ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ανάκαμψη...

Τελικά πόσο απλό είναι…

 Ο Αντώνης Παναγόπουλος περνάει από το...μικροσκόπιο το διπλό του Παναθηναικού στη Νέα Σμύρνη, το οποίο τη στιγμή που έρχεται μοιάζει να είναι από...ατόφιο χρυσάφι.

 Είχαμε επισημάνει μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, ότι για να έχει κάποιο αντίκρισμα η εμφάνιση και η ισοπαλία απέναντι στους ''ερυθρόλευκους'', απαραίτητη προυπόθεση ήταν να έρθει το διπλό στη Νέα Σμύρνη, η πρώτη νίκη για το ''τριφύλλι'' στο πρωτάθλημα. Ήταν ένα από τα παιχνίδια που ζητούμενο δεν ήταν να παρουσιαστεί ένας Παναθηναικός ελκυστικός και να παράξει κανένα ιδιαίτερο θέαμα, αυτοσκοπός ήταν η νίκη με...μισό μηδέν. Κάτι διόλου παράλογο, ειδικά όταν μιλάμε για μια ομάδα, η οποία μέχρι πριν μια εβδομάδα είχε ψυχολογία...στα πατώματα, έδειχνε σε πλήρη αποσύνθεση και φαινόταν πως δεν της βγαίνει το παραμικρό. Αυτό που πρωτίστως ενδιαφέρει τη δεδομένη χρονική στιγμή τον Γιώργο Δώνη είναι να αποκτήσει η ομάδα αυτοπεποίθηση και πιο γερά πατήματα, ώστε να αρχίσουν σιγά σιγά να βγαίνουν στο χόρτο οι αυτοματισμοί και η δουλειά που έγινε στην προετοιμασία. Ο Πανιώνιος δεν ήταν εύκολος αντίπαλος. Μπορεί στη βαθμολογία να είναι ουραγός (λόγω και του -6), ωστόσο η εικόνα δεν μαρτυρούσε μια ομάδα που οι ''πράσινοι'' θα τη νικούσαν εύκολα. Οι ''κυανέρυθροι'' είχαν μέχρι ώρας στο ενεργητικό τους μια άνετη και πειστική νίκη επί της Λάρισας, έχασαν δύσκολα στην Τούμπα, δεν ηττήθηκαν στη Λαμία και γενικότερα έχουν δείξει πως μπορούν να αιφνιδιάσουν τους αντιπάλους τους, σκοράροντας και κόντρα στη ροή του αγώνα αρκετές φορές.

                           Και το όσκαρ...στον Ζαχίντ

 Προβλημάτισε στα δύο πρώτα ματς, άκουσε τα εξ αμάχης μετά το ''Βικελίδης'', ήταν φλύαρος με τον Ολυμπιακό, ωστόσο απόψε ο Νορβηγός ήταν απολαυστικός. Σε αυτό συνέδραμε αρκετά και η επιλογή του Δώνη να τον μετατοπίσει στην αγαπημένη του θέση, ως δεκάρι δηλαδή. Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε πως ο συγκεκριμένος παίκτης είχε εντυπωσιάσει στα φιλικά του Αυγούστου, φαινόταν ότι ξέρει πολλή μπάλα, μπορεί να μοιράσει πολύ καλά το παιχνίδι και να σκοράρει, οπότε δε γίνεται όσα είχαμε δει να ήταν...αυταπάτη. Απόψε με έναν στιβαρό Κουρμπέλη πίσω του, έναν πολύ καλό Μπουζούκη στα δεξιά του και έναν θετικό Μολό στα αριστερά του, ο Ζαχίντ έδειξε ένα ψήγμα του ταλέντου του, ένα δείγμα του τι μπορεί να κάνει στην πορεία. Πιο απελευθερωμένος, πιο κεφάτος και αυτό δεν προκύπτει μόνο από το θαυμάσιο γκολ που πέτυχε, αλλά από τη συνολική παρουσία του στο ματς, αφού σε κάθε επαφή του με τη μπάλα...ξεχείλιζε η ποιότητα, κάτι που δεν είχαμε δει στα προηγούμενα παιχνίδια του στο πρωτάθλημα με την πράσινη φανέλα. Παράλληλα, με την παρουσία του Ζαχίντ ως δεκάρι, έγινε πιο χρήσιμη και η παρουσία του Μπουζούκη στη βασική ενδεκάδα. Ο νεαρός, τοποθετημένος αυτή τη φορά στο δεξί ''φτερό'' αποδεσμεύτηκε από και αποφορτίστηκε από το συνεχές κουβάλημα της μπάλας χωρίς συμπαραστάτη, από τον υπερβολικό καταρτισμό ευθυνών και τον είδαμε σε ένα πιο ελεύθερο ρόλο, όπου και αυτού κάθε επαφή με τη μπάλα ήταν αρκετά ουσιαστική. Με αυτό τον τρόπο, με ορθολογικό κάθετο ποδόσφαιρο, οι ''πράσινοι'' δεν είχαν μόνο το γκολ του Ζαχίντ, κατάφεραν να δημιουργήσουν αρκετές ακόμα καλές φάσεις με ωραίους συνδυασμούς σε ροή αγώνα...

