σωστό μπάσκετ. Απορίας αυτού ήταν τα πέντε φάουλ του Μάικλ Ότζο στο πρώτο ημίχρονο και η τρομερή φθορά της φρόιντ λάιν του Ερυθρού Αστέρα. Μια φρόιντ λάιν που ενδεχομένως θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα στο ''τριφύλλι'', αν ο Πεδουλάκης δεν την χτυπούσε σωστά. Τι έκανε τη διαφορά για το ''τριφύλλι'' απόψε; Ένας Καλάθης σε μεγάλη μέρα σε άμυνα και επίθεση, ήταν αρκετά εύστοχος, ορεξάτος, δημιουργούσε και ξεμπλόκαρε την ομάδα όταν αυτή τον είχε ανάγκη, ένας Τόμας που πλέον μας έχει συνηθίσει να είναι τρομερά παραγωγικός και να προσδίδει σιγουριά σε κάθε αγώνα με την ικανότητα τόσο στο post up, όσο και στο παιχνίδι με πρόσωπο προς το καλάθι. Ο Παπαγιάννης, σε αντίθεση με την υποτονική του παρουσία στα προηγούμενα ματς, σήμερα βοήθησε αρκετά σε άμυνα και επίθεση και έστειλε ενθαρρυντικά μηνύματα στον προπονητή του. Ο Φριντέτ από την άλλη μετέτρεψε το μειονέκτημά του στο πρώτο ημίχρονο σε πλεονέκτημα στη συνέχεια. Ο Αμερικανός στο πρώτο μέρος αντιμετώπισε μια πολύ ασφυκτική άμυνα, ο Τόμιτς τον έπαιζε πάντα σχεδόν με double team, με αποτέλεσμα να μη βρει χώρο και να μην έχει πολύ καθαρό μυαλό στο παιχνίδι του. Στο δεύτερο μέρος ηρέμησε, ξεμπλόκαρε και αποφάσισε να...φορέσει τα παπούτσια του Καλάθη. Αφού δεν έβρισκε ο ίδιος ελεύθερο πεδίο αποφάσισε να δημιουργήσει ο ίδιος για τους συμπαίκτες του, προκειμένου να ανοίξει το ρήγμα που μοιραία δημιουργούσε το double team του Ερυθρού Αστέρα. Μπορεί η μια ασίστ να μην ''κολακεύει'' τον Αμερικανό, ωστόσο αν υπήρχε στα στατιστικά η ορολογία ''pass to assist'', ο Φριντέτ θα είχε αρκετές τέτοιες πάσες. Και οι 11 πόντοι του δεν ήταν άσχημο νούμερο, άλλωστε όλα αυτά τα έκανε στο σημείο που το ''τριφύλλι'' οικοδόμησε τη διαφορά. Κλείνοντας με τον Ράις, ο 33χρονος Αμερικανός είναι επιτέλους αυτό που διακαώς έψαχναν στον Παναθηναικό για back up του Καλάθη. Δίνει πραγματικά ποιοτικά λεπτά ξεκούρασης στον αρχηγό, είναι ουσιαστικός στην επίθεση, ξέρει να πασάρει, έχει καλό σουτάκι και δεν κάνει άσκοπες...σβούρες στο παρκέ.
 Επειδή όμως καλό είναι να μην θριαμβολογούμε, υπήρχαν και αρκετά αρνητικά στην αποψινή βραδιά που πρέπει να επισημανθούν. Ένα από αυτά είναι πως οι ''πράσινοι'' αν και είχαν ευκαιρίες, επί της ουσίας δεν καθάρισαν ποτέ το ματς και άφησαν τον Αστέρα να ελπίζει μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Στην έδρα σου, απέναντι σε τέτοιες ομάδες δεν νοείται να...χαροπαλεύεις στο φινάλε, όταν προηγουμένως έχει χτίσει διψήφιες διαφορές. Πείτε το χαλάρωση, πείτε το αδράνεια, αφού δεν πληρώθηκε είναι καλοδεχούμενο το ''καμπανάκι'', αρκεί να το ακούσουν εγκαίρως ο Πεδουλάκης και οι παίκτες. Το δεύτερο που προσωπικά με θορύβησε είναι ο παραγκωνισμός του Μπέντιλ, ο οποίος δε χρησιμοποιήθηκε λεπτό και ο μικρός χρόνος συμμετοχής του Ουάιλι, δύο παίκτες που αγωνίζονται στην ίδια θέση, είναι ''στοιχήματα'' για το ''τριφύλλι'' και θα παίξει καταλυτικό ρόλο για την οικονομία της σεζόν να αποδειχτούν ''λαχεία'', τουλάχιστον ο ένας από τους δύο. Τον Τζέικομπ Ουάιλι εξακολουθώ να τον πιστεύω, πάντως σίγουρα δεν έχει καταφέρει να εγκλιματιστεί  με την υπόλοιπη ομάδα, έχει όμως στοιχεία που αν τα αξιοποιήσει σωστά ο Πεδουλάκης μπορεί να βοηθήσουν πολύ τον Παναθηναικό. Για τον Μπέντιλ τα πράγματα δε διαφοροποιούνται αρκετά, ίσως ο ''Άρτζι'' περιμένει να τους εντάξει σταδιακά στο rotation και να μην τους ρίξει κατευθείαν στα βαθιά. Πάντως σε ένα ματς που ο Γκιστ σου βάζει 22 πόντους και οι Σέρβοι είχαν 11 επιθετικά ριμπάουντ, ίσως χρειαζόταν να παίξουν παραπάνω αυτοί οι δύο...Κρατάμε τη νίκη λοιπόν και προχωράμε για τα επόμενα!

- Θα έχει εκπλήξεις φέτος η Ευρωλίγκα, μπάσκετ δεν παίζουν τα μπάτζετ και αυτό φάνηκε περίτρανα στο Μόναχο, όπου η Μπάγερν νίκησε σχετικά άνετα τη Μιλάνο. Στη Ρωσία η Χίμκι χωρίς Μοζγκόφ κινδύνεψε μόνο λίγο στο φινάλε από τη Μακάμπι, ενώ η Ρεάλ δεν ''αυτοκτόνησε'' στο φινάλε και κράτησε τη νίκη με τη Φενέρ. Αύριο υπάρχει το ντέρμπι Εφές- Μπαρτσελόνα στις 20:30...Εσείς συντονιστείτε στις 21:45 για τον αγώνα Βιλερμπάν- Ολυμπιακός Live στο sportsnewsgreece radio!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code