ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

GP Μ. Βρετανίας_Long live the king Lewis


Η Mercedes μπορεί τελικά να έκανε εύκολα το 1-2 στο Βρετανικό Grand Prix, αλλά οι μάχες που μας χάρισαν οι πιλότοι σε όλες τις θέσεις το έκαναν το θεαματικότερο της φετινής χρονιάς. 

Ο Lewis Hamilton πανηγύρισε την 80ή νίκη στην καριέρα του και 6η στο Silverstone. Γεγονός που τον καθιστά τον πολυνίκη του αγώνα της πατρίδας του. Πίσω του άφησε δύο θρύλους, τον Jim Clark και τον Alain Prost που έχουν αμφότεροι από πέντε. 

Ο Valtteri Bottas κράτησε την πρωτοπορία στην εκκίνηση με τον Hamilton να τον ακολουθεί κατά πόδας, κάτω από το δευτερόλεπτο. Στον 4ο γύρο ο Βρετανός προσπέρασε τον teammate του, που όμως δεν κατέθεσε τα όπλα παίρνοντας αμέσως πίσω τα ηνία του αγώνα. Στον 16ο γύρο ο Bottas ως πρωτοπόρος μπήκε στα πιτς για αλλαγή ελαστικών, βάζοντας την μέση γόμα. Αντίθετα ο Hamilton έμενε στην πίστα. Εκεί ήταν που κρίθηκε ο αγώνας καθώς ο Giovinazzi είχε έξοδο που προκάλεσε το καθεστώς του safety car στον 20ό γύρο. O Hamilton εκμεταλλεύτηκε το "δωρεάν" πιτ στοπ, βγήκε μπροστά με τη σκληρή γόμα και δεν ξανακοίταξε πίσω του. Ο Bottas μάλιστα έπρεπε λόγω ελαστικών να σταματήσει ξανά λόγω της μεσαίας γόμας ώστε να τερματίσει τον αγώνα. 

Την τρίτη θέση στο βάθρο κατέλαβε ο Charles Leclerc, που όμως και τι δεν έχει προηγηθεί για να φτάσει έως εκεί. Η μάχη του με τον Max Verstappen ήταν φανταστική ενώ για 20 περίπου γύρους οι δύο πιλότοι μοίραζαν απλόχερα συγκινήσεις: Στην αρχή ο Μονεγάσκος προσπάθησε με νύχια και με δόντια να υπερασπιστεί την 3η θέση του και τα κατάφερε καλά έως τη στάση στα πιτς. Ο πιλότος της Ferrari με τα soft ελαστικά μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε απάντηση σε κάθε κίνηση του Ολλανδού που είχε τη μέση γόμα. Στον 13ο γύρο περνάνε ταυτόχρονα στα πιτς, όπου εκεί οι μηχανικοί της Red Bull Racing βγάζουν τον Verstappen πλάι πλάι με τον Leclerc! Ο Ολλανδός έχοντας την εσωτερική βγήκε μπροστά του, αλλά για μόνο λίγες στροφές. Ο πιλότος της Ferrari πέρασε μπροστά αμέσως αλλά τίποτε μεταξύ των δύο δεν έχει τελειώσει. Ο Verstappen συνεχώς κολλημένος πίσω από τον Leclerc δοκίμασε παντού να περάσει αλλά μάταια. 

Η μάχη τους διήρκησε μέχρι την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας. Εκεί η Red Bull κάλεσε αμέσως τον Verstappen και του έβαλε τη σκληρή γόμα ενώ η Ferrari πιάστηκε και πάλι αδιάβαστη και αργή στις αντιδράσεις της. Ο Leclerc βγήκε 6ος στην πίστα, πίσω από τον Vettel που ανέβηκε 3ος (επωφελούμενος το SC) τον Galsy και τον Verstappen! 
Ο Ολλανδός απαλλάχθηκε γρήγορα από τον Gasly και επόμενος στόχος του ήταν ο Sebastian Vettel. O Max πέρασε από την εξωτερική τον Γερμανό στη Stowe αλλά στο επόμενο σικέιν ο Vettel έπεσε πίσω του αφρενάριστος. Ο αγώνας του Γερμανού καταστράφηκε αφού έπεσε τελευταίος με τη στάση του για αλλαγή της εμπρός πτέρυγας, ενώ ο Max έμεινε στην 5η θέση. 
Ο Gasly πήρε την πολύτιμη 4η θέση τη στιγμή που συζητιέται το αν θα συνεχίσει στην αυστριακή ομάδα. 

Η μάχη στη συνέχεια επικεντρώθηκε στις πιο πίσω θέσεις και συγκεκριμένα στον Sainz που δεχόταν ασφυκτική πίεση από τον Daniel Ricciardo της Renault. O Ισπανός άντεξε όμως κατακτώντας την 6η θέση με τη Mclaren, με τον Ricciardo στην 7η. Ο Raikkonen κατέκτησε την 8η θέση με την μια Alfa Romeo που τερμάτισε, ενώ ο Kvyat κατάφερε να πάρει τους δύο βαθμούς της 9ης θέσης, αν και από αυτή τη θέση εκκίνησε ο ομόσταυλος του Alexander Albon. Τη δεκάδα έκλεισε ο Nico Hulkenberg με τη δεύτερη Renault. 

Δείτε αναλυτικά τη στρατηγική που ακολούθησαν όλοι οι πιλότοι:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code