ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

O ένας πήρε μισή πρόκριση, ο άλλος θα την πάρει στην Κύπρο...



Ο Αντώνης Παναγόπουλος αναλύει στο blog του τις εμφανίσεις του Άρη και του Ατρόμητου στους αγώνες του Europa League, που αφήνουν ορθάνοιχτη την πόρτα για πρόκριση στην επόμενη φάση.

     Ξεκινώντας από τον Άρη, η ομάδα του Σάββα Παντελίδη ήταν σίγουρα άτυχη, άστοχη, αλλά και εκνευρισμένη, πάντως σίγουρα όχι κακή...Οι ''κίτρινοι'' μπήκαν από την αρχή με ορμή και δίψα για ένα γκολ, επηρεασμένοι βέβαια και από την καυτή ατμόσφαιρα στο ''Βικελίδης''. Πρέσαραν πολύ, έκαναν το γήπεδο να κατηφορίσει, έδειξαν απίστευτη διάθεση απέναντι στους Κύπριους, ωστόσο δεν ήταν αρκετό αυτό. Οι φιλοξενούμενοι παίζοντας αντι- ποδόσφαιρο, με συνεχόμενες πτώσεις, καθυστερήσεις και διακοπές, οι οποίες αποσυντόνιζαν τους γηπεδούχους και τους έκοβαν το ρυθμό. Η αστοχία ήταν χαρακτηριστική, ο Ιντέγε φάνηκε ορεξάτος, αλλά ''κρύος'' και σφιγμένος, τα δοκάρια...γύρισαν την πλάτη στις περιπτώσεις των Φετφατζίδη και Ματίγια και μοιραία πάμε για μια ρεβάνς...γκραν γκινιόλ στο ''Τσίρειο'' της Λεμεσού, όπου οι Θεσσαλονικείς χρειάζονται νίκη ή ισοπαλία με γκολ για να μην αποχαιρετίσουν πρόωρα την Ευρώπη. Ο αγώνας στην Κύπρο βέβαια, αν ο Άρης τον διαχειριστεί σωστά, εξακολουθεί να έχει το πάνω χέρι. Οι Κύπριοι λόγω έδρας θα παίξουν αναγκαστικά με τις γραμμές τους πιο ψηλά, οι ''κίτρινοι'' χρειάζονται στην ουσία ένα γκολ για να αποκτήσουν τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης και κρίνοντας από όσα είδαμε σήμερα, δύσκολα δεν θα το πετύχει ούτε στη Λεμεσό, αρκεί να γίνουν τα βασικά. Ξεχώρισε με το ''καλημέρα'' ο Σούντγκρεν, πολύ ισορροπημένος μπακ με ποιοτικά ανεβάσματα και καλές τοποθετήσεις στην άμυνα, πολύ καλός ο Ντιγκινί στο ανοιχτό γήπεδο, αλλά κάτι έλειψε απόψε...Από πλευράς ΑΕΛ πρέπει να προσεχτεί ιδιαίτερα ο Γκαζαριάν στον επαναληπτικό. Ο Αρμένιος έχει την αίσθηση του τέρματος, διαθέτει δυνατά πόδια, κάτι που φάνηκε στις...back to back ευκαιρίες που είχε, με αποκορύφωμα τη φάση που πήρε τη μπάλα αστραπιαία και σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Κουέστα... Από εκεί και πέρα όμως οι Λεμεσιανοί δεν τρομάζουν και ακόμα μετά το 0-0 στη Θεσσαλονίκη ο Άρης κρατά την τύχη στα πόδια του.

   Στη Σλοβακία, ο Ατρόμητος έκανε τη μισή δουλεία. Οι γκολάρες των Ούμπιντες και Μανούσου άνοιξαν διάπλατα το δρόμο στην ομάδα του Περιστερίου για την πρόκριση στον 3ο γύρο των προκριματικών του Europa League, μετά το 1-2 επί της Ντουνάισκα Σρέντα. Οι Περιστεριώτες μπαίνουν φέτος σε μια άλλη διάσταση, χωρίς τον Κάναντι πια στον πάγκο τους και με τον Αναστασίου να αναλαμβάνει να συνεχίσει την ανοδική πορεία του Αυστριακού. Και το πρώτο δείγμα ήταν άκρως θετικό...Μια ομάδα συμπαγής στη μεσαία γραμμή, στην άμυνα ξεκίνησε με προβλήματα, αλλά βελτιώθηκε σταδιακά μέσα στο ματς και σίγουρα απέναντι σε μια πιο έτοιμη ομάδα με περισσότερα παιχνίδια στα πόδια της ανταποκρίθηκε εξαιρετικά. Η νίκη αυτή φέρνει τον Ατρόμητο σε θέση ισχύος, αρκεί να μην αυτοκτονήσει όπως έχει κάνει αρκετές φορές στο παρελθόν, όπως πέρυσι με τη Ντιναμό Μπρεστ και το 2014 με την Σαράγεβο, όπου και τότε είχε επικρατήσει με 2-1 μέσα στη Βοσνία, ωστόσο γεύτηκε το πικρό ποτήρι του αποκλεισμού, χάνοντας στη ρεβάνς στο Περιστέρι...



  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code