ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Κάτι από...Bollywood υπάρχει στην Θεσσαλονίκη!

Τις πύλες της άνοιξε για έναν ακόμα Σεπτέμβριο η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Η πόλη κινείται σε ρυθμούς ΔΕΘ, από το Σάββατο και μέχρι τις 15/09, θα έχει την τιμητική της. Πλήθος κόσμου και πάλι την επισκέπτεται καθημερινά. Πολλές δράσεις σε όλα τα περίπτερα, καινοτομίες και όλα όσα πρόκειται να δούμε στο άμεσο ή μακρινό μέλλον, είναι εδώ.
Κάθε χρόνο η ΔΕΘ τιμάει μια χώρα. Φέτος είναι η σειρά της Ινδίας. Καθημερινά, τόσο στο περίπτερο 13, όπου φιλοξενείται η χώρα, όσο και γενικά σε όλους τους χώρους της έκθεσης, οι Ινδοί μας παρουσιάζουν στοιχεία της κουλτούρας τους και της φιλοσοφίας τους. Χοροί Bollywood, Kathakali, είναι μερικά μόνο από αυτά που είδαμε στην 84η ΔΕΘ.

Κάνοντας τη βολτα μας στο περίπτερο που φιλοξενεί την Ινδία, είδαμε αγαλματίδια που συμβολίζουν καλοτυχια και αγνότητα, τοπικά προϊόντα, οι τολμηροί μπορούν να δοκιμάσουν και μερικά εδέσματα, τα οποία είναι "φωτιά και λάβρα".

Είδαμε φιναλίστ από τα περσινά  καλλιστεία, ένα μήνα πριν τα νέα διεξαχθούν στη Χαλκιδική, οι οποίες χόρεψαν χορούς, δείχνοντας όχι μόνο την ομορφιά αλλά και το ταλέντο τους.

Τέλος, το βράδυ της Δευτέρας, στην κεντρική σκηνή της Έκθεσης είδαμε το θέατρο Kathakali, που μετρά πολλούς αιώνες ζωής στην Ινδία και διακρίνεται από πολύχρωμα μακιγιάζ και όμορφα εντυπωσιακά κουστούμια και τις μάσκες προσώπου που φορούν οι άνδρες ηθοποιοί.

Τιμές για την είσοδό σας στην ΔΕΘ:

7 € : Γενική είσοδος
5 € : Μειωμένο εισιτήριο τις καθημερινές 16.00 – 18.00 (εκτός Σαββάτου & Κυριακής)
5 € : Μειωμένο εισιτήριο* (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι)
Δωρεάν : Παιδιά έως 4 ετών
5 € : Παιδικό εισιτήριο (4-10 ετών)

Ωράριο: Καθημερινές: 16:00-22:00
Σαββατοκύριακο: 10:00-22:00







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code