ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Βγάλτε επιτέλους τον σκασμό...



                 Γράφει ο Αντώνης Παναγόπουλος

 Σκόρπιες σκέψεις, θυμός, μεγάλος θύμος και κυρίως πίκρα...Όπως είπα κλείνοντας τη μετάδοση, απόψε ''Πέσαμε από την Ακρόπολη, βρήκαμε πορτοφόλι, αλλά...χάσαμε το πορτοφόλι''. Η Εθνική μας αυτοκτόνησε δύο φορές, μία όταν απώλεσε διαφορά 17 πόντων στο δεύτερο δεκάλεπτο και άλλη μία όταν δεν άφησε τους Βραζιλιάνους να...ολοκληρώσουν την δική τους αυτοκτονία, αφού αν και κρατούσαν το ματς στα χέρια τους, στο τελευταίο λεπτό μας δόθηκαν ευκαιρίες να τους το κλέψουμε. Αν δει κάποιος την εξέλιξη του αγώνα, ο Σκουρτόπουλος έχει ηττηθεί κατά κράτος από τον Πέτροβιτς, ο οποίος στη δήλωσή του, όσο κι αν σε κάποιους φάνηκε ερειστικός και προκλητικός, έκανε την πιο μπασκετική δήλωση του τουρνουά, που καταδεικνύει πλήρως την μαγεία του αθλήματος. Ένας 40χρονος βετέρανος πια παίκτης, ο Άλεξ Γκαρσία ήταν αυτός που σταμάτησε, αυτός που αχρήστευσε την παρουσία του MVP του ΝΒΑ, ο οποίος είναι κατά 16 χρόνια μικρότερος. Μας πονάει, μας πληγώνει, αλλά αν το σκεφτεί κανείς είναι και εντυπωσιακό και αξιοσημείωτο και θα μνημονεύεται. Θα μπορούσε κανείς κάλλιστα να πει πως το αποψινό ήταν ένα μάθημα για την Εθνική μας, ωστόσο δεν αποκλείεται να μας κοστίσει αυτή η ήττα σε βάθος χρόνου. Δυστυχώς, με το νέο σύστημα διεξαγωγής του Μουντομπάσκετ δεν υπάρχει περιθώριο ούτε για μαθήματα, ούτε για ιδιαίτερα, ούτε για φροντιστήρια... Και μάλλον για το σημερινό παιχνίδι δεν είχαμε προετοιμαστεί όπως θα έπρεπε, μείναμε μετεξεταστέοι και απομένει ένας...καυτός Σεπτέμβρης, όπου είτε θα σώσουμε την παρτίδα, είτε θα γυρίσουμε στη βάση μας με χέρια αδειανά και τις προσδοκίες να μένουν θαμμένες, πίσω από μια χαμένη βολή, μια λάθος επαναφορά και μια διαφορά που χάθηκε με εγκληματικό τρόπο.
  Από εκεί και πέρα, καλό θα ήταν να υπάρξει ψυχραιμία και οι γνωστοί καταστροφολόγοι να...βγάλουν επιτέλους τον σκασμό. Άλλο η κριτική, άλλο η ισοπέδωση, πόσο μάλλον όταν πριν δύο εικοσιτετράωρα όλοι αποθέωναν την ομάδα, το επιτελείο, τον Σκουρτόπουλο. Κακός ο Σκουρτόπουλος; Κακός ναι, δε διαφωνώ...Ωστόσο είμαστε μόλις στο δεύτερο ματς της διοργάνωσης, όπου η Εθνική μας θέλει να μείνει για καιρό. Άλλωστε όλοι γνωρίζουμε τι θα έλεγαν όλοι εάν έμπαινε η τρίτη βολή του Σλούκα και νικούσαμε τη Βραζιλία. Θα ακούγαμε για τις ''ψυχάρες'', που γύρισαν χαμένο ματς, για ανατροπή που θύμισε την ομάδα του Γιαννάκη, ενώ τα κοράκια θα έμεναν κρυμμένα για ακόμα μια μέρα, περιμένοντας την επόμενη στραβή για να κάνουν την...κηδεία. Όσο κι αν μας βάζει εμπόδια η σημερινή ήττα, έχουμε ένα ματς απέναντι στη Νέα Ζηλανδία που πρέπει να το πάρουμε για να προχωρήσουμε και μετά...έχει ο θεός! Υπάρχει άλλωστε ένα πολύ εφικτό σενάριο που μας στέλνει στους ''8'', εφ όσων κερδίσουμε τους Τούρκους (ή τους Τσέχους) και αυτοί με τη σειρά τους κερδίσουν τη Βραζιλία. Αλλιώς ψάχνουμε υπέρβαση απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες σήμερα φάνηκε πως δεν είναι και...άτρωτες και κέρδισαν με τεράστια δόση τύχης την Τουρκία. Όπως και να έχει πάντως, οι αναθεματισμοί καλό θα ήταν να σταματήσουν και όταν με το καλό τερματιστεί η παρουσία της Εθνικής μας στο Παγκόσμιο, τότε ας αποδοθούν οι ευθύνες που πρέπει στον καθέναν. Προς το παρόν την Πέμπτη έχουμε μπροστά μας έναν αγώνα που ελλοχεύει κινδύνους, η Νέα Ζηλανδία έχει στην επίθεση 93.5 πόντους μέσο όρο στα δύο πρώτα ματς, σουτάρει με απίστευτη συχνότητα και δείχνει να έχει πολύ περισσότερο ταλέντο απ'ότι υπολογίζαμε στην αρχή, απέναντί μας δεν θα έχει κανένα άγχος, και εμάς όλη η αμφισβήτηση των ημερών και η...πρεμούρα να δούμε τα σενάρια και η βιασύνη για τον επόμενο γύρο μόνο κακό μπορεί να μας κάνει.

- Μπορεί σαν αποτέλεσμα να μας βόλεψε, ωστόσο το σημερινό ΗΠΑ- Τουρκία είναι μια μεγάλη μπασκετική αδικία για το προπονητικό αριστούργημα που ξεδίπλωσε για 45 λεπτά ο Σαρίτσα στο παρκέ και είχε τη μεγάλη ευκαιρία να υποτάξει τους Αμερικανούς σε επίσημο για πρώτη φορά μετά τη δική μας νίκη το 2006, ωστόσο ''λιγοψύχησαν'' στο τέλος Μπαλμπάι και Οσμάν. 

- Τεράστια έκπληξη και στον έβδομο όμιλο, όπου η Δομινικανή Δημοκρατία έσπασε το ''δίπολο'' Γαλλίας και Γερμανίας, υπέταξε τα ''πάντσερ'' και θα είναι αυτή στη φάση των ''16'' μαζί με Γαλλία, Λιθουανία και Αυστραλία!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code