ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Οι πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού στην Πόλη




Ο Ολυμπιακός έκανε διπλό μέσα στην Κωνσταντινούπολη και με αυτό το αποτέλεσμα είναι πολύ κοντά στην πρόκριση στα “play offs” του Τσάμπιονς Λιγκ. 
Κόντρα σε αυτούς που θεωρούσαν  μεγάλο φόβητρο τα αστέρια της Μπασακσεχίρ, ο Ολυμπιακός έδειξε καλύτερη ΟΜΑΔΑ και δίκαια πήρε την νίκη. Η ατομική ποιότητα των Τούρκων ήταν ένας παράγοντας του παιχνιδιού, η δουλειά όμως που κάνει ο Ολυμπιακός από πέρσι με τον Μάρτινς στον πάγκο του, έχει συνέπεια και αυτό του δίνει την δυνατότητα να κερδίζει αυτά τα ματς. Μεστός, συγκροτημένος, με παίχτες που έχουν ξεκάθαρους ρόλους και μια ομάδα με «προπονητική» κατεύθυνση στον αγωνιστικό χώρο. Σαφώς οι Πειραιώτες δεν βγάλαν μάτια, αλλά για την περίοδο που βρισκόμαστε δεν χρειάζεται κιόλας κάτι τέτοιο. Είναι υγιές να μην πιάνει τρομερά στάνταρ απόδοσης αρχές Αυγούστου αλλά όταν καταφέρνει να κάνει τέτοια διπλά, δείχνει να βαδίζει σε καλά μονοπάτια.


Δεν ήταν πολλοί οι παίχτες που ξεχώρισαν, καθώς η δουλειά ήταν «ομαδική»,  γι’ αυτό θα σταθούμε σε αυτούς που διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα. Δηλαδή, στον Γιώργο Μασούρα και στον Ζοσέ Σα.





Ο Mασούρας έχει αυτό που λείπει


Αυτό που κάνει ξεχωριστό τον παίχτη του Ολυμπιακό και του δίνει θέση στην αρχική εντεκάδα, είναι ότι διαθέτει διαφορετικά στοιχεία από όλους τους άλλους εξτρέμ της ομάδας. Ο Μάρτινς έχει επιλέξει μια πλειάδα παιχτών πίσω από τον επιθετικό, με σχεδόν παρόμοια στοιχεία και αυτό είναι που κάνει τον Μασούρα ξεχωριστό και απαραίτητο. Είναι ο μόνος που έχει κίνηση στο χώρο είτε κάθετη είτε διαγώνια και από ότι φαίνεται, ο μόνος που έχει ευχέρεια στο σκοράρισμα. Μπορεί η τεχνική του κατάρτιση και το παιχνίδι με την μπάλα στα πόδια να μην είναι καλύτερο από το αντίστοιχο των υπολοίπων εξτρέμ, τα δύο παραπάνω στοιχεία όμως δείχνει να τα έχει πιο αναπτυγμένα από όλους. Ειδικά με το δίδυμο Βαλμπουενά, Ποντένσε, ο Έλληνας μεσοεπιθετικός δύσκολα θα χάνει παιχνίδια και όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρη αυτή η συμβολή του στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.





Ο φύλακας Ζοσέ Σα


Σε αντίθεση με αυτούς που διατηρούσαν τις επιφυλάξεις τους για την απόκτηση του Σα λόγω της ρήτρας που διατηρεί η Πόρτο, ο Ολυμπιακός έκανε το ΣΩΣΤΟ. Έκανε αυτό που επιβαλλόταν και κράτησε στην ομάδα του έναν από τους πιο σημαντικούς αλλά και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές του. Για άλλη μια φορά, έκανε παραπάνω από το καθήκον του και κράτησε ένα πολύ σημαντικό μηδέν στα μετόπισθεν. Ένα κεκτημένο που είναι οδηγός πρόκρισης μέχρι τώρα για την ομάδα. Κι επειδή το νέο πράγμα είναι πάντα πιο ωραίο, προφανώς και ο Σεμέδο είναι αυτό που έψαχνε ο Ολυμπιακός για το κέντρο της άμυνας του, ο Σα όμως είναι ο πραγματικός λόγος που οι Πειραιώτες δεν έχουν δεχτεί γκολ μέχρι τώρα στο προκριματικά. Σκεφτείτε δε, πόσο συγκεντρωμένος και παθιασμένος θα είναι ο Σα στον επόμενο γύρο, όταν θα αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του και εν δυνάμει επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Η πρόκριση δεν έχει τελειώσει ακόμα και ο Μπασακσεχίρ έχει παίχτες που μπορούν να κάνουν την ζημιά. Ο Μάρτινς όμως, έχει δείξει ότι δεν αφήνει την ομάδα να εφησυχαστεί με ένα καλό αποτέλεσμα και έχει την οργάνωση για να περάσει στην επόμενη φάση. Η ρεβάνς δεν θα είναι περίπατος σε καμία περίπτωση, ο σοβαρός όμως Ολυμπιακός δεν θα την "πατήσει" από μια χειρότερη ομάδα.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code