               Η τρομερή αμυντική βελτίωση

 Είχαμε επισημάνει μετά τα τρία πρώτα ματς πως η ανασταλτική λειτουργία του Παναθηναικού πελαγοδρομούσε, γίνονταν τραγικά και παιδαριώδη λάθη και επικρατούσε μια...αναρχία. Όπως λέγαμε τα αρνητικά, έτσι πρέπει να τονίσουμε και τη θεαματική αλλαγή στα τελευταία δύο ματς. Σε δύο ενενηντάλεπτα οι ''πράσινοι'' έχουν δεχτεί επί της ουσίας μια ευκαιρία, αυτή του γκολ του Γκερέρο στο ΟΑΚΑ (που και αυτή ήταν ένα σουτ από το ύψος της περιοχής μπροστά σε σώματα). Η μεταμόρφωση αυτή ακούει στο όνομα Μπαρτ Σέκενφελντ. Ο στόπερ του ''τριφυλλιού'' από τη στιγμή που μπήκε στο rotation του Δώνη δείχνει ηγετικά χαρακτηριστικά, έχει ''κουμπώσει'' άψογα με τον Πούγγουρα και έχει καταφέρει σε μεγάλο βαθμό να συμμαζέψει την άμυνα του ''τριφυλλιού''. Όπως έγραψα και πιο πάνω, ο Πανιώνιος είναι μια ομάδα που μέχρι τώρα έχει σκοράρει σε ανύποπτους χρόνους στα πρώτα ματς (είχε σκοράρει σε όλα μέχρι απόψε) και αυτό θα έψαχνε και στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Όσο παρέμενε το 0-1 και οι φιλοξενούμενοι δεν ''κλείδωναν'' τη νίκη, τόσο ελλόχευε ο κίνδυνος να βρεθεί η μισή φάση που έψαχναν οι γηπεδούχοι για να ''τεζάρουν'' τον Παναθηναικό. Σε ροή αγώνα δεν δημιουργήθηκε ούτε μια μικρή τέτοια υπόνοια, ούτε και από αέρος μπόρεσαν οι ''κυανέρυθροι'' να απειλήσουν ουσιαστικά. Ο Παναθηναικός διαχειρίστηκε άψογα το παιχνίδι και έφτασε στη νίκη χωρίς να απειληθεί ουσιαστικά.

               Αλητεία Μανιάτη, τραγικός ο Ευαγγέλου

 Μια μικρή εξωαγωνιστική, αλλά απαραίτητη παρένθεση. Στο 34ο λεπτό της αναμέτρησης στη Νέα Σμύρνη, ο Μανιάτης χτυπάει εκτός φάσης στο κεφάλι τον Περέα, ο οποίος νωρίτερα είχε κλωτσήσει τη μπάλα μακριά. Στην περίπτωση που δεν υπήρχε το VAR, θα υπήρχαν ελαφρυντικά για τον διαιτητή να μην δει την παράβαση και να μην τιμωρήσει τον παίκτη του Πανιωνίου. Ωστόσο ο Ευαγγέλου μετά από υπόδειξη των ανθρώπων του VAR και εξέτασης του ριπλέι έβγαλε το πρωτοφανές συμπέρασμα πως χτύπημα στο κεφάλι εκτός φάσης μακριά από εκεί που παίζεται η μπάλα δεν χρίζει κόκκινης κάρτας. Αντί αυτού, ''τιμώρησε'' τον Μανιάτη με κίτρινη κάρτα και όλα μέλι- γάλα. Μακριά από οπαδικές σκοπιμότητες, διαθέσεις για προπαγάνδα και δημιουργία κλίματος, είναι απαράδεκτο να σφυρίζουν άνθρωποι στη Super League, οι οποίοι κατόπιν χρήσης βίντεο είναι ανίκανοι να εφαρμόσουν τον κανονισμό, όπως επίσης εμετική είναι και η συμπεριφορά του Μανιάτη, απέναντι σε ένα παιδί που έχει σχεδόν τα μισά του χρόνια...

- Όσοι δε θέλουν να παίζουν στον Παναθηναικό και πιστεύουν ότι με πέντε καλά ματς έγιναν κράμα Σαλάχ- Ντε Μπρούιν θα βρουν μπροστά τους την αχαριστία και την αλαζονεία. Το στενάχωρο της υπόθεσης είναι πως η αλαζονεία πλέον πηγάζει περισσότερο από τους μάνατζερ, τους ''ληστές'' του σύγχρονου ποδοσφαίρου, που φουσκώνουν τα μυαλά των παικτών.


- Αύριο θα υπάρξει εκτενής ανάλυση όσων συνέβησαν στο ΑΕΚ- ΠΑΟΚ, ένα ματς για το οποίο έχουμε να πούμε πολλά...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code