ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

''Ποιο NBA; Ο Γιαννάκης της Α2 είμαι...''



 Ο Γιάννης Αντεντοκούνμπο έδειξε στα φιλικά στα ''Δύο Αοράκια'' απέναντι σε Ουγγαρία και Ιράν πιο έτοιμος από ποτέ να βοηθήσει την Εθνική Ελλάδος και ο Αντώνης Παναγόπουλος γυρίζει το χρόνο έξι χρόνια πίσω, όταν ο ''Greek Freak'' έδινε μια μεγάλη υπόσχεση, έτοιμος πλέον να την υλοποιήσει. 

 Η αλήθεια είναι πως μου αρέσει να συνδέω πράγματα του παρόντος με το παρελθόν. Και σε ποιον δεν αρέσει άλλωστε. Όπως έχω γράψει και στο παρελθόν, υπάρχουν ορισμένες δηλώσεις, ορισμένες ατάκες που μένουν χαραγμένες στο υποσυνείδητο. Αναλόγως από την εξέλιξη της ιστορίας, αυτές είτε ξεπηδούν και έρχονται στην επιφάνεια, είτε ξεθωριάζουν. Στην περίπτωση του MVP του ΝΒΑ οτιδήποτε μας έχει σημαδέψει δε μπορεί να ξεθωριάσει, διότι πολύ απλά μπορούμε να πούμε πως ζούμε στην εποχή ενός ζωντανού θρύλου, του απόλυτου σταρ που ανέδειξαν ποτέ τα ελληνικά παρκέ. Για να μην πλατιάζω και κουράζω και το αναγνωστικό κοινό, η ιστορία που αναφέρω προέρχεται από το Ταλίν της Εσθονίας τον Ιούλιο του 2013. Λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα του πανευρωπαικού πρωταθλήματος των νέων, ο Γιάννης γινόταν draft από τους Μιλγουόκι Μπακς, οι διθύραμβοι από τα ελληνικά ΜΜΕ ήταν πρωτόγνωροι προς το πρόσωπο ενός άσημου μέχρι τότε Ελληνονιγηριανού αθλητή του Φιλαθλητικού και μοιραία ο προημιτελικός με τους Ισπανούς συγκέντρωνε πάρα πολλά βλέμματα. Ποιος είναι τελικά αυτός ο ''Αντεντοτέτοιος'' (μιας και τότε ένας στους δέκα έλεγε σωστά το όνομά του) που θα πάει και στην Αμερική; Οι προσδοκίες εκείνο το απόγευμα έμειναν προσδοκίες... Η ''φούρια ρόχα'' συντρίβει την Εθνική μας, ο Αντεντοκούνμπο μένει μονοψήφιος, όντας πολύ άστοχος και εκνευρισμένος, οι πρώτες αμφισβητήσεις από τους...παντογνώστες και ειδήμονες που έχουμε στη χώρα μας κάνουν την εμφάνισή τους. Ο ''Greek Freak'' στη συνέντευξη τύπου ήταν φανερά εκνευρισμένος με τον εαυτό του και σε ερώτηση για το NBA, κατέταξε τον εαυτό του σε παίκτη επιπέδου Α2... Σας μεταφέρω τη δήλωση αυτούσια: ΝΒΑ ε; Για ποιο ΝΒΑ λέμε... Εδώ σκέφτηκα πολλές φορές ότι δεν μπορώ να βάλω ένα καλάθι. Για ποιο ΝΒΑ συζητάμε; Είναι δεδομένο όμως ότι θα υπάρχουν καλά παιχνίδια και άσχημα. Προσπάθησα απλά να μην επηρεάσω την ομάδα μου. Πάνω απ' όλα είναι η ομάδα που πρέπει να κερδίσει. Δεν πα' να είσαι ο Κόμπε ή ο ΛεΜπρον. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι κερδίζει η ομάδα. Κι αν εσύ δεν μπορείς να βάλεις σε ένα ματς, τότε θα κάνεις χώρο για να βάλουν οι υπόλοιποι. Αν κερδίζει η ομάδα γυρνάς σπίτι χαμογελαστός. Την επόμενη ημέρα θα έρθει η σειρά σου. Εννοείται πως θέλω να είμαι πρωταγωνιστής σε κάθε παιχνίδι. Ετσι είναι ο χαρακτήρας μου. Ας μην κρυβόμαστε όμως. Κάποια παιδιά ήταν καλύτερα από εμένα. Για αυτό και όταν θα πάω στην Αμερική θα ξεσκιστώ στη δουλειά. Και θα γυρίσω! Οχι έτοιμος να βάλω ένα καλάθι. Ετοιμος να τους διαλύσω. Το εννοώ αυτό που λέω. Γιατί είμαι νευριασμένος με τον εαυτό μου. Θα ήθελα να κερδίσει η ομάδα μου και νιώθω ότι δεν τη βοήθησα. Θα ήθελα να είμαι πιο δυνατός».

Η αλήθεια είναι πως ούτε ο ίδιος δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη, πόσο μάλλον όσοι είχαν δει εκείνο το παιχνίδι. Ο Γιάννης υποσχέθηκε ότι θα γυρίσει και θα τους...διαλύσει (παραπέμπει σε κάτι άλλο η δήλωση, αλλά η δημοσιογραφική δεοντολογία δεν επιτρέπει να ολοκληρώσω τον συνειρμό). Όχι απλώς ξεσκίστηκε στη δουλειά, έγινε ο καλύτερος όλων και στην Εθνική δεν ήρθε για να κάνει την πλάκα του. Φάνηκε αυτό στα δύο φιλικά με Ουγγαρία και Ιράν, η τρομερή όρεξη και αυταπάρνηση, η επιτομή του ''Beast Mood On'', η απίστευτη δίψα για μια διάκριση με την Εθνική. Εξάλλου ας μην ξεχνάμε πως ο MVP μπορεί να έχει τρομερές ατομικές διακρίσεις, ωστόσο σε συλλογικό επίπεδο δεν έχει καταφέρει να κερδίσει κάποιον τίτλο, ούτε στο ΝΒΑ, ούτε κάποιο μετάλλιο με την Εθνική. Δεν το χρωστάει σε εμάς, το χρωστάει στον εαυτό του. Για όλη την αμφισβήτηση που δέχτηκε επειδή απουσίασε από το Ευρωμπάσκετ του 2017, για όλες τις αποτυχίες που του πιστώνονται και τα αστεία σχόλια του τύπου ''στην Ευρώπη που υπάρχουν άμυνες δε μπορεί''. Μπορεί ο άνθρωπος να είναι ο ορισμός του δουλευταρά, ο ορισμός του ''σκύβω το κεφάλι και δεν ασχολούμαι με κανέναν και τίποτα'', ωστόσο σίγουρα κάποια από αυτά τα σχόλια έχουν φτάσει στο αυτί του. Όπως και οι φήμες ότι δε θα έπαιζε ποτέ ξανά στην Εθνική. Και για δείτε ειρωνεία: Ο Γιάννης, ο καλύτερος παίκτης αυτή τη στιγμή στον κόσμο είναι εδώ, την ίδια στιγμή που οι πλειοψηφία των ΝΒΑερς έκλειναν επιδεικτικά την πόρτα για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ξυδάκι λοιπόν προς όλους τους συνωμοσιολόγους και όταν με το καλό έρθει το μεταλλιάκι, ας τρέξουν όλοι να βρουν και να διαγράψουν όλα αυτά τα υποτιμητικά σχόλια για τον Γιάννη... Γιατί όταν ο Γιάννης λέει ότι θα τους διαλύσει, όλοι ξέρουμε πως το εννοεί!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code