ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ο Μέλμπεργκ δεν ξεχνιέται σε μια μέρα


Το διάστημα Ιουνίου - Αυγούστου αποτελεί για αρκετό κόσμο, φιλάθλους και δημοσιογράφους την αγαπημένη περίοδο της σεζόν.
Είναι η εποχή των μεταγραφών, τότε που ό,τι και να γράψει και να πει κανείς επιτρέπεται, είτε από πλευράς ονομάτων που ακούγονται ως πιθανοί στόχοι, είτε ως προς το επίπεδο των ποδοσφαιριστών που αποκτούν τελικά οι ελληνικές ομάδες.  Όταν δε ξεκινούν και τα φιλικά προετοιμασίας, οι νίκες συνοδεύονται τακτικά από αποθεωτικούς τίτλους για παίκτες και προπονητές.

Τρανό παράδειγμα της κακής αυτής συνήθειας για το φετινό καλοκαίρι αποτελεί η περίπτωση του Ρούμπεν Σεμέδο. Ο Πορτογάλος σέντερ μπακ αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό έναντι 4.5 εκατομμυρίων ευρώ, υπογράφοντας μάλιστα συμβόλαιο τετραετίας, σε μια επένδυση του συλλόγου προκειμένου να βρει επιτέλους τον ηγέτη της άμυνας, που τόσο του έλειψε τα τελευταία χρόνια.

Μπορεί να πέρασαν 7 χρόνια από την τελευταία φορά που ο Όλοφ  Μέλμπεργκ αγωνίστηκε με τα ερυθρόλευκα, ήταν όμως τέτοια η κλάση και η ηγετική του παρουσία , που τον κάνουν να μνημονεύεται ακόμα από τον κόσμο της ομάδας. Το δίδυμο Μέλμπεργκ - Αβραάμ Παπαδόπουλου, είναι άλλωστε το κορυφαίο στη σύγχρονη ιστορία του Ολυμπιακού και δεν μπορεί να ξεχαστεί τόσο εύκολα. Συνέπεια αυτού, είναι η καθιερωμένη πλέον κουβέντα για το αν ο εκάστοτε αμυντικός που υπογράφει στον Ολυμπιακό μπορεί να εξελιχθεί σε "νέο Μέλμπεργκ".

Ο Σεμέδο ήρθε και έδωσε στον κόσμο το πάτημα για να κάνει αυτό που θέλει, αυτό που τον γεμίζει περισσότερο από όλα τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Μετά από το πρώτο επίσημο παιχνίδι της ομάδας (και 2-3 ματσάκια προετοιμασίας), έχει ήδη αναχθεί στον παίκτη που θα κάνει τον κόσμο να ξεχάσει τον -παλαίμαχο πλέον- Σουηδό. Δεν υπάρχει μέρα που δεν θα ακούσεις ή δεν θα διαβάσεις κάτι για τον αμυντικό του Ολυμπιακού, χωρίς να συνοδεύεται από τη σιγουριά για αυτά που θα προσφέρει στην ομάδα. Το δείγμα ωστόσο είναι απελπιστικά μικρό και καθιστά επισφαλή τα οποία συμπεράσματα μπορούν να βγουν για την αξία του.  Άλλωστε, οι επιθετικοί που πρόκειται να αντιμετωπίσει μέσα στη χρονιά θα είναι πολλοί και με διαφορετικά στοιχεία. Ψηλοί και κοντοί, γρήγοροι και αργοί, περιφερειακοί και φορ περιοχής. Είναι οξύμωρο λοιπόν, πριν ο παίκτης δοκιμαστεί σε όλες αυτές τις καταστάσεις, να μεταφέρεται από τώρα αυτό το κλίμα απόλυτης  σιγουριάς για την πορεία του στον Ολυμπιακό και εξ ορισμού άδικο για την προσφορά του ίδιου του Μέλμπεργκ στην τριετή του θητεία στην ομάδα. 

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, είναι αλήθεια ότι ο Σεμέδο είναι ένας αμυντικός με πολλές περγαμηνές. Ψηλός, δυνατός, με μεγάλη ένταση και αποφασιστικότητα στα μαρκαρίσματά του, εντός και εκτός περιοχής. Είναι άλλωστε ο παίκτης που έκανε τη Βιγιαρεάλ να δαπανήσει 14 εκατομμύρια για την απόκτησή του πριν από δύο καλοκαίρια, μέχρι δηλαδή να εμπλακεί στις γνωστές εξωαγωνιστικές υποθέσεις που αποτέλεσαν την αιτία της πτωτικής πορείας της καριέρας του.

Δεν είναι Μποτία και Ντα Κόστα , έχει ρεαλιστικές πιθανότητες να εξελιχθεί σε ηγέτη της αμυντικής γραμμής. Ο Μαρτίνς πιστεύει πολύ στον ίδιο, επέμεινε μέχρι τέλους ότι αυτός ήταν ο εκλεκτός του για το κέντρο της άμυνας, θυμίζοντας την αντίστοιχη επιμονή που επέδειξε ο Γιούργκεν Κλοπ μέχρι η Λίβερπουλ να αποσπάσει την υπογραφή του Φαν Ντάικ, τον χειμώνα του 2018.

Το αν η μεταγραφή του Σεμέδο θα έχει επιτυχία αντίστοιχη με εκείνη του Ολλανδού, έχουμε όλο τον καιρό μπροστά μας να το διαπιστώσουμε. Προς το παρόν όμως, το δείγμα του ενός επίσημου παιχνιδιού δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελέσει ασφαλή βάση για συμπεράσματα και συγκρίσεις. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code