ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

GP Μ. Βρετανίας_Κατατακτήριες| Μάχη στα χιλιοστά με νικητή τον Bottas!


Η Mercedes ολοκλήρωσε άλλο ένα lock out στην πρώτη γραμμή της εκκίνησης του Βρετανικού Grand Prix.

Ο Φιλανδός πιλότος της γερμανικής ομάδας κατάφερε να βρεθεί στην pole αυτή τη φορά για μόλις 6 χιλιοστά του δευτερολέπτου από τον teammate του Lewis Hamilton!
Ο καιρός όλο το τριήμερο αποδείχθηκε κλασικός βρετανικός. Έτσι και οι κατατακτήριες δοκιμές διεξήχθησαν κάτω από βαρύ ουρανό και χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Αν πόνταραν κάποιοι στο να επαναληφθούν τα προβλήματα με την ψύξη που αντιμετώπισαν οι Mercedes στην Αυστρία, δεν έχουν σύμμαχο το καιρό στο Νορθαμπτονσάιρ. 
Οι Mercedes έδειξαν την δυναμική τους και ήταν τα φαβορί για τη μάχη της pole position.
Στην πρώτη προσπάθεια για την pole o Bottas έκανε τον ταχύτερο χρόνο με το 1.25.093 να είναι και ρεκόρ πίστας. Ο Hamilton έχοντας λάθος στην αρχή του δεύτερου τομέα της πίστας έμεινε 2ος. Η τελική προσπάθεια του Βρετανού δεν ήταν και πάλι αρκετή, αφού έμεινε σε απόσταση αναπνοής πίσω τον Valtteri Bottas, για μόλις 0,006 χιλιοστά του δευτερολέπτου! 

Ο Charles Leclerc ήταν ο μόνος πιλότος της Ferrari που μπόρεσε να ανταγωνιστεί για τις κορυφαίες θέσεις. Ο Μονεγάσκος ήταν πρώτος στο Q2, με την Ferrari να έχει την soft γόμα έναντι των αντιπάλων τους που χρησιμοποίησαν τη medium. Στο Q3 ο Leclerc πάλεψε για την pole έχοντας ταχύτερο πρώτο sector, έμεινε 3ος για μόλις 79 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Ο έτερος πιλότος της Scuderia, αρκέστηκε στην 6η θέση αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα με το στήσιμο της SF90.
Ανάμεσα στους πιλότους της Ferrari βρέθηκαν οι δύο Red Bull, με τον Pierre Gasly να είναι πίσω από τον Max Verstappen. O Γάλλος έκανε την πρώτη αξιοπρεπή παρουσία του με την αυστριακή ομάδα. 
Οι δύο Renault επανέκαμψαν μετά τα άσχημα αποτελέσματα των προηγούμενων αγώνων, κατακτώντας την 7η θέση με τον Ricciardo και τη 10η με τον Nico Hulkenberg. 
Ο Lando Norris θα εκκινήσει όγδοος σε ακόμη μια ελπιδοφόρα εμφάνιση του Βρετανού ρούκι που μετουσιώνει την εξέλιξη της ίδιας της Mclaren. 
Εντυπωσιακός και ο Alexander Albon με την Toro Rosso που θα βρεθεί αύριο 9ος στη σχάρα της εκκίνησης. 

Η Pirelli για τον αγώνα προβλέπει τη στρατηγική των δύο πιτ στοπ ως την ταχύτερη, με την ιταλική φίρμα ελαστικών να έχει επιλέξει την πιο σκληρή από τις διαθέσιμες γόμες. Το ραντεβού δίνεται αύριο στις 16:10 με την εκκίνηση του αγώνα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code