ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Γιατί Ουάιλι και όχι Σεραφέν;



O Aντώνης Παναγόπουλος γράφει στο Sportsnewsgreece τους λόγους που θεωρεί τον Τζέικομπ Ουάιλι μια πολύ δυνατή προοπτική για τη θέση ''5'' στον Παναθηναικό. 

Σίγουρα πολλοί ήθελαν τον Σεραφέν. Αν όχι όλοι... Κι εγώ μαζί τους βέβαια, γιατί ίσως υπήρχε η δυνατότητα να αποκτήσουν οι ''πράσινοι'' τον θηριώδη Γάλλο σέντερ. Δεν επιβεβαιώθηκαν τελικά οι φήμες που υπήρχαν ή εν πάση περιπτώσει κάπου κόλλησε το θέμα και ο Γάλλος δεν θα ντυθεί στα πράσινα. Θα πει κάποιος: ''Μείναμε για ακόμα μια χρονιά χωρίς ποιοτικό πεντάρι''. Ναι, όποιος βλέπει μπάσκετ επιφανειακά μπορεί να το πει αυτό. Το ''τριφύλλι'' έδιωξε τον Γκιστ που ήταν σημαία για την ομάδα (άσχετα αν δε βλεπόταν τρία χρόνια) και πήρε έναν άγνωστο Ουάιλι, έναν Μπέντιλ από το Περιστέρι και έμεινε με Παπαγιάννη και Βουγιούκα. Πολλοί διατυπώνουν μια τέτοια άποψη, ωστόσο είμαι κατηγορηματικός, βλέποντας σφαιρικά το θέμα πως ο Παναθηναικός στη γραμμή των ψηλών είναι πολύ καλύτερος από πέρυσι. Πάμε να δούμε γιατί συμβαίνει αυτό...

             Tζέικομπ Γουάιλι: Αυτό που ψάχνει ο Καλάθης!

Για τον Αμερικανό σέντερ των ''πράσινων'' οι πρώτες συστάσεις είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετικές.  Με εμπειρία από την Ευρωλίγκα καθώς αγωνίστηκε με την Γκραν Κανάρια έχοντας αντιμετωπίσει όλη την...αφρόκρεμα της Ευρώπης στην ιδανική ηλικία των 24 ετών. Τα νούμερά του επίσης ιδιαίτερα αξιόλογα με 10 πόντους μέσο όρο στην Ευρώπη και 16 πόντους στο πρωτάθλημα της ACB. Αρέσκεται να παίζει περισσότερο κατά μέτωπο παρά με πλάτη και έχει πολύ έντονα στο ρεπερτόριό του την alley up συνεργασία, την οποία έκανε κατά κόρον στην ισπανική ομάδα. Φανταστείτε δηλαδή πόσο συχνά θα γίνεται κάτι τέτοιο με τον Καλάθη Point guard. Είναι πολύ καλός αμυντικός, του αρέσει ακόμα και να κλέβει μπάλες και να τρέχει σε coast to coast παρά το ύψος, αφού είναι αρκετά ογκώδης και αυτό τον βοηθάει στο παιχνίδι του. Η αθλητικότητα του Γουάιλι έρχεται να ''κουμπώσει'' σε μια τριάδα ψηλών, με τον πανύψηλο Παπαγιάννη και τον...παλιάς κοπής Βουγιούκα, ο οποίος θα έρχεται από τον πάγκο για να δίνει λύσεις με το εξαιρετικό ποστάρισμά το. Προσθέστε σε αυτή την τριάδα και τον Μπεν Μπέντιλ, ο οποίος μπορεί με την ίδια ευχέρεια να παίζει τόσο στο ''4'' όσο και στο ''5'' και θα αποτελεί και αυτός ένα πολυεργαλείο για την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη.

- Μπορεί να ακουστεί ιεροσυλία, ωστόσο στην περίπτωση του Γουάιλι βλέπω αρκετές ομοιότητες με Μπατίστ.

- Μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξει πλήρης ανάλυση του ρόστερ, μόλις αυτό κλείσει οριστικά!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code