ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Δεν το εννοούσε ο Δώνης


Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, μετά την ευρεία νίκη της ομάδας του κόντρα στη Φέγενορντ με 3-0, προχώρησε σε μία δήλωση ΕΚΠΛΗΞΗ. Κόντρα στην ‘’παναθηναϊκή’’ λογική των τελευταίων ετών και ιδίως κόντρα στους στόχους της ομάδας την αμέσως προηγούμενη σεζόν, ο Γιώργος Δώνης δεν δίστασε να δηλώσει ότι ο Παναθηναϊκός φέτος θα διεκδικήσει τίτλους!
Παράλληλα ζήτησε να μπει ένα στοπ στη μιζέρια που επικρατεί στην ομάδα γενικότερα, δίνοντας σύνθημα για αντεπίθεση. Ομολογουμένως ήταν μία αισιόδοξη προσέγγιση σε μία στιγμή που το εντυπωσιακό διπλό της ομάδας του έδωσε το κατάλληλο πάτημα για να το κάνει. Ιδίως αφού αυτό ήρθε με έναν αντίπαλο που έχει σαφώς υψηλότερες βλέψεις από τον Παναθηναϊκό.

Παρά το ξάφνιασμα που δημιούργησε αυτή η δήλωση, νομίζω ότι στην πραγματικότητα ο Γιώργος Δώνης δεν εννοούσε αυτό που είπε και το κίνητρο πίσω από τα λόγια του ήταν διαφορετικό. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, προτίμησε να δημιουργήσει ένα κλίμα αισιοδοξίας στον κόσμο που έχει χάσει το ενδιαφέρον του για την ομάδα και να του δώσει μία ώθηση να ασχοληθεί με αυτό που ο ίδιος χτίζει. Στο ζύγι λοιπόν, θεώρησε ότι ήταν προτιμότερη η ψυχολογική ανάταση ενός κοινού που έχει ταλαιπωρηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια, σε σχέση με την ευθύνη μιας ενδεχόμενης αποτυχίας που θα είναι διαχειρίσιμη για αυτόν. Στο κάτω κάτω, μόλις πριν λίγες μέρες ο στόχος που έθεσε για την νέα χρονιά ήταν κάτι άπιαστο για τους φίλους του Παναθηναϊκού.

Εκ των πραγμάτων δεν γίνεται ο προπονητής Παναθηναϊκού γνωρίζοντας πολύ καλά το ελλιπέστατο ρόστερ που έχει η ομάδα, το οποίο μάλιστα συνεχώς αποδυναμώνεται, να πιστεύει ότι έχει σοβαρές πιθανότητες να διεκδικήσει τίτλους. Την ίδια στιγμή μάλιστα όπου οι βασικοί διεκδικητές του ελληνικού πρωταθλήματος προχωρούν σε σημαντικές βελτιώσεις των ομάδων τους.

 Ο Δώνης είναι έξυπνος προπονητής και η λογική λέει, ότι δεν θα προέβαινε σε μία τόσο λάθος δήλωση αν δεν ήξερε πώς να τη διαχειριστεί προς όφελός του.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code