ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Μαύρη νύχτα...Καμία δικαιολογία!

Βιλερμπάν – Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 79-78: Τα highlights του αγώνα (video)

 Μπορώ να γράψω ένα κάρο αρλούμπες, ένα σωρό παπάτζες για το τι έφταιξε απόψε στον Παναθηναικό και έχασε από τη Βιλερμπάν, μπορώ να πω και ότι εκατό φορές να ξαναπαιζόταν η τέταρτη περίοδος ο Παναθηναικός θα κέρδιζε. Μπορώ επίσης να χρησιμοποιήσω το παράδειγμα της Φενέρ που έχασε στη Σερβία με κάτω τα χέρια από τον Ερυθρό Αστέρα και να τονίσω με αυτό τον τρόπο πως...''εντάξει βρε αδερφέ'', δεν είναι ακόμα έτοιμες οι ομάδες, δεν χάθηκε και τίποτα με μια ήττα. Κάτι πρέπει να βρω να γράψω, να βρω μια λογική σειρά και τις κατάλληλες λέξεις ώστε να εξηγήσω πως ο Παναθηναικός κατάφερε να χάσει στην έδρα της Βιλερμπάν σε ένα ματς που επί 30 λεπτά το έλεγχε απόλυτα, χωρίς να παίζει κάνα σπουδαίο μπάσκετ. Ο κόσμος που έχει ένα όραμα και έχει πιστέψει στη φετινή ομάδα περιμένει ενδεχομένως να μάθει πού ήταν ο Παναθηναικός στο τέταρτο δεκάλεπτο, αν το ταβάνι της ομάδας είναι όσα έκανε στο τρίτο δεκάλεπτο και να νικάει με το ζόρι στο ΟΑΚΑ τον Ερυθρό Αστέρα...
  Για να αρχίσω λοιπόν να ξετυλίγω κάπως το κουβάρι και να δώσω όσες περισσότερες απαντήσεις μπορώ, σήμερα διαδραματίστηκε η επιτομή αυτού που ονομάζουμε ''Έγκλημα και τιμωρία''. Έγκλημα γιατί πέραν από την δυναμική της αντίπαλης ομάδας που πρόσταζε σε έναν Παναθηναικό με βλέψεις και όνειρα να μπει και να καθαρίσει τον αγώνα με συνοπτικές διαδικασίες, η εξέλιξη του αγώνα ήταν σε ορισμένες στιγμές τόσο ευνοική για το ''τριφύλλι'' που έλεγες πως δε μπορεί να χαθεί αυτή η νίκη. Έγκλημα γιατί αν θυμάστε καλά οι ''πράσινοι'' πέρυσι με μια νίκη διαφορά πέρασαν στην οχτάδα, για κάτι τέτοια στραπάτσα όπως πέρυσι στο Μόναχο έσπασαν πέρυσι τα νεύρα μας να κοιτάζουμε τα κομπιουτεράκια και να κάνουμε υπολογισμούς για το αν ο Παναθηναικός μπορεί να προκριθεί και κάτι τέτοια ''εγκλήματα'' στέρησαν στην ομάδα του Πιτίνο να κάνει το βήμα παραπάνω, αφού έπεσε πάνω στη Ρεάλ με μειονέκτημα έδρας. Και καλώς ή κακώς οι ''πράσινοι'' δεν έχουν την πολυτέλεια να χαρίζουν τέτοια παιχνίδια στους αντιπάλους τους. Τιμωρία, γιατί όσο κακός κι αν ήταν απόψε ο Εξάστερος, θα μπορούσε και να μην το είχε πληρώσει αν ήταν λίγο πιο τυχερός. Η συγκυρία της ήττας έρχεται να φανερώσει οποιαδήποτε γύμνια, όλα τα κενά, όλες τις αστοχίες στο ρόστερ και κυρίως όλα τα λάθη του προπονητή.
  Είναι εύκολο να τα ρίξουμε όλα στον Πεδουλάκη. Άλλωστε αυτός ήταν πάντοτε το εύκολο θύμα, αυτός που έχει ακούσει πάρα πολλά κατά καιρούς, αυτός που όποτε ''δεν έκανε'' έφευγε και όποτε δεν έκανε κάποιος άλλος, ήταν η πρώτη επιλογή για να γυρίσει. Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουν στη διοίκηση αν ο ''Άρτζι'' ταιριάζει στη φιλοσοφία, στα ''θέλω'', στο πρεστίζ της ομάδας ή αν θεωρείται επικίνδυνος. Αν ισχύει το πρώτο, πρέπει να υπάρξει μια καθολική στήριξη και συσπείρωση προς το πρόσωπό του, γιατί ο προπονητής των ''πρασίνων'' έχει την ατυχία να λέγεται Πεδουλάκης και όχι...Πεδουλάκοβιτς, έτσι όλα αυτά που του προσάπτουν πολλές φορές ξεφεύγουν από την αρμοδιότητα ενός προπονητή, από αυτά που πρέπει να επωμίζεται. Ο Πεδουλάκης λοιπόν απόψε έκανε άθλιο κοουτσάρισμα, συμφωνώ, επαυξάνω, βάζω και υπογραφή φαρδιά πλατιά. Για την αδικαιολόγητη κατάρρευση στην τέταρτη περίοδο, για την τραγική άμυνα, για τα ελεύθερα τρίποντα του Καουντί έχει σοβαρότατο μερίδιο ευθύνης. Για την τελευταία επίθεση που σχεδιάστηκε...στο γάμο του καραγκιόζη είναι ο αποκλειστικός υπαίτιος. Αλλιώς δε γίνεται να έχεις μέσα 3 σουτέρ και την επίθεση να την παίρνει ο Καλάθης και μάλιστα κάτω από αυτές τις προυποθέσεις. Δεν είναι δυνατόν να αποκτήθηκε ένας σκόρερ ολκής σαν τον Φριντέτ και να μην υπάρχει ένα play για να βγει ελεύθερος (όπως έκανε απόψε ο Λάσο με τον Κάρολ και η Ρεάλ νίκησε τη Μακάμπι στο φινάλε). Δεν είναι δυνατόν να αποκτήθηκε ολόκληρος Ουέσλι Τζόνσον με περγαμηνές από το ΝΒΑ και στα πρώτα ματς να περιφέρεται στο γήπεδο χωρίς να έχει ρόλο. Ναι, αυτά είναι λάθη του προπονητή που χρίζουν άμεσης διόρθωσης...Ωστόσο, δε θα πιστωθεί στον Πεδουλάκη ούτε ο αισχρός αριθμός υων 13 χαμένων βολών, ούτε τα έξι λάθη του Καλάθη, ούτε τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ του Παπαγιάννη, ο οποίος είναι κοντά στα 2,20 και αντί να αποτελεί ''σκιάχτρο'' μέσα στο ζωγραφιστό, του κάνει πλάκα κάποιος Τζεκιρί. Καλή η κριτική, αλλά είναι άδικο να πηγαίνει όλη στον προπονητή, κανένας δεν είναι στο ''απυρόβλητο''.
  Τίποτα δε χάθηκε στη Γαλλία, τίποτα δεν θα είχε κερδηθεί αν οι ''πράσινοι'' περνούσαν νικηφόρα από το Βιλερμπάν. Απλώς είναι κρίμα και μένει μεγάλη πίκρα όταν χάνονται τέτοιες ευκαιρίες για σίγουρες και εύκολες νίκες.

