ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Σβάρνας, η προσωποποίηση της δεύτερης ευκαιρίας

Έχουν περάσει τέσσερα ολόκληρα χρόνια από όταν ένα μεσημέρι Αυγούστου ο νυν παίκτης της ΑΕΚ αγωνιζόταν απέναντι της σε φιλική αναμέτρηση .
Δύο με τρεις μέρες αργότερα ο Στρατός Σβάρνας ανακοινώνεται από τους κιτρινόμαυρους. Η γενικότερη άποψη που επικρατεί εκείνη την περίοδο είναι πως οι κιτρινόμαυροι θα κάνουν πράξη τα όσα είχαν υποσχεθεί περί νεανικού ρόστερ που θα αποτελείται κυρίως από Έλληνες.

Ο Σβάρνας δεν μπόρεσε όμως ουδέποτε να δείξει τα χαρακτηριστικά που τον οδήγησαν να πάρει αυτή την μεγάλη μεταγραφή για τον ίδιο πάντα. Για την ΑΕΚ ήταν άλλος ένας ποδοσφαιριστής που υπέγραφε στο παιδομάζωμα εκείνων των πέτρινων χρόνων για τον σύλλογο.Καθ' αυτόν τον τρόπο, έρχεται η δυσάρεστη στιγμή και για τις δύο πλευρές να ανακοινώσουν το διαζύγιο τους το 2016, μετρώντας μονάχα 3 επίσημες εμφανίσεις, γλυκόπικρες θα μου επιτραπεί η έκφραση. Ο ίδιος ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, αυτός είναι η Ξάνθη, μια μεταγραφή που πραγματικά δύσκολα θα το περίμενε κανείς, καθώς η συμμετοχή που είχε αλλά και η εμφάνιση του με τα κιτρινόμαυρα, ήταν ανάλογη για μεταγραφή σε ομάδα Β' και Γ' Εθνικής αντίστοιχα.

Ο Στρατός Σβάρνας δεν απομακρύνθηκε ουδέποτε από τα ραντάρ της Ένωσης. Η βελτίωση που έδειχνε ο ίδιος ήταν εμφανής αλλά και πάλι αυτό δεν του βγήκε για μία ακόμη φορά στα επίσημα παιχνίδια με την Ξάνθη, όπου ξεκίνησε με μέτριες εμφανίσεις και συνέχισε μέχρι να αποχωρήσει.

Μια αποχώρηση και μεταγραφή που ήρθε από το πουθενά, όπως ακριβώς είχε συμβεί και με την πρώτη φορά που το όνομα του είχε εμφανιστεί στο ελληνικό ποδοσφαιρικό κόσμο. Η ΑΕΚ λόγω των συχνών τραυματισμών που την ταλάνιζαν στην θέση των στόπερ με Τσιγκρίνσκι και Οικονόμου να βγαίνουν στο ιατρικό δελτίο εναλλαξ έπρεπε όπως και δοίποτε να βρει λύση. Επάνω στον πανικό της, η διοίκηση παίρνει την ευθύνη να δώσει την πολυπόθητη δεύτερη ευκαιρία για την οποία αναφέρω και στον τίτλο του άρθρου . Ο Σβάρνας επιστρέφει την περσινή αγωνιστική σεζόν στην ομάδα που επιχείρησε να τον κάνει γνωστό.

Κάπως έτσι φθάνουμε στην προχθεσινή μέρα, όπου οι συγκυρίες ήταν πάλι τέτοιες που οδήγησαν τον Καρντόσο να ξεκινήσει βασικό τον Έλληνα στόπερ. Ο Πορτογάλος, ωστόσο δείχνει να τον εμπιστεύεται αρκετά, αφού ουκ ολίγες φορές τον δοκίμασε στα φιλικά προετοιμασίας δίνοντας του αρκετό χρόνο συμμετοχής.

Στο παιχνίδι με την Κραϊόβα δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως ο Έλληνας διεθνής με τις μικρές ομάδες ενδεχομένως να ήταν ο MVP της άμυνας,με τον ίδιο να παίρνει πάντα σωστές τοποθετήσεις και να μαζεύει οποιαδήποτε μπαλιά έχει χαθεί από πλευράς του παρτενέρ του, του Βράνιες, με τον Βόσνιο να κάνει ένα επίσης πολύ καλό παιχνίδι.

Ο Σβάρνας έχει δείξει πως άρπαξε την δεύτερη ευκαιρία που του δόθηκε. Η μάχη όμως για την στερέωση του στην αρχική ενδεκάδα θα θεωρηθεί πολύ δύσβατη, αφού καλείται να ξεπεράσει τον Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Οικονόμου αλλά και Τσόσιτς... με αυτούς τους τέσσερις να αποτελούν τις βασικές επιλογές όλων των κόουτς που πέρασαν από τον δικέφαλο τα τελευταία έτη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code