ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ο Φερέιρα επαναφέρει την ηρεμία!


Η είδηση της αποχώρησης του Ρασβάν Λουτσέσκου από τον ΠΑΟΚ, προκάλεσε ‘’σεισμό’’ και δημιούργησε τρομερή ανησυχία στις τάξεις των οπαδών του δικεφάλου του βορρά.
Ειδικά  το γεγονός ότι η ομάδα σχεδιάστηκε μεταγραφικά και οργάνωσε  την προετοιμασία της (περιοχή, στάδια, φιλικά) με το Ρουμάνο τεχνικό, αποδεικνύει ότι η αποχώρησή του ήταν αναπάντεχη. Κερασάκι στην τούρτα, οι αναφορές σε πρόσωπο της ΠΑΕ που όπως λένε οι κακές γλώσσες προσπαθούσε να παρέμβει στο έργο του προπονητή και κατά  βάση στο σχεδιασμό του νέου ρόστερ.

Ο ΠΑΟΚ είχε ανάγκη από μια επιλογή που θα επαναφέρει την ομαλότητα και θα κατευνάσει τις ανησυχίες του κόσμου. Προφανώς και το βασικότερο από όλα είναι η επιλογή αυτή να διαθέτει τις ικανότητες που χρειάζονται ώστε η ομάδα να συνεχίσει την ανοδική της πορεία και να εδραιώσει την πρωτοκαθεδρία της στην Ελλάδα. Πέρα όμως από αυτό, που λίγο η πολύ είναι ίδιο κριτήριο για όλους, στον ΠΑΟΚ λειτούργησαν με έναν ακόμα γνώμονα. Οι ειδικές συνθήκες που επικρατούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και με τον ΠΑΟΚ εκ των κορυφαίων εκφραστή αυτών, θα μπορούσαν εύκολα να κατασπαράξουν έναν ‘’άσημο’’ προπονητή ή έναν Έλληνα (πχ Ουζουνίδης) που δεν θα μπορούσε να απορροφήσει την πρώτη ‘’στραβή’’. Σκεφτείτε πόσο πιο διογκωμένο θα είναι κάτι τέτοιο, με το θυμικό του κόσμου να είναι ήδη επιβαρυμένο από την αποχώρηση Λουτσέσκου, την οποία σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούσε.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο ΠΑΟΚ με την επιλογή Φερέιρα ενισχύθηκε με έναν φέρελπι προπονητή με καλές προδιαγραφές και παράλληλα δάμασε το επερχόμενο κύμα δυσαρέσκειας. Μπορεί να μην ξέρουμε ακριβώς τι προπονητής είναι ή τι μπορεί να προσφέρει στην ομάδα, ο τρόπος όμως με τον οποίο αποκτήθηκε, ηχεί πολύ καλά στα αυτιά όλων όσων έχουν ανησυχίες για την πορεία του ΠΑΟΚ. Άλλωστε στην Ελλάδα δεν είμαστε συνηθισμένοι οι ομάδες μας να κλείνουν εν ενεργεία προπονητές σε μια από τις κορυφαίες ομάδες του πορτογαλικού πρωταθλήματος και μάλιστα με 3 εκατομμύρια ευρώ buy out. Αυτό από μόνο του δημιουργεί ένα κλίμα ευφορίας για τις κινήσεις της διοίκησης ενώ παράλληλα αποτελεί κι ένα σχετικά ασφαλές κριτήριο για την ποιότητα του νέου προπονητή.


Το τρένο ξαναμπήκε στις ράγες του γρήγορα και με αντίστοιχο εκκωφαντικό τρόπο που πήγε να εκτροχιαστεί…

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code