ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Καταλάβατε τι κάνατε;

 

                             Γράφει ο Αντώνης Παναγόπουλος

 Γράφω, σβήνω, ξαναγράφω, είναι από τις φορές που προσπαθείς να συντάξεις ένα αξιοπρεπές κείμενο ευανάγνωστο χωρίς να παρεκτραπείς. Είχα γράψει και προχθές για τη σφαγή της Λιθουανίας με τους Γάλλους, απευχόμουν να πάθουμε παρόμοια νίλα και δεν φανταζόμουν άλλωστε ότι οι Τσέχοι ως μπασκετική οντότητα έχριζαν τέτοια προστασία από τη διαιτησία και πως το διαιτητικό τρίο θα ''ξεγύμνωνε'' με αυτό τον τρόπο τον καλύτερο παίκτη του κόσμου. Ο διαιτητής που απέβαλε χωρίς κανένα δισταγμό τον Αντεντοκούνμπο απόψε θα έχει να λέει στα παιδιά του ότι κάποτε στέρησε στον MVP του ΝΒΑ μια πρόκριση ή εν πάση περιπτώση τη δυνατότητα να είναι μέσα στο παιχνίδι και να παλέψει για αυτήν. Επιθετικό φάουλ ενώ ο αμυνόμενος κάνει πλάγια βήματα και βρίσκεται ουσιαστικά εκτός ισορροπίας δεν έχω ξαναδεί, αλλά δεν πειράζει, οι διαιτητές αυτό ανακάλυψαν, αυτό έδωσαν (τα 3 από τα 5 φάουλ του Γιάννη ήταν εφευρέσεις). Πιθανότητα άνθρωποι, οι οποίοι δεν έχουν παίξει ποτέ στη ζωή τους μπάσκετ, δεν ξέρουν τις θυσίες που κάνουν όλοι αυτοί οι παίκτες για να είναι σε αυτό το επίπεδο, δεν γνωρίζουν μάλλον τι σημαίνει όντας MVP στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου να αφήνεις για ένα μήνα την Αμερική για να έρθεις να τιμήσεις το εθνόσημο. Μάλλον δεν γνωρίζουν τι σημαίνουν όλα αυτά, μάλλον για αυτούς όσα γράφω τώρα είναι ψιλά γράμματα, αλλιώς δεν θα σφύριζαν τόσο ξεδιάντροπα, δε θα έκλεβαν τον ίδρωτα κανενός, θα έκαναν σωστά αυτό για το οποίο πληρώνονται αδρά, δεν θα είχε παράπονο κανείς. Και ναι, τα γράφω όλα στην πιο λάιτ εκδοχή τους, όπως λάιτ τα έλεγα στη μετάδοση... Και εξηγούμεθα για να μην παρεξηγούμεθα... Η Ελλάδα δεν αξίζει να είναι στους ''8'', η Τσεχία το άξιζε περισσότερο διαχρονικά μέσα στο τουρνουά, αλλά ακόμα κι αν δεν το αξίζαμε, δεν χρειαζόμασταν βοήθεια για να αποκλειστούμε, μπορούσαν να μας αφήσουν να το παλέψουμε.

- Συγκινητικός Τουβλάθης (εεε Καλάθης τι λέω), έκλεισα στόματα για ακόμα μια φορά και πάλευε σχεδόν μόνος του. Όπως και το 2017 με τη Ρωσία, όπως και το 2015 με την Ισπανία, έγινε Κάρι και Τόμπσον μαζί...Λίγη βοήθεια και από τους άλλους όμως βρε παιδιά!

- Θανάσης Αντεντοκούνμπο και Λαρεντζάκης εξέθεσαν κόσμο σήμερα. Ο πρώτος εξέθεσε όσους τον αποκαλούν ''βύσμα'' και θεωρούν ότι σε αυτό το επίπεδο βρίσκεται λόγω του αδερφού του. Η ψυχή που βγάζει και η πνευματική ετοιμότητα για ένα ματς ''τελικό'' είναι κάτι παραπάνω από αξιοζήλευτη. Ο ''Λάρι'' με τις σκυλίσιες άμυνες, με τις βουτιές για κάθε μπάλα στο παρκέ εξέθεσε κυρίως τον Σκουρτόπουλο, ο οποίος σε όλο το τουρνουά τον ξεχνούσε στον πάγκο και άφηνε την ομάδα να παλεύει με δύο καθαρόαιμα γκαρντ.

- Ο Παπανικολάου έχει ακούσει πολλά, ωστόσο για την άμυνα που έπαιξε σήμερα εγώ του βγάζω το καπέλο. Ωστόσο στην επίθεση όσο ήταν μέσα στα παρκέ ήταν λες και παίζαμε με τέσσερις παίκτες, αποτελούσε τον εύκολο στόχο για την Τσέχικη άμυνα. Αδυνατώ να καταλάβω γιατί σε σημεία που μας πονούσε περισσότερο η επίθεση ο Παπαπέτρου ήταν στον πάγκο, ο Βασιλόπουλος δεν μπήκε καθόλου και ο Έλληνας coach επέμεινε τόσο στον φόργουορντ του Ολυμπιακού.

- Η ΕΟΚ είναι η τελευταία που δικαιούται να φωνάζει για διαιτησίες...Ας καθαρίσει πρώτα τη σαπίλα στα ενδότερα του Ελληνικού μπάσκετ, ας φροντίσουμε πρώτα στο πρωτάθλημά μας να έχουμε αξιοπρεπείς και αμερόληπτες διαιτησίες, ας φύγουν επιτέλους από τις υψηλές θέσεις άνθρωποι με ''σκουριασμένα'' μυαλά και να αντικατασταθούν από άτομα με φρέσκες ιδέες και τότε ίσως προκόψουμε ξανά σε όλα τα επίπεδα.

- Πέρυσι οι μισοί έλεγαν ''Euroleague Mafia'', φέτος οι άλλοι μισοί λένε ''Fiba Mafia'' και την ίδια στιγμή στην Ελλάδα επιζητούμε παρουσία ξένων διαιτητών... Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα συνολικά στον τομέα της διαιτησίας (και μεγάλη βρωμιά) και οι αρμόδιοι φορείς οφείλουν να επιληφθούν της κατάστασης...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code