ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Εθνική Γαλλίας:Η ζωη μετά τον Πάρκερ



27 ημέρες πριν απο την έναρξη του πολυαναμενόμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ αναλύουμε την Εθνικη Γαλλίας και το πώς μπορεί η ίδια να φτάσει ξανα στις επιτυχιες χωρις την συνεισφορά του μέχρι πρότινος θρυλικού αρχηγού της,Τονι Πάρκερ
Γράφει (για πρωτη φορα) ο Παναγιώτης Αποστολοπουλος

Σίγουρα οι Τρικολόρ αποτελουν μια σπουδαία και διαχρονική δύναμη στο χάρτη του παγκόσμιου μπασκετ,πολύ πριν η νεα και σίγουρα οπλισμένη με περίσσιο ταλέντο φουρνιά του γαλλικού μπασκετ αναδειχθεί στα μάτια ολου του μπασκετικου κοινού.Με πιο πρόσφατη επιτυχία τους το χρυσό του Ευρωμπάσκετ το 2013 και το χαλκινο μεταλλιο του παγκόσμιου κυπέλλου το 2014 οι Γάλλοι θα επιχειρήσουν να επιστρέψουν ξανά στις επιτυχίες με ενα αρκετα φρέσκο και έμπειρο συνολο παικτών υπο τις οδηγίες του Βενσαν Κολε.Γρηγορο μπάσκετ,αθλητικοτητα που τρομάζει, επιθετικο ριμπάουντ και σκληραδα ειναι καποια απο τα στοιχεία που είχε στο παρελθόν η μεγάλη ομαδα της Γαλλίας αλλα και θα έχει, οπως ολα δείχνουν,στο επερχόμενο τουρνουά.

Όσον αφορά το ροστερ των Γαλλων, οι Εβαν Φουρνιε,Ρουντι Γκομπερ,Νικολα Μπατουμ και Ναντο Ντε Κολο ειναι μονο λίγα απο τα αστέρια που εχει στη διάθεσή του ο γάλλος ομοσπονδιακός τεχνικός.Υπερπληρεις σε ολες τις θεσεις οι Γάλλοι συνθέτουν ενα πανίσχυρο σύνολο το οποίο συνδυάζει φρεσκαδα( Φρανκ Ντιλικινα,Τομα Ερτελ,Ρουντι Γκομπερ) καθως και εμπειρία (Νικολα Μπατουμ,Ναντο Ντε Κολο,),συνδυασμός που με κριτήριο την ποιότητα των αστεριών που διαθέτει η Γαλλία μπορει να αποδειχθεί ικανό να φτάσει τη Γαλλία στο βάθρο.Ο Τζέφρι Λοβερν αποτελεί μεγάλο ερωτηματικό αφου εχασε σχεδον ολόκληρο το δεύτερο μισο της σεζόν και εφόσον επανέλθει στα στάνταρ του θα προσθέσει μεγαλη ποιότητα στο ηδη πανίσχυρο ροστερ των Γάλλων.

Η ζωή μετα τον Τονι Πάρκερ απο το 2017 και έπειτα αποδείχθηκε δυσκολη ήδη αφού οι τρικολόρ κατελαβαν μολις τη 12η θέση χωρίς τον εμβληματικό αρχηγό τους,απόδοση που δύσκολα μπορει να ειναι ικανοποιητική για μια υπερδύναμη όπως η Γαλλία.Το μονο σίγουρο ειναι πως οι Γάλλοι ακόμα και μετα την απόσυρση του σπουδαίου αντουαν ριγκοντο,των αδελφών πιετρους και του μπορις ντιαο ειναι εξίσου ανταγωνιστικοί και σε καθε διοργάνωση συγκαταλέγονται αναμεσα στα πρώτα φαβορι για το βάθρο.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα κανω και μια προσωπική εκτίμηση για το που μπορεί η φετινή ομαδα της Γαλλίας να φτασει,κατι που θα προσπαθήσουμε να κανουμε και με συναδέλφους σε επόμενα άρθρα για ολες τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Μουντομπάσκετ.
Αναμφίβολα το σύνολο του Κολε θεωρείται ,οχι αδικα,απο πολλούς το 4ο φαβορι για τη κατάκτηση του χρυσού μετα απο ΗΠΑ, Σερβία, Ισπανια μαζι με την Ελλάδα. Ειναι πολυ πολυ νωρίς για προβλέψεις αφού δεν εχει γινει καποιο φιλικο για να έχουμε δείγμα, ωστόσο κατα την άποψη μου οι Γάλλοι δεν θα ξεπεράσουν τους 8 λογω έλλειψης ηγέτη και γενικότερα μπασκετικου θρασους.

Θα τα ξαναπούμε και σε επομενα άρθρα,αυτό ηταν μονη η αρχή.

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ.ΡΙΣΠΕΚΤ ΑΠΟ ΕΝΑ ΦΑΝ ΤΟΥ ΤΟΝΙ ΠΑΡΚΕΡ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ.ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΤΟΛΜΗΡΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΦΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

 




Ad Code