ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

GP Γερμανίας_Κατατακτήριες| Τελικά ο Hamilton ήταν 'καυτός', καταστροφή για τις Ferrari


Ο Hamilton ήταν αυτός που πανηγύρισε την pole position στο Χόκενχαιμ, με τον Verstappen να εκκινεί δίπλα του στον αυριανό αγώνα. Η Ferrari αντίθετα αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα και με τα δύο της μονοθέσια. 

Όλη η Ευρώπη σχεδόν φλέγεται από τις υψηλές θερμοκρασίες. Έτσι και στην Γερμανία τις τελευταίες ημέρες έγινε λόγος για θερμοκρασίες άνω των 40oC! Στο Χόκενχαιμ όμως, σήμερα είχαμε 60% πιθανότητα βροχής. Κάτι που τελικά δεν συνέβη, έτσι στη Ferrari αναθάρρησαν αφού - θεωρητικά- είχαν κάποιο πλεονέκτημα στις υψηλές θερμοκρασίες έναντι των Mercedes. Αυτό μετουσιώθηκε και με πρωτιές στα Free Practice, με τον Leclerc σήμερα στο FP3 να κατακτά την πρώτη θέση. 

O Lewis Hamilton όμως έμελλε να πανηγυρίσει την 87η pole της καριέρας του ανενόχλητος. Και αυτό γιατί αρχικά ο Sebastian Vettel έμεινε εκτός συνέχειας από το Q1 λόγω προβλήματος στο τούρμπο, ενώ στη συνέχεια τελειώνοντας στην κορυφή του Q2 ο Leclerc δεν κατάφερε να βγει ποτέ ξανά από τα γκαράζ λόγω προβλήματος στη ροή καυσίμου. Στον τελικό ο μόνος που μπορούσε να εμποδίσει τον Βρετανό ήταν ο teammate του, Valtteri Bottas, ο οποίος στην πρώτη προσπάθεια του τελικού έμεινε πίσω για μισό δευτερόλεπτο περίπου και αρκέστηκε στην 3η θέση αφού δεν κατάφερε να μειώσει το χρόνο του Max Verstappen.

O Ολλανδός μπήκε "σφήνα" στις δύο Mercedes δίνοντας αρκετό ενδιαφέρον στον αυριανό αγώνα, παρόλα αυτά είχε και αυτός τα δράματα του. Στο Q2 αντιμετώπισε πρόβλημα στην κινητήρια μονάδα του μάλιστα στο γύρο εξόδου πήγε χαρακτηριστικά αργά προκειμένου να διατηρήσει τις χαμηλές θερμοκρασίες στο μονοθέσιο του. 
Στην 4η θέση βρέθηκε ο Pierre Gasly με την έτερη Red Bull, πραγματοποιώντας μια ικανοποιητική εμφάνιση, συνεχίζοντας τις τελευταίες καλές επιδόσεις του. 
Στην 3η σειρά της εκκίνησης θα βρεθεί ο Kimi Raikkonen και ο Romain Grosjean. Ο Carlos Sainz αύριο θα βρεθεί στην 7η θέση συνεχίζοντας σταθερά την μια παρουσία τουλάχιστον της Mclaren στο Q3. 
Μετά από αρκετό διάστημα η Racing Point έκανε μια εμφάνιση μεσαίας ομάδας με τον Perez να παίρνει την 8η θέση στην αυριανή σχάρα της εκκίνησης. Την δεκάδα έκλεισαν ο Nico Hulkenberg με την μια Renault και ο Charles Leclerc που δεν έκανε χρόνο στο Q3. 
Τελευταίος θα εκκινήσει ο Sebastian Vettel.

Ακολουθεί η αναλυτική κατάταξη των πιλότων και οι πιθανές στρατηγικές που θα ακολουθήσουν οι ομάδες. Ο αγώνας αύριο αρχίζει στις 16:10.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code