- Έγραψα αρκετά αρνητικά, θέλω να σταθώ και σε τρια θετικά. Πρώτον, Ντεσόν Τόμας ίσως ο πιο σταθερός παίκτης της ομάδας πλέον με απίστευτη διάρκεια και ποικιλία στο παιχνίδι του, σε ακόμα ένα ματς ξεχώρισε και με το παραπάνω.  Δεύτερον, ο Φριντέτ είναι ''κίλερ'' ολκής, έχει δολοφονικό σουτ και θα είναι αμαρτία να μην αξιοποιηθεί, θεωρώ ακατονόητο το λόγο που δεν έψαξαν να βρουν ένα σύστημα να βγει να σουτάρει αυτός στο φινάλε. Και τέλος, ο Ουάιλι μου άρεσε αρκετά σήμερα, δείχνει ότι μπορεί να συνεισφέρει, είναι καλός στο παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη, πηδάει πολύ ψηλά, έχει καλή πικ εν ρολ συνεργασία με τον Καλάθη και παίζει και καλή ομάδα, θα είναι κέρδος αν ο Πεδουλάκης τον εντάξει στο rotation και τον χειριστεί έξυπνα...

- Επανερχόμαστε αύριο με την ανάλυση του Ολυμπιακός- Βαλένθια...